Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

crop sorunu

makromatbaa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar biri bana bu crop olayını anlatsın önceden corell kullanıyordum illustratore geçim dedim pişman oldum.
Şimdi illustrator cs3 de bir kare çiziyorum Örneğin: 85x85 dışarıdan bir resim çağırıyorum resmin boyutu 150X150 olsun ve bu resmi karenin içine atmak istiyorum ctrl+7 kısayolu oluyor atıyorum ama ben kareyi seçtiğimde karenin ölçüsü olan 85x85 değil resmin ölçüsü seçiliyor tamam resim karenin içinde ama seçtiğim zaman 85x85 lik bir alan seçilmesi gerek mezmi ama olmuyor 3 gün oldu bulmaya çalışıyom anlamayan olursa .

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kardeş önce bi sakin ol dinle bak... şimdi illustrator programının artıları olduğu gibi bazı eksileride yok değil... mesela bu söylediğin olay şu an için illustratorda bir eksidir diyebiliriz.. Aynı, Çoklu sayfa desteği olmaması, Gradient araçlarında none yi kullanamamak, Clone komutunun Transform/move de değilde bağımsız bir komut olmaması, Sonradan sayfa ebadında yapmak istediğimiz değişikliklerin aynı transform paletindeki ölçü ayarlarından yapılamaması her defasında document setup ile uğraşılmaması, Kare-dikdörtgen-çokgen v.s. nesnelerde her köşenin ovalliği içe veya dışa ayrı ayrı isteğe bağlı olarak ayarlanmaması, Type on path tool ile yazıları bir ovalin veya nesnenin etrafına yerleştirirken istediğimiz objeleride bir font gibi ekleyememe ve bunun gibi bazı eksiler mevcuttur... artık kısmet cs4 mü diyelim bilmem ama, bütün bu eksilerine rağmen artılarını buraya saymakla bitiremem... eminimki bir sonraki sürümde bu eksikliklerin hepsi giderilecektir... yani 3 gün uğraşmaktansa ilk gün burda sorsaydın boşuna vakit harcamazdın...

Yok ama illaki ben sorduğum sorunun cevabını istiyorum, illaki bu dediğim şekilde yapmak istiyorum diyorsan mutlaka herşeyin bir hilesi vardır... Mesela şöyle bir yöntem izle... Bahse mevzu olan belgeyi resim masklı iken Print de, Printer dan Adobe PostScript seçeneğini seç, PPD ayarlarındanda Acrobatı seç ve save diyerek kaydet... kaydettiğin belgeyi Distillera sürükle ve bırak, sonra distilların yeni oluşturacağı pdf belgesini illustratorda aç... istediğin şekilde olacaktır... lakin sağ kulağını sol elinle göstermek gibi bişe olacaktır... yinede bir hile işte...

saygılar..

ayrıca aklıma gelmişken, corel veya freehandde belirlediğin ölçü içine pasinside yapıp generic eps olarak kaydettiğin zaman yine illustratorda croplu açabilirsin...

Moderatör tarafında düzenlendi:

makromatbaa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kardeş bu geniş açıklaman için sağol en azından olmadığını öğrendim ya o bana yeter ayrıca ben önce bir işi kendim yapmaya çalışırım eğer yapamazsam gider bir büyüğümden (üstatlarımdan) yardım isterim onun için uğraştım bak yapamadım üstadın biri yardıma koştu hemen sağol eline sağlık.