Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelin freehand den ilk 3 farkı

grafiker001

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cebelibereket.net
yerli plaka arkadasimiza cevaben;

corelden cikan belgeyi uygun formattan exportlarsan photoshop ta yapabilecegin bir cok sey var. eger bu konuda destek istersen, iki satir yazmaktan cekinme...

571632

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bir kaç dip notta benden. Yıllar önce Freehand'de çaylaklığımı atarken bir abimin tavsiyesi üzere Corel Draw 9 ve 10 serisi ile tanıştım. Ve bende Freehand aşkı o zaman bitti. Sebeplerine gelince;
1 - Corel Basit sade ve anlaşılır arayüzüyle gülümseyen bir sima.
2 - Corelde lens ve diğer artistik efect'leri freehand'de ki gibi adamı kanser eden bir çalışma uzunluğuyla değilde anında yapabilmeniz. (photoshopta yapılabileceklerin hemen hemen becerebildiklerimi Corel' de yapmaktayım ki dekupe hariç kolay kolay Photoshop kullanmam)
3 - En sevmediğim ve aslında sevdiğim yanıda Backup atması.
4 - Tasarımlarınızı yaparken renk scalasının hali hazırda bulunmasıda pratiklik açısından mükemmel.
5 - Ve en önemlisi BEN COREL DRAW programını iyi kullanıyorum. Ana sebepte bu olsa gerek.

abaq

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
abaq.deviantart.com
frehand veyahut illustrator de vectorel çalışmaları yapabilmen daha pratik ve kullanışlı bir yapısı var. malesef corel drawı iyi bilmeme rağmen freehand deki kolaylık corelde yok. ve uyuma gelince photoshop ile malesef yok. corel draw - corel photo paint uyumu nasılsa illistrator ( freehand ın yeni alternatifi bu çünkü) - photoshop arasında o derece uyum var.
yani uyumlu olan corel değil. üzgünüm core kullanıyorum ama kendimizi kandırmanın hiç gereği yok. freehand sağlam ve kaliteli bir program artık yeni versiyonu olmayacak olsa da

abaq

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
abaq.deviantart.com
yerli plaka arkadasimiza cevaben;

corelden cikan belgeyi uygun formattan exportlarsan photoshop ta yapabilecegin bir cok sey var. eger bu konuda destek istersen, iki satir yazmaktan cekinme...

düz vectorde amenna ai uzantısını düzgün yapabilmekte ama gradient ve power cliplerde tam anlamıyla saçmalamakta. ve ai yi düzügn oluşturamamkta

unutmadan corelden sıralı pdf oluşturmakta muamma

hazır yazmaya başlamışken renkler corelde baskıya daha yakın buda bi artı

toprakasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende yıllardır corel kullanırım masa üstü işlerde birazcık freehand diyeyim ama tasarımda tabikide corel çünkü seviyorum :) ve programın mantığını yapan kişi kendini değilde herkesi düşünmüş hatta size kendi kısa yollarınızı yapma özelliğini abartarak vermiş ondan kullanıcısını düşünen bir program işte sadece baskıda biraz sorun yaşarsınız ama sürekli kullanm ve baskı sonuçlarını gördükçe oda oturur zamanla

keskintepe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selam arkadaşlar bende corel kullanıcısıyım grafikerlik hayatım boyunca genelde hep corel kullandım. Çünkü elime daha yatkın geliyor. Bir kıyaslama söz konusu olduğunda corel derim. Çünkü Freehand'de menü kavramı cok karısık, çalışma alanınızda menüler mevcut, gerçi hepsini toolbarlardan halledebilirsiniz ama oda biraz zahmetli geliyor bana, ikincisi renk kavramı yukarıda arkadasın belirttiği gibi baskısal işlerde corel'de kullanılan renkler baskıya biraz daha uyumlu, ama handikapları yok değil, yüklü bir çalışma yapıyorsanız pc'niz ne kadar donanımlı olursa olsun sıkıntı yasıyorsunuz. İkinci bir handikap ise photoshopta hazırlamıs olduğunuz çalışmaları corel'e attığınızda renklerde biraz kararma oluyor. Gerçi bu durumu düzeltmek mevcuttur belki. Ama ben bilmiyorum bilen biri bunu nasıl düzeltebileceğimi söylerlerse sevinirim.

basharfiben

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar buna özellikle diğer rakip programları kullananlar kızacak ama ben bir dergiyi veya gazeteyi yada herhangi bir işi coreldrawda rahatlıkla yapabiliyorum ve corel draw ın inanılmaz pratikliğini ve hızlılığını hiç bir programa değişmem... bana göre corel freehandden çok çok üstün

HELİN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bi kere alıştık freehand e en kolayıma o gelio
coral e alışamıom

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar back-up alıo sevmiom diyosunuz onu kapatabilme imkanımız var isrtersek ayrıca freehand in backup almaması dezavantaj elektirikgitmesi gibi durumlarda tempten çalıştığın dosyayı kurtarabiliosun
ayrıca freehandde photoshopa bağımlı çalışılıo söylendiği gibi corelde durum öle deil program üzerinden corel photo painte direk geçiş yapıp dilediğimiz düzeltmeyi yapabiliriz ve üzerine kaydedip corele dönebilmekteyiz

Bana soranlara tabiki corelin artılarından bahsederim ama ve corel derim
kabul etmemiz gereken ise herkesin kullandığı ve alıştığı program kendine iyidir.

hondarslan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben katılmıyorum her zaman freehand diyorum

Smoke6

🌟Usta Tasarımcı🌟
freehand ve corelciler kapışıyor arkadaşlar sakin olun bu kadar panik yapmayın herkez çalıştığı programı kullansın :) ama ben corelle mutluyum corelpaint'i iyi kulananlar photoshop'ada ihtiyac duymuyor bu arada neyse herkez kendi bildini okusun diye boşuna dememişler abartmayın bu kadar :)

DJOSMAN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
5 dakikada bir auto save'sine hayranız.

grafiker_hakan

🌱Yeni Üye🌱
ama şunuda unutmayın arkadaşlar freehand de renkler baskı renklerine daha yakın

artplus

🌱Yeni Üye🌱
1- corelde bir resme efek verebilirsin
2- corelde bir resmin renk ayarlarıyla oynayabilirsin
3- hiç bir proğrama ihtiyaç duymadan barkod hazırlayabilirsin
4- daha bir sürü özelliği var saymakla bitmez

marenostrum07

🌱Yeni Üye🌱
coreldeki hazır clippartları da yabana atmayın. arkadasın da dediği gibi photoshopla da birleşince corelde yapılacak tasarımlar sınır tanımıyo.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Konuyu somutlaştırayım. CorelDRAW'ın kendine has olan, diğer programlarda olmayan ve kullanım konusunda da oldukça pratik olan özellikleri:

1- Hizalama: İki veya daha çok nesneyi birbirine klavyeden tek tuşa basarak hizalayabilirsiniz. Örneğin Sola hizalamak için nesneleri seçtikten sonra sadece L harfini tuşlamanız yeterlidir. Son seçtiğiniz nesne sabit kalır, yerinden oynamaz, diğer nesneler son nesneye göre hizalanır.

2-Powerclip: CorelDRAW maskeleme sistemi denetimleri daha kolaydır. Maskenin içine girdiğinizde maske içeriği dışında hiçbirşey görmezsiniz. Maskenin içindekiler maske boyunu geçse de maske kendi ölçülerinde kalır, ölçülendirme, montaj ya da hizalamalarda sorun yaşatmaz.

3- Transparency: Tüm vektörel programlarda transparanlık özelliği vardır fakat degrade geçişlisini yapmak için çok uğraşmak gerekir. Corelde interaktif fill tool gibi geçişli transparanlık verebilirsiniz.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
frehand veyahut illustrator de vectorel çalışmaları yapabilmen daha pratik ve kullanışlı bir yapısı var. malesef corel drawı iyi bilmeme rağmen freehand deki kolaylık corelde yok. ve uyuma gelince photoshop ile malesef yok. corel draw - corel photo paint uyumu nasılsa illistrator ( freehand ın yeni alternatifi bu çünkü) - photoshop arasında o derece uyum var.
yani uyumlu olan corel değil. üzgünüm core kullanıyorum ama kendimizi kandırmanın hiç gereği yok. freehand sağlam ve kaliteli bir program artık yeni versiyonu olmayacak olsa da

corele resim import ederken link bitmap externally derseniz resim embedlenmez ve eger siz import ettiğiniz tiff dosyalarını acmak için photoshopu tanımladıysanız link managerda alt kısımda Open Link with its Associated Application diye bi buton var ona tıkladıgınızda resim photoshopta acılır ve gerekli değişiklikleri yapıp kaydederseniz o pencerede de update derseniz resim guncellenmiş olur

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
corele resim import ederken link bitmap externally derseniz resim embedlenmez ve eger siz import ettiğiniz tiff dosyalarını acmak için photoshopu tanımladıysanız link managerda alt kısımda Open Link with its Associated Application diye bi buton var ona tıkladıgınızda resim photoshopta acılır ve gerekli değişiklikleri yapıp kaydederseniz o pencerede de update derseniz resim guncellenmiş olur
çok güzel bilgi teşekkürler paylaşım için.

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Abi nedir bu freehand corel didişmesi?Ben her ikisinmide gelen işin durumuna göre kullanıyorum.Her iki programın kendine has bir lezzeti var.Kimi çalışmayı corelde daha kolay netleştirirken bir başka çalışmada başarıyı freehandde yakalıyorum.Sonuçta bu iki ve diğer vectörel ve piksel tabanlı programlar bizler için var.Çalıştığınız sektörde bıçakcı corel kullanıyorsa sizin kalkıp freehand daha üstün gibi bir lakırdı etmeniz ne derece bir şey ifade ederki.Aynı şekilde çalıştığınız firmanın çalıştığı klişeci freehan kullanıyorsa ne diyeceksiniz patronunuza abi bu klişeciyi değiştirelim mi?İyi bir grafiker ıllustratör'ü de,freehand ide corel ide photoshop'u da mesleğini icra edecek kadar bilmek zorunda.Aksi takdirde meslek hayatı boyunca corel veya sadece freehend kullanmış bir grafiker bir diğer programın kullanıldığı bir başka işyerinde işe başladığında bakın neler oluyor.O yüzden bırakın bu didişmeleri...Bunlar sadece alışkanlık.Nitekim ben hepsinide duruma göre kullanmak zorundayım.****l kedim bıçağı yaptırıyorum bıçakcıyı arıyorum.Bırakım adam corel yollayın demeyi corel 9 yollayın gibi istekde bulunmuşken ne diyelim adama abi corel yaramaz freehand'e geçmi veya tam freehande yaramaz corele geçmi komik olmayın.