Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corele Eklenti

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar, photoshop ve corelin ortak olarak kullandığı bir takım dosyalar var...mesela vectorel dosyaları p.shop tada açabiliyoruz...Örnek olarak AI uzantılı dosyalar...photoshopta kullandığımız eklentileri corel de kullanabiliyormuyuz? mesela photoshop fırçalarını corelde kullanma imkanı varmı yada neleri ortak kullanabiliriz... teşekkürler....

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
ai corelle alakası olmayan bi dosya türüdür.

Adobe'nin geliştirdiği Illustator programının dosya kayıt türüdür. O da tıpkı CorelDraw gibi vektörel bir programdır. Bu yüzden corele import edilebilmesi mümkündür.
Aynı şekilde Corelden export da edilebilir. Buna da CDR dosyaların Aİ ye çevrilme işlemidir.

Sorduğunuz soru ortak kullanılan dosya formatları üzerine olsaydı birçok format sayabilirdik. jpg - tiff - gif vs.

Ancak sorunuz eklentiler olduğu için iş değişiyor.
Şöyle ki:
Photoshop pixel tabanlı bir programdır ve CorelDraw ise vektör tabanlı bir programdır. Kayıt türleri farklıdır. Çalışma tarzları farklıdır. Hal böyle iken söylediğiniz türde ortak eklentiler bulunmaz.
Sadece fontlar kullanılır ortak olarak. Bunuda kullandığınız işletim sistemi sağlar.
Yani bilgisayarınıza fontları yüklediğiniz zaman tüm yazı editörleri (bunlara Photoshop ve CorelDraw'da dahil) bu fontları kullanır.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
@grafist, söylediklerine kısmen katılıyorum fakat ortak eklenti kullanılamaz demişsiniz ama bu konuda yanılıyorsunuz. Photoshop için yazılan bir çok eklenti CorelDRAW'da da kullanılabiliyor. Bakınız Corel AV Bros

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ai corelle alakası olmayan bi dosya türüdür.

Adobe'nin geliştirdiği Illustator programının dosya kayıt türüdür. O da tıpkı CorelDraw gibi vektörel bir programdır. Bu yüzden corele import edilebilmesi mümkündür.
Aynı şekilde Corelden export da edilebilir. Buna da CDR dosyaların Aİ ye çevrilme işlemidir.

Sorduğunuz soru ortak kullanılan dosya formatları üzerine olsaydı birçok format sayabilirdik. jpg - tiff - gif vs.

Ancak sorunuz eklentiler olduğu için iş değişiyor.
Şöyle ki:
Photoshop pixel tabanlı bir programdır ve CorelDraw ise vektör tabanlı bir programdır. Kayıt türleri farklıdır. Çalışma tarzları farklıdır. Hal böyle iken söylediğiniz türde ortak eklentiler bulunmaz.
Sadece fontlar kullanılır ortak olarak. Bunuda kullandığınız işletim sistemi sağlar.
Yani bilgisayarınıza fontları yüklediğiniz zaman tüm yazı editörleri (bunlara Photoshop ve CorelDraw'da dahil) bu fontları kullanır.

yorumunuz için teşekkürler...yazdıklarınızın, photoshop ile ilgili kısımların hepsini biliyorum, photoshop'u aktif olarak kullanan birisiyim...coreli yaklaşık 20 gündür kullanmaya başladım...haliyle bilmediğim o kadar çok unsur varki:smile: verdiğiniz bilgiler için yinede sağ olun...

hal böyle ise ; sorumu kendimce şu şekilde değiştirmeyi uygun görüyorum ; photoshop eklentileri olan fırçalar gibi, corelinde bu tarz (ne olursa) eklentileri mevcutmudur? teşekkürler...