Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CS4 Arayüzü sizde de yavaş mı?

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Illustrator CS4 arayüzü, seperation paneli ve yeni sayfa yapısıyla beni en çok etkileyen sürüm oldu. Fakat bazen çok nesneli dökümanlarda arayüzün yavaşlığı çıldırtacak düzeye geliyor. Şöyle ki; bir nesne seçtiniz ve sonra her hangi başka bir nesne seçmeye çalıştınız. İşte bu anda Control Bar'da bulunan simgeler değişiyor (bu normal, nesne türüne göre control bar açaları farklılık gösteriyor). Fakat bu değişim o kadar yavaş oluyor ki, simgeler tek tek, sırayla kayboluyor sonra tek tek sırayla beliriyorlar. Tab ile panelleri gizlediğimde sorun yok. Aynı şey print menüsünde de oluyor. Print penceresinden her hangi bir menü (soldakilerden) sçetiğimde pencerenin içeriği resmen teker teker sıralanıyor ve bu da belirgin bir yavaşlama yaratarak insanı bezdiriyor. Bir dökümanla çalışmak ölüm oluyor.

AI CS4'ü Windows Xp SP2 üzerinde koşturuyorum. Ve merak ediyorum aynı sorunu yaşayanlar var mı aramızda? Adobe yazılımları ciddi anlamda masaüstü yayıncılık konusunda son derece gelişmiş olsa da bellek kullanımıyla ilgili de ciddi sorunları var. Umalım da Nisan 2010'da çıkacak olan CS5 serisinde bu sorunları çözmüş olsunlar...

Benzer konular

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Windows 7 Ultimate (EN) 64 Bitte CS4'te hiç sorun yok gibi. XP'de iken anlattığın sorunları yaşıyordum... Ama Mac OSX'te daha bi akıcı olduğu kesin.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
@seabis, cevapladığın için teşekkür ederim. Windows 7'de hiç sorun yok gibi derken...? olan sorunlar nelerdir? Ayrıca Macosx'te daha bir akıcı demişsin. Yine de sorun var ama yaqvaşlaması daha mı az?

Bu kadar mı ? Yok mu başka ilgili AI kullanıcısı.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Programı Pc kullandığını var sayarak C ye kurduğunu, ve çalışma klasörünü yine masa üstünde bırakıp oradan dökümanı açtığını var sayarsak, böyle bir sorun olması doğal. Ya C ye daha fazla alan yaratmalısınız, yada masaüstünden değil, D,F,G gibi harddiskin diğer alanlarında klasör barındırmalısınız.

Bu sadece Ai CS serisinde değil, diğer tüm programlarda da görülebilen bir durum. C kısmını sadece window işletim sistemine bırakın.

Benim kullanım alanım şirkette 100 Gb sadece C. Bunun sadece 20 GB'si programlara ayrılmış durumda ve bu sadece Windowsun rahatça çalışmasına yetipte top koşturacak bir alan. Yani sizinde denemenizi tavsiye ederim. Çünkü böyle çalışmadan önce benzer sorunu bende yaşadım.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Bu sadece Ai CS serisinde değil, diğer tüm programlarda da görülebilen bir durum. C kısmını sadece window işletim sistemine bırakın.
Cevapladığın için teşekkür ederim. Fakat sorun sadece AI'de. Diğer programların arayüzlerinde böyle garip ve çalışmayı engelleyici/geciktirici bir hata olmuyor. Harddiskteki boş alanı mümkün olduğunca bol tutmak ve farklı partition değil farklı bir harddisi scratch disk olarak kullanmak performansı bir nebze de olsa artırabilir ama sorunun bununla alakalı olduğunu sanmıyorum.

Siz hangi işletim sisteminde hangi sürüm AI kullanıyorsunuz ve sorun yaşamıyorsunuz? Bu arada aynı şehirdeyiz, bu sorunu hiç yaşamıyorsanız gelip şu sistemi görmek isterim ;)

Yavuz Mamaç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
windows 7'de AI CS4 gayet rahat çalışıyor. //win 7 ultimate, quad core 2,66 ghz, 4 gb ram: illustrator açılış süresi 2,5 saniye... Leopard 10.5.8, imac 3.06 ghz core duo 4 gb ram: açılış süresi 4,5 saniye... //
çok nesneli dosyaların açılışı tabi ki biraz uzun sürebilir... mesh, revolve, extrude efektleri varsa daha da uzun sürer ... sadece işletim sistemi değil, bilgisayarının performansı da önemli.. Adobe CS4 le çalışmak istiyorsan minimum ram 2 olmalı bence, işlemcin minimum core duo olmalı, 2,60 ghz üstü olmalı... xp kullanıyorsan minimum SP3 yüklü olmalı...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Cevapladığın için teşekkür ederim. Fakat sorun sadece AI'de. Diğer programların arayüzlerinde böyle garip ve çalışmayı engelleyici/geciktirici bir hata olmuyor. Harddiskteki boş alanı mümkün olduğunca bol tutmak ve farklı partition değil farklı bir harddisi scratch disk olarak kullanmak performansı bir nebze de olsa artırabilir ama sorunun bununla alakalı olduğunu sanmıyorum.

Siz hangi işletim sisteminde hangi sürüm AI kullanıyorsunuz ve sorun yaşamıyorsunuz? Bu arada aynı şehirdeyiz, bu sorunu hiç yaşamıyorsanız gelip şu sistemi görmek isterim ;)

Adobe Cs3 sürümü. Xp prefessional kullanıyorum. AMD Phoenom, 9600 Quad-Core Processor, 2.31Ghz, 4 GB Ram.. Alsancağa yolunuz düşerse herzaman beklerim.

graphichd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bende pc de kullanıyorum ama bende bir gariplik yok.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
kürşad arkadaşlarda win7 ile cs4 yükledik ayrıca cs4 xp de kurduk problem yok gibi görünüyor bi başka sorun olabilir...

isotasarım

🌱Yeni Üye🌱
bende mac yavaş

uzun yıllardır mac kullanıyorum ama özellikle illistrator cs4 mac te yavaş geldi bana xp"de bariz daha hızlı araştırdım mac için 64 bit desteği olmadığından kaynaklanıyormuş cs5 te inşallah hızlanır bu arada benim mac 6 gb dd2 rem 512 ekran kartı kısacası son sistem ama beklediğim performansı alamadım. hızlı dediğim pc ise 1 gb rem var

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bende t9400 2.53 GHZ 4 gb ram olan bir laptop mevcut cs4 un açılışı 13 sn sürüyor.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Açılış süresi değil de arayüzün hızı yavaş bende. Bu arada gelen cevaplarda Win7 ile ilgili bir kaç fikir belirtilmiş. Yavuz Mamaç Win7 ve Macos karşılaştırmış. Peki Win7 ve XpSp3'te Illustrator CS4 karşılaştırması yapan var mı?