K.Çakır
♾️Grafik Gurusu♾️
Illustrator CS4 arayüzü, seperation paneli ve yeni sayfa yapısıyla beni en çok etkileyen sürüm oldu. Fakat bazen çok nesneli dökümanlarda arayüzün yavaşlığı çıldırtacak düzeye geliyor. Şöyle ki; bir nesne seçtiniz ve sonra her hangi başka bir nesne seçmeye çalıştınız. İşte bu anda Control Bar'da bulunan simgeler değişiyor (bu normal, nesne türüne göre control bar açaları farklılık gösteriyor). Fakat bu değişim o kadar yavaş oluyor ki, simgeler tek tek, sırayla kayboluyor sonra tek tek sırayla beliriyorlar. Tab ile panelleri gizlediğimde sorun yok. Aynı şey print menüsünde de oluyor. Print penceresinden her hangi bir menü (soldakilerden) sçetiğimde pencerenin içeriği resmen teker teker sıralanıyor ve bu da belirgin bir yavaşlama yaratarak insanı bezdiriyor. Bir dökümanla çalışmak ölüm oluyor.
AI CS4'ü Windows Xp SP2 üzerinde koşturuyorum. Ve merak ediyorum aynı sorunu yaşayanlar var mı aramızda? Adobe yazılımları ciddi anlamda masaüstü yayıncılık konusunda son derece gelişmiş olsa da bellek kullanımıyla ilgili de ciddi sorunları var. Umalım da Nisan 2010'da çıkacak olan CS5 serisinde bu sorunları çözmüş olsunlar...
AI CS4'ü Windows Xp SP2 üzerinde koşturuyorum. Ve merak ediyorum aynı sorunu yaşayanlar var mı aramızda? Adobe yazılımları ciddi anlamda masaüstü yayıncılık konusunda son derece gelişmiş olsa da bellek kullanımıyla ilgili de ciddi sorunları var. Umalım da Nisan 2010'da çıkacak olan CS5 serisinde bu sorunları çözmüş olsunlar...