Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cs6 pay bırakma sorunu

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar ıllustrator cs6 kullanıyorum pay bırakmak istiyorum. ölçüleri giriyorum fakat pay bıraktığım alan beyaz renge dönmüyor gri renkde kalıyor. resimde gördüğünüz gibi. normalde pay bırakma alanıda beyaz renkde olmuyormu.

Benzer konular

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Normalde de böyle veriyor, bende kullanamadım bu özelliği, işime yaramıyor. cs3 - cs5

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Taşırma (Bleed) sayfaya dahil değildir. Bu yüzden sayfanın dışındadır. Ekran rengi yanıltmasın, çalışırken kolaylık olsun taşırma alanı ile sayfa ayrı gözüksün diye gri gözükür ama aslında o alanın rengi yoktur. Siz ne renk taşırırsanız o renk olur. Hiçbirşey taşırmazsanız baskıda beyaz çıkar.

Bilmeyenler için Bleed komutu niye var anlatayım:

Fonlu yahut kenarlara yaslanmış resim kullanılan işler matbaaya gidip basıldıktan sonra kesime gider. Kesimde azda olsa oynama olur.
Bu oynama dışarıya doğru olabildiği gibi içeriye doğruda olabilir.

Bıçak dışarıya doğru oynayarak keserse, kenara yaslanan resim veya sayfayı kaplayan renkli fon taşırılmadıysa kenarlarda beyaz boşluklar oluşur ve gelen numune çirkin gözükür. Taşırma vererek bıçak kaymasında bile kenarların fon renginde kesilmesini sağlarız.

(Bıçak içeri doğru da çalışmamızı kesebilir. Yazımızı veya kesilmesini istemediğimiz tasarım öğemizi sayfanın kenarlarına çok yaklaştırmayarak baskıda eksik çıkmasını önlemiş oluruz. )

İşiniz beyaz sayfada olacaksa ve kenarlara değen resim veya renkli fon yoksa taşırma vermenize gerek yoktur.

Son düzenleme:

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
vermiş olduğunuz bilgiler için çok tşkrler rhinokurt

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
peki bir sorum daha olucak. içden pay nasıl bırakabilirim cetvel haricinde. sayfayı açmadan önce dış pay bırakabildiğimiz gibi iç payda buna benzer yolla açabiliyormuyuz

bytgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ne için içten pay bırakacaksınız peki?

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bir dergi için her bir yanının eşit düzeyde tasarlayabilmem için iç payda vermek istiyorum

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
210 - 297 a4 kağıt boyutunda. 3mm dış pay bıraktım fakat iç payda bırakmak istiyorum

bytgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
210 - 297 a4 kağıt boyutunda. 3mm dış pay bıraktım fakat iç payda bırakmak istiyorum

A4 sayfa açın ve sayfa ölçülerinde bir çerçeve açın çerçeveyi seçip aşağıda gösterdiğim şekilde 3 mm içerden çerçeve açın

screenfk.png

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ilginiz için teşekkürler fakat bu yolla değilde başka bir şekilde yapamazmıyız. seçim aracıyla bu belirlediğiniz çizgilerle oynama yapabiliyoruz. benim istediğim çalışma alanı içersinde müdahale edemiyeceğimiz baskı esnasında bu çizgilerin görünmüyeceği pay çizgileri istiyorum. dış paya verdiğimiz çizgilerin aynısından.

bytgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
açmış olduğunuz çerçeveyi ayrı bi layerda bulundurur ve kilitlersiniz bu şekilde herhangi bir müdahaleye fırsat vermemiş olursunuz, çareler tükenmez :)

bytgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Vereceğiniz çizgiye renk verirseniz elbette görünür fakat siz çalışırken görünsün daha sonra baskıya verirken görünmesin diyorsanız baskıya vermeden bu çerçeveyi ayrı bir layerda tutacağınız için layerın görünürlüğünü kapatırsanız herhangi bir sorun olmaz.

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
anladım çok sağolun. keşke dış paydaki gibi otomatik bir şekilde ölçüleri girerek verebilcek. iç payı neden bu şekilde yapmamışlar acep