Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çözünürlük

berkojan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba Arkadaşlar,

Ben Illustrator'de Vektörel çalıştığım için çözünürlük ayarlarını bir türlü bulamadım. :)Yeni döküman açarken PPI:72 yazıyor onu nasıl 300 yapabilirim ?

Teşekkürler..

uguraydogar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yeni sayfa dediğinde çıkan pencerenin sol altında advanced menüsü var oraya tıkla Raster Effects den 300 yap ama vektörel çalışıyorsan çok önemli değil bilgin olsun. Şöyle desek daha doğru photoshopta önemlidir, hatta kuraldır ancak illustratorde pek kullanılmaz.

berkojan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok teşekkür hocam. Bu programda yeni olduğum için pek bilmiyorum, bilgin için de ayrıyetten teşekkür ederim.

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yani illustratorden eps olarak aldığımız dökümanın çözünürlüğü diye bir kavram yoktur diyorsunuz, bu döküman için çözününürlük kalitesi için hangi değere eş değerdir diyebiliriz ? (Sorum saçma olmuş olabilir kusura bakmayın)

uguraydogar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yani illustratorden eps olarak aldığımız dökümanın çözünürlüğü diye bir kavram yoktur diyorsunuz, bu döküman için çözününürlük kalitesi için hangi değere eş değerdir diyebiliriz ? (Sorum saçma olmuş olabilir kusura bakmayın)

Sorunuz saçma değil ancak öncelikle şunu belirteyim soruyu soran arkadaşımızın sorduğu çözünürlük ayrı bir durum. Sizin dediğiniz eps olarak alma çözünürlüğü farklı ve önemli çünkü bir çizim yaptınız bunu save as>eps dediniz karşınıza options penceresi gelir burada çözünürlüğü 300dpi yapmalısınız normal ofset baskıda kullanılacaksa 300dpi altında olmamalıdır yoksa sorun yaşarsınız.