Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dekupe ile ilgili lütfen acil yardım

coolomn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Forumda da araştırma yaptım ama istediğim şekilde bi konu bulamadım.resimde gördüğünüz gibi dekupeyi indesign da en kısa sürede nasıl yaparız arkadaslar.Kadın cerceve içinde fotoğrafın arka fonuda duruyo ama sadece kolları ve ayağı çıkmış çerçevenin dışına.Bunu bana anlatırsanız çok minnettar olurum.Teşekkürler.

p0099300910.jpg

Son düzenleme:

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
2 kopya resim olsun ama arkaplan boş yani tranparas birisi çemberin arkasında koy birde kollar için çemberin üstte koy böylece yöntemi yapıyorsun umarım işinize yarar

yada photohsop ta dediğimi gibi uygula indesing'e çağırsın böylece oturmuş olur en iyisi photoshop

coolomn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yardımınız için çok teşekkur edeim ama daha kisa bir yolu olduğuna inaniyorm.Yardımlarınızı bekliyorum lutfen.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
1- Dik oval (resminizdeki gibi) bir alan açıp resmi çağırıyorsunuz.
2- Açık olan alanı biraz genişletip ID'deki path ile dışarı çıkarmak istediğiniz bölümü decupe yapıyorsunuz.
3- decupe yaptığınız alana resmi aynı şekilde çağırıyorsunuz. koordinandlarını diğer resimle aynı şekilde yaptığınızda tam üstüne oturacaktır.
4- kaç tane resimden dışarı varsa o kadar ayrı alan oluşturuyorsunuz

Böyle durumlarda pratik olmak için PS yi açmak için zaman kaybetmemiş oluyorsunuz.

İyi kullanımlar.

coolomn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yardımız için çok teşekkür ediyorum.ID'deki path ile demişsiniz.ben yeni yeni Indesign kullanyorum araç çucuğundaki path tool oku ile mi açayım orayı?
-bi de tam üstüne oturması için aynı boyutlarda nasıl çağırıyoruz?
- kaç tane resimden dışarı varsa o kadar ayrı alan oluşturuyorsunuz demişsiniz.alan derken? bana daha ayrıntılı yardımcı olabilir misiniz? size zahmet veriyorum.

teşekkür ederim şimdiden

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Sorun kalmamıştır umarım.

coolomn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Muhammet bey.yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.Dün yoğunluğuma geldi yazamadım.Gerçekten sıkılmadan usanmadan anlattınız ::)

Yavuz Mamaç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ek bilgi: kaçıncı sürümden itibaren var bilmiyorum ama ctrl alt shift K fabrika ayarlarındaki kısayolu.. Clipping Path menüsünden dekupeleri düzenleyebilirsin... arka zemin beyaz ise detect edges seçeneği iyi iş görür...