Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Demir İnşaat Logo çalışmam

Y.DemiR

🌱Yeni Üye🌱
Logom hakkında yorumlarınızı bekliyorum...

demirinsaatlogosz4.jpg

Arka Fon isteğe göre değişecektir...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bence farklı şekiller çünkü biras demir inşaattan çok demir design a benzemiş:) inşaatla ilgili birşey çizmeni ya da wektörel birşer koymanı tavsiye ederim font fena değil yinede güsel emeğine sağlık.

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
anladığım kadarıyla grafiker değilsin ama yinede bilgi olsun efektlerden vazgeç vektörel çalış
inşaatı anımsatan figürler kullan
yada sadece D ve İ harfleriyle bir amblem yap (sıradan bir çalışma olacaktır)

kolay gelsin....

serkoy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba öncelikle yolladığınız logotype fazlasıyla photoshopa bulaşmış gözüküyor...Bu da çalışmanızı zayıf etkisiz ve kötü göstermiş.Logo çalışmalarında arka fon isteğe göre değişmez...Öyle bir logo yapılmalıdır ki yaklaşık her fona uygun olsun...İşin özü ben bu çalışmanızı sevmedim sevemedim...Logotype tadı alamadım...Sadece d yuvarlak içine alınıp yanına herhangi bir fontla ismi yazılıp logo yapılmaz,yapılamaz.Yapılırsa çıkan sonuçlar verimli olmaz.Başarılar...

Özkan TÜRK

🏆Pro Tasarımcı🏆
vektörel ve sade bi şekilde yeniden çalış...olmamış

serhat98

🌱Yeni Üye🌱
bencede olmamıi üzerinde biraz daha çalışman lazım

muratz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu forumu ilk kullanmaya başlama amacım ve hala benim için öne çıkan anlamı soru sorup cevap alma imkanları peşinde olmamdı..
Bir "profesyonel" olmadığımı hep vurgulamakla beraber pek çok grafikerden daha "usta ve tecrübeli" olduğumu da görüyorum çoğu zaman.
Tasarım yapmaktan zevk duyuyorsun, güzel şeyler orataya çıkarmaya uğraşıyorsun ama bu bir gelişim sürecidir.
Bol bol logo incelemeni tavsiye ederim..Sadece photoshop biliyor olabilirsin.Programın her özelliğini kullanmaya çalışma..Sadece pen tool,hazır şekiller(shape), yazı ve renklerle uğraş.Geri kalan şeylere de ihtiyacın olacaktır ama bunlara nazaran çok az...
Bir mimar canı istediği gibi şekilde bir bina tasarlayamaz çünkü öngördüğü biçimin inşaat malzemeleriyle yapılır cinsten olması, giriş çıkış ve havalandırma için yeterince kapı ve pencere bulundurması, arsanın büyüklüğünü dikkate alması, binanın yerçekimi karşısında ayakta kalması gerekir..Sanat sınırsız değildir.Hele bu şekilde "kullanıma" yönelik sanat-zanaat muhakkak malzemenin ve hizmet alanının sana çizdiği sınırlar içinde kalır.
İyi günler...

Y.DemiR

🌱Yeni Üye🌱

görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlarım evet grafiker değilim ama IT ManageR olarak çalıştığımdan bazı müşterilerimden istekler gelince bende tasarım yaparım dedim kemdimce ve başarıcağımada inanıyorum...
Bir kaç logo denemem daha fikirleriniz benim için önemlidir arkadaşlarım...

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım! Bence sen logo yapmaya çalışma. Ya da bu formda bu tür derlemelerini paylaşma. Önce Tipografi ile ilgili biraz kendi bilgini geliştir.

tütü

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.tulayyener.com
birincisini pek begenmedim renk karışımından sebep diyebiliriz.
ikinicisi hoş ama olmaz,çünkü bu logo inşaat logosu bir yerde sağlamlığı belirtmeli ama sizin logo egik,yani sağlamlığı kaliteli dimdik olduğunu göstermiyor.düzeltilirse olabilir.
üçüncüsü için de sanki boyacı logosu gibi.inşaat içinde boyanın pek bi anlamı yok gibi.

benim fikrimce,hani karelerle tugla sonra sıva yapar gibi mala gbi inşaat aletlerini kullanırsanız daha güzel sonuçlar alabilirsiniz diye düşünüyorum.azminizle bunları yapabilirsiniz.kolay gelsin

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Logo'da fazla detay ve gereksiz efekt var. Bir logo tasarlarken kartvizit, bloknot vb. Çok küçük basılı materyalleride dikkate almak gerekiyor. Küçültüldüğü zamanda logonun ve yazının seçilebilmesi gerekir. Daha sade çalışmanızı öneririm. Ayrıca tasarladığınız logo bir inşaat firmasını çağrıştırmıyor. Daha iyi bir ifade yaratmanız icap ediyor bence. Birde bu çalışma photoshop bulaşmış sanırım. Kurumsal kimlik çalışmalarını piksel tabanlı bir programda hazırlamak yanlış. Vektör tabanlı bir programda çalışmanız şart. Çünkü istediğiniz ebatlarda kullanamaz başka programlara düzgün bir şekilde aktaramazsınız. Çok problem çıkartır. Başınızı ağrıtır.

Son düzenleme:

muratz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Azmini görünce seni yalnız bırakmak istemedim ...Bu çalışmalar ilk attığına nazaran daha fazla logoya benziyor..Gideceğin yön böyle olmalı, evet..
Diğer konuda arkadaşlar isabetli eleştriler getirmiş.Eğri ve zelzelede yıkılıyormuş gibi yazıyı inşaat logosu yaparsan o firma batar.. :) .Belki sana basit gelecektir ama kim ne derse desin, şu ilk çalışmandaki o gökkuşağı renklerini yoket...onu sade renk veya iki renk geçişli yani bir renk ve siyah veya bir renk ve beyaz geçişli gradient yap..(Yine de tercihim tek renktir) O zaman deriz ki işte bu bir logodur...
Kullandığın programa gelince..Ben senin bu işleri müşteri için değil kendin için tasarladığını anladığımdan o konuda fazla bişey söylemek istemedim ama sektör içinde basılı iş üzerine çalışacak biri için photoshop dışında , ilk başlarda çok itici gelmesine rağmen sonradan sevilen vektörel tabanlı bir program öğrenmen gerekir.Corel draw, freehand gibi..Ben de ilk corel öğrenmeye başladığımda programı yapanlarla "akraba" oldum bayağı..Ama sonradan vazgeçilmezim oldu.(Bkz. avatarım ) :D

...grafixo...

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence biraz daha çalış sonunda başarırsın logo araştır bak kendini geliştirmeni tercih ederim ama tebrik ettim bu logoyu koyman cesaretini ortaya koymuşsun kötü eleştiri alıcağını bile bile koymuşsun bence arkadaslar tebrik etmeliyiz herşey bir çizgiyle başlar ama gerisi mutlaka gelir hevesini kırma kıranlarıda boşver bence bol bol bişeyler yap ben devam derim...başarılarrr...

Y.DemiR

🌱Yeni Üye🌱
Görüşeliriniz için teşekkürler arkadaşım logo yu genelde photoshop ile yapıyorum evet corel öğrenme gereksinimi duymadım kendimde ama görüşlerinizi okuyunca onuda öğrenme vaktinin geldiğini hatta geçtiğini anladım.
Tekrar ilginiz için teşekkürler......

gommes45

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence hiçibiri olmamış
demir inşaatın adında bile inşaat var yani demir bir inşaat malzemesidir zaten bunun üzerinde durmanı öneririm

cengiz669

♾️Grafik Gurusu♾️
logoyla inşaat firması arasında bi bağlantı kuramadım ben benze biraz daha çaşılmalısın üstünde inş. fr. logolarına gözat bilgi edinebilirsin başarılar

coreldeniz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Y.Demir açıkçası bende pek beğenmedim ama istedikten sonra yapabileceğine eminim hevesini sakın kırma bence

racoon_tr

🌟Usta Tasarımcı🌟
gelişme gözle görülüyor bence logo bölümü içinde iyice dolaş logonun ana hatlarını anla olacak olacak...(vıyş terledim ha) :D

not:illaki corel deme illustratör de çooooook iyi bir program tavsiye edrim..

BUYUDUKCE

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Daha sade zeminsiz bir logo yapmanı tavsiye ederim. Ve sade ve okunaklı fontlar kullanmalısın