Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Deprem Typo

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
Çalışma Ps'de yapıldı arka fon brushlarla yapıldı
ışık ayarları ile bu halini aldı

depremde yıkılmış bir alan görselinin önünde
konumlandırılan ellerinde ekmek olan amca
17 ağustos depremi sonrası enkaz bölgesinde
Anadolu Ajansı tarafından çekilmiş o dönemde ve ilerleyen dönemlerde
depremi anlatan en iyi kare olarak basında sıkça kullanılmıştır
resmin orijinali:
deprem1.jpg

yaklaşık iki günlük bir uğraşın sonunda ortaya çıkan iş
aşağıdaki gibidir okunmayan pragraf yazılarında esasında
istanbulun deprem tehlikesi ile ilgili metin yer almaktadır
istanbul yazısı için birçok renk alternatifi denedim belirgin olması
için bir de zemin rengiyle uyumlu olsun diye bunu seçtim
çalışma elbetteki daha geliştirilebilir ama elimden gelen bu
umarım beğenilir yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim

depremtypo.jpg

Benzer konular

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
Tipografi konusunda deneyim sahibi olan arkadaşlar çalışma hakkında gerekenleri söyleyecektir ama bende çalışmaya olumlu katkı yapmak adına bir noktaya değinmek isterim.
"İstanbul depreme hazır mı?" cümlesi yerine anlam olarak görsel ile daha uyumlu bir başlık seçilebilirdi.Sorulan sorunun biraz daha detay içermesi kullanılan görsel ile başlığı daha bütünleşik bir hale getirebilirdi.
Örneğin;
"İstanbul deprem felaketine hazır mı?"
"İstanbul deprem gerçeğine hazır mı?"
Yani cümlenin içinde amcanın yüzünde ki acı, keder tam olarak vurgulanabilirdi.
Kolay gelsin.

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
Tipografi konusunda deneyim sahibi olan arkadaşlar çalışma hakkında gerekenleri söyleyecektir ama bende çalışmaya olumlu katkı yapmak adına bir noktaya değinmek isterim.
"İstanbul depreme hazır mı?" cümlesi yerine anlam olarak görsel ile daha uyumlu bir başlık seçilebilirdi.Sorulan sorunun biraz daha detay içermesi kullanılan görsel ile başlığı daha bütünleşik bir hale getirebilirdi.
Örneğin;
"İstanbul deprem felaketine hazır mı?"
"İstanbul deprem gerçeğine hazır mı?"
Yani cümlenin içinde amcanın yüzünde ki acı, keder tam olarak vurgulanabilirdi.
Kolay gelsin.
teşekkürler

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
-Çalışmada kullandığınız fotoğraf ve genel düzen, tipografik bir havadan çok afiş havası estirmiş.Evet fotoğraf çok başarılı olabilir.Ama kullanacağınız sıradışı bir görselle siz daha başarılı olabilirsiniz.

-Amcanın elindeki ekmekler ;Açlığı, sefaleti, çaresizliği sembolize ediyor ve tabiki yüz ifadeside...Deprem korkusuna yada gerçeğine dair çalışmada gördüğümüz tek şey İSTANBUL yazısının kesik olarak yazılması...Ki deprem bukadar düzenli bir kırık yada deformasyon yapmaz.

-Genel düzene bakacak olursak ,çalışmanızın sağında ve solunda croplanacak alanlar var.
-PAragraf biraz kalın olmuş.
-Çalışmada gözüm tipografik çizgiler aradı yada semboller yada düzen...Sıradışı bir olgu,anlatım tarzı.

-Renklendirme gayet uygun.Gerçi deprem sonrası heryer gri olur.Yani depreme hazırmıdan çok "depremin sonrasında yaşanacaklara hazır mı?" sorusu renk bazında irdelenmiş gibi...Çalışmada gri ve turuncu ağırlıklı sırıtmamış ama aceba dedirtiyor...Deprem sonrası heryer gri olurdan kastım yıkılan binalara ait beton parçaları ve etrafa saçılan parçalar.

-ŞAhsi merakım olmakla birlikte çalışmayı deprem teması üstüne kurmayı düşündükten sonra deprem olgusunu nekadar irdelediniz? Evet hepimiz depremi biliyoruz ancak bunu farklı anlatmayı bilmiyoruz...Nasıl farklı anlatırım sorusu iyice irdelenmeli...

-İmzanız neden yok?

-Tamamen şahsi olan fikirlerim bu yönde...

Tebrik ediyorum.Çalışmaya devam...Olacak, olmak zorunda.

Saygılar...

Son düzenleme:

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Bence de daha depremi anlatan bir fotoğraf kullunabilirdiniz. bu fotoğrafta çok iyi. ama YoSanın da söylediği gibi daha bi açlık, sefalet anlatan bir görsel..
paragrafda tipografik olmalı, biraz hareketli ve uzun yazılar düz bir paragraf olmamalıyrı bence.
ama bu haliyle de gayet hoş. afiş çalışması gibi..
Ellerinize sağlık.. başarılarınızın devamını dilerim..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben genelinde beğendim.Duyarlı bir çalışma..Tebrik ederim..
* Amcanın feather ını biraz daha açabilir ve büyütebilirsin..
* Beyaz yazı alanın çok uzun ve yersiz..
* İstanbul' daki çarpık kentleşme sorun fakat bu Türkiye genelinde de yaygın bir durum..Hazırlık kısmı genele yayılabilir.
* Kenar payını daraltman da tavsiyelerin içinde..

Ama söylediğin gibi geliştirmeye müsait..Son nokta yine sende..

Tunc Kayhan

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle elinize sağlık,

Yalnızca arkadaşlarında dediği gibi fotoğraf sefaleti çağrıştırdı bana da. Aslında benimde gördüğüm bir fotoğraftı deprem sonrası ama sanırım orjinalinde yer alan yıkılmak üzere olan bina kısmı çalışmanızda yer almadığından deprem kısmı koybolmuş anlamsal olarak. Bu da sanırım fotoğrafın anlamını sizin çok iyi bilmenizden ama fotoğrafı bilmeyen birinin ki ancak ikon sınıfında yer alması lazım, genel olarak, deprem algısı oluşturabilmesi için sanırım kaynaklanıyor olabilir.

Bir de sanırım çatlaklar daha öne çıkabilir fonda ki depremi hissettirmek için.

Tekrar paylaşımınız için teşekkürler, elinize sağlık.

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Hasancım Orjinal resimdeki gibi arkadaki binayı da kullanırsan ' Adam yıkılan hayatına ağlıyor ama deprem zamanında yaşanan sıkıntılardan dolayı (Ekmek, Su, Yiyecek sıkıntısı ciddi oranda yaşandı) elindeki ekmeğe sıkı sıkı sarılarak avunuyor' olarak anlaşılabilir. En azından ben böyle anlarım.

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
kullandığın resim konuya çok uygun bir resim zaten deprem olunca sadece evler değil duygusal analamda yıkıntılarda olabilir renk uyumuda gayet hoş
gayet güzel bir çalışma eline sağlık:D

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
-Çalışmada kullandığınız fotoğraf ve genel düzen, tipografik bir havadan çok afiş havası estirmiş.Evet fotoğraf çok başarılı olabilir.Ama kullanacağınız sıradışı bir görselle siz daha başarılı olabilirsiniz.

-Amcanın elindeki ekmekler ;Açlığı, sefaleti, çaresizliği sembolize ediyor ve tabiki yüz ifadeside...Deprem korkusuna yada gerçeğine dair çalışmada gördüğümüz tek şey İSTANBUL yazısının kesik olarak yazılması...Ki deprem bukadar düzenli bir kırık yada deformasyon yapmaz.

-Genel düzene bakacak olursak ,çalışmanızın sağında ve solunda croplanacak alanlar var.
-PAragraf biraz kalın olmuş.
-Çalışmada gözüm tipografik çizgiler aradı yada semboller yada düzen...Sıradışı bir olgu,anlatım tarzı.

-Renklendirme gayet uygun.Gerçi deprem sonrası heryer gri olur.Yani depreme hazırmıdan çok "depremin sonrasında yaşanacaklara hazır mı?" sorusu renk bazında irdelenmiş gibi...Çalışmada gri ve turuncu ağırlıklı sırıtmamış ama aceba dedirtiyor...Deprem sonrası heryer gri olurdan kastım yıkılan binalara ait beton parçaları ve etrafa saçılan parçalar.

-ŞAhsi merakım olmakla birlikte çalışmayı deprem teması üstüne kurmayı düşündükten sonra deprem olgusunu nekadar irdelediniz? Evet hepimiz depremi biliyoruz ancak bunu farklı anlatmayı bilmiyoruz...Nasıl farklı anlatırım sorusu iyice irdelenmeli...

-İmzanız neden yok?

-Tamamen şahsi olan fikirlerim bu yönde...

Tebrik ediyorum.Çalışmaya devam...Olacak, olmak zorunda.

Saygılar...

Bence de daha depremi anlatan bir fotoğraf kullunabilirdiniz. bu fotoğrafta çok iyi. ama YoSanın da söylediği gibi daha bi açlık, sefalet anlatan bir görsel..
paragrafda tipografik olmalı, biraz hareketli ve uzun yazılar düz bir paragraf olmamalıyrı bence.
ama bu haliyle de gayet hoş. afiş çalışması gibi..
Ellerinize sağlık.. başarılarınızın devamını dilerim..

fotoğraftaki yer düzce sanırım:D

Ben genelinde beğendim.Duyarlı bir çalışma..Tebrik ederim..
* Amcanın feather ını biraz daha açabilir ve büyütebilirsin..
* Beyaz yazı alanın çok uzun ve yersiz..
* İstanbul' daki çarpık kentleşme sorun fakat bu Türkiye genelinde de yaygın bir durum..Hazırlık kısmı genele yayılabilir.
* Kenar payını daraltman da tavsiyelerin içinde..

Ama söylediğin gibi geliştirmeye müsait..Son nokta yine sende..

Öncelikle elinize sağlık,

Yalnızca arkadaşlarında dediği gibi fotoğraf sefaleti çağrıştırdı bana da. Aslında benimde gördüğüm bir fotoğraftı deprem sonrası ama sanırım orjinalinde yer alan yıkılmak üzere olan bina kısmı çalışmanızda yer almadığından deprem kısmı koybolmuş anlamsal olarak. Bu da sanırım fotoğrafın anlamını sizin çok iyi bilmenizden ama fotoğrafı bilmeyen birinin ki ancak ikon sınıfında yer alması lazım, genel olarak, deprem algısı oluşturabilmesi için sanırım kaynaklanıyor olabilir.

Bir de sanırım çatlaklar daha öne çıkabilir fonda ki depremi hissettirmek için.

Tekrar paylaşımınız için teşekkürler, elinize sağlık.

Hasancım Orjinal resimdeki gibi arkadaki binayı da kullanırsan ' Adam yıkılan hayatına ağlıyor ama deprem zamanında yaşanan sıkıntılardan dolayı (Ekmek, Su, Yiyecek sıkıntısı ciddi oranda yaşandı) elindeki ekmeğe sıkı sıkı sarılarak avunuyor' olarak anlaşılabilir. En azından ben böyle anlarım.

kullandığın resim konuya çok uygun bir resim zaten deprem olunca sadece evler değil duygusal analamda yıkıntılarda olabilir renk uyumuda gayet hoş
gayet güzel bir çalışma eline sağlık:D

değerli eleştirileriniz için teşekkür ederim