Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dergi işi aldım ek iş oalrak yapacağım ama eksiklerim var yardım lütfen

graficenk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar ben orta derecede corel draw ve photoshop biliyorum ancak uzun zamandır uzağım programalra ve ek iş olarak dergi işi aldım.
Bana dergi için resimeler ve yazılar gelecek benim yapacağım sadece dizgi resimleri yazıları monte etmek tabi göze hitap eden efektlerle..sorularım :
1- İş bittikten sonra baskıya hazır hale getirmek için ne yapmalıyım hata olmaması için.
2-yazılmış hazır bir yazıya hükmedemiyorum istediğim hale getiremiyorum sadece corelde yazdığım yazılara hükmediyorum bir yolu var mı
3-Bu konuda bana dikaket etmem gereken huzuları aktarabilirmisiniz

Teşekkür Ederim

Benzer konular

darkdevill

🌟Usta Tasarımcı🌟
bilmiyorsun neden alıyorsun neye güveniyorsunuz anlamıyorum bilmediğin işe ....

graficenk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yaparak öğreneceğim ben hiç bilemden bir hastaneye kurumsal muhasebeci oalrak işe başladım biliyorum diyerek ve de 3 yıldır çalışıyorum kısa sürede öğrendim..hangi devirde yaaşdığını unutma saygı duy..amaç para kazanmak..

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Yaparak öğreneceğim ben hiç bilemden bir hastaneye kurumsal muhasebeci oalrak işe başladım biliyorum diyerek ve de 3 yıldır çalışıyorum kısa sürede öğrendim..hangi devirde yaaşdığını unutma saygı duy..amaç para kazanmak..

Amaç para kazanmakmı?

Peki maksat para kazanmaksa bende boş kaldığım vakitlerde pazarcılık yapayım, doktorculuk oynayım, hatta kasaplık yapayım sizce doğru olurmu herkezin branşı var yapabildiği işler var para kazanacağım diye her bilmediğim işe veya azıcık anlıyorum diye o işi ben yapabilirim demiyorum.

Kimsede bunu dememesi lazım çünkü bir kasap kasaplık öğrenmiştir hayvanın eti nasıl sökülür nasıl et çıkartılır veya nasıl hayvan kesilir bunları bilmen lazım veyada ben sağlık kursuna gitmiştim diye bir doktorun yaptığı işi yapamam çekilin ben hastayı ameliyat edeyim diyemem.

Pazarcılık'ta ayrı bir meslektirki herkezde pazarcı olamaz nasıl bağıracağını nasıl ürünü insanlara tanıtıp satabileceğini yeri gelip poşete arada nasıl çürük malzemeleri koyacağını bilmeden pazarcı olunmaz.

Biraz bilgim var diye bu işlere kalkışmayın elime dergi vs. baskılar alıyorum şu günlerde ne kompozisyon ne renk bilgisi kullanılmış nede düzen imtizam var.

Lütfen herkez bildiği işi yapsın herkez para kazanacam ben kazanıyımda kim ne olursa olsun diye diye günümüz Türkiyesini oluşturdunuz artık bilinçlenmenizin vakti gelmedimi?

Son düzenleme:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Merhaba, size yardımcı olabilirim.
1- İş bittinkten sonra baskıya hazır hale getirmek: 400 TL
2- Fontlara hükmetmek ve profesyonel seviyede font kullanmak: 250 TL
3- Bu konuda dikkat etmeniz gereken hususlar: 370 TL

Her ders için ödemelerin yarısı derslere başlmadan önce kalanı da ders programın yarıladığınızda alınır.

Saygılarımla.

darkdevill

🌟Usta Tasarımcı🌟
Amaç para kazanmakmı?

Peki maksat para kazanmaksa bende boş kaldığım vakitlerde pazarcılık yapayım, doktorculuk oynayım, hatta kasaplık yapayım sizce doğru olurmu herkezin branşı var yapabildiği işler var para kazanacağım diye her bilmediğim işe veya azıcık anlıyorum diye o işi ben yapabilirim demiyorum.

Kimsede bunu dememesi lazım çünkü bir kasap kasaplık öğrenmiştir hayvanın eti nasıl sökülür nasıl et çıkartılır veya nasıl hayvan kesilir bunları bilmen lazım veyada ben sağlık kursuna gitmiştim diye bir doktorun yaptığı işi yapamam çekilin ben hastayı ameliyat edeyim diyemem.

Pazarcılık'ta ayrı bir meslektirki herkezde pazarcı olamaz nasıl bağıracağını nasıl ürünü insanlara tanıtıp satabileceğini yeri gelip poşete arada nasıl çürük malzemeleri koyacağını bilmeden pazarcı olunmaz.

Biraz bilgim var diye bu işlere kalkışmayın elime dergi vs. baskılar alıyorum şu günlerde ne kompozisyon ne renk bilgisi kullanılmış nede düzen imtizam var.

Lütfen herkez bildiği işi yapsın herkez para kazanacam ben kazanıyımda kim ne olursa olsun diye diye günümüz Türkiyesini oluşturdunuz artık bilinçlenmenizin vakti gelmedimi?

Gizli nickli arkadaşa katve kat katılıyorum verdiği kasap örneğini her sene kurban bayramında görüyoruz işten anlamayan yapabilirim diyenlerin halini ama her sene de aynı manzaralar

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Benzetme ve örnek çok isabetli.. :clapping:

adul

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Gizli kardeş helal sana çok güzel anlatmışsın olayı keşke herkes senin gibi düşünebilse

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Zaten böyle ek iş olsun diye yarım yamalak işi öğrenen arkadaşlar sayesinde piyasa berbat vaziyette.

Tasarım yaptıracak müşteri benden fiyat istiyor.Fiyatı iletiyorum,aldığım cevap;
Kardeşim bu ne yaa?
Ben bu fiyatın 1/3 üne yaptırıyorum bu işleri.
Sebep?
Bu tip arkadaşlar.

gizli arkadaşımıza bende katılıyorum.Piyasa da öyle berbat işler dolaşmaya başladı ki.Sadece dergi değil bozuk olan.Şu an elimde bir broşür var bir yandan onu inceliyorum.Bütün samimiyetimle söylüyorum,9 yaşındaki kızım bunu paint de çok rahat hazırlar.

Ha bu meslek kimsenin tekelinde değil.Tamam eğer grafiker olmaya karar verdiyseniz olun.Buna kimsenin itirazı yok.Gidin eğitimini alın, bu işin önemini ve püf noktalarını öğrenebileceğiniz bir yerlerde biraz kafa patlatın.Biraz boya kokusu alın.Kağıtları koklayın.
Öyle çıkın meydana.
Yoksa bu işe yıllardır emek vermiş kişilere bu yapılan çok büyük bir saygısızlıktır.

Son bir not: Hani anlıyorum diye bir hastaneye muhasebeci olmuştunuz ya.
Bir de şunu deneyin.Bir ajansa ya da matbaaya ben garfik tasarım iişinden anlıyorum diyerek iş başvurusunda bulunsanıza.Belki aynıı başarıyı orada da gösterirsiniz haa ne dersiniz? ;)

graficenk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Zaten böyle ek iş olsun diye yarım yamalak işi öğrenen arkadaşlar sayesinde piyasa berbat vaziyette.

Tasarım yaptıracak müşteri benden fiyat istiyor.Fiyatı iletiyorum,aldığım cevap;
Kardeşim bu ne yaa?
Ben bu fiyatın 1/3 üne yaptırıyorum bu işleri.
Sebep?
Bu tip arkadaşlar.

gizli arkadaşımıza bende katılıyorum.Piyasa da öyle berbat işler dolaşmaya başladı ki.Sadece dergi değil bozuk olan.Şu an elimde bir broşür var bir yandan onu inceliyorum.Bütün samimiyetimle söylüyorum,9 yaşındaki kızım bunu paint de çok rahat hazırlar.

Ha bu meslek kimsenin tekelinde değil.Tamam eğer grafiker olmaya karar verdiyseniz olun.Buna kimsenin itirazı yok.Gidin eğitimini alın, bu işin önemini ve püf noktalarını öğrenebileceğiniz bir yerlerde biraz kafa patlatın.Biraz boya kokusu alın.Kağıtları koklayın.
Öyle çıkın meydana.
Yoksa bu işe yıllardır emek vermiş kişilere bu yapılan çok büyük bir saygısızlıktır.

Son bir not: Hani anlıyorum diye bir hastaneye muhasebeci olmuştunuz ya.
Bir de şunu deneyin.Bir ajansa ya da matbaaya ben garfik tasarım iişinden anlıyorum diyerek iş başvurusunda bulunsanıza.Belki aynıı başarıyı orada da gösterirsiniz haa ne dersiniz? ;)

Vay anasını ya bir yardım istedik olay oldu ne yaranız var sizin ben anlamadım ki ..bunları yazana kadar yardımcı olabilecek cümleleri tercih edebilirdiniz niyet önemli. burda herkes eksiklerini soruyor paylaşıyor yardım alıyor bu sitedeki herkes 10 numara grafiker değil eminim ki bu konuya yazanlarında çoğu birşey bildiğini sanan hiçbirşey bilmeyenlerdir. Ben 4 yıl önce gizde reklam tanıtım şirketinde grafikerlik yaptım 1 yıl kadar kısa bir eğitimim oldu sadece photoshop ve corel kullanıyordum ama daha sonra şirket kapandı ve bende sektör değiştirdim yaklaşık 3 yıldır sağlık sektöründe icmal ( kurumsal muhasebe ) olarak çalışmaktayım. Yani hiçbirşey bilmeden bir iş almadım dergi tasarımı atla deve değil bilincindeyim iş akışınıda biliyorum ama unuttuğum püf noktaları var. sizin ki çok basit bit toplum psikilojisi.. Fiyatları yazarak imalı bir gönderme yapan arkadaş emin ol çok basitti.:rofl:
gizli arkadaş bu lafımda sana..dediklerin aslında gayet mantıklı ve doğru olması gerekende öyle ama seninde gözardı etiğin bir şey var burda insanlara hayet dersi vermek değil tabi maksatım da. insanalrı her şekilde para kazanmaya zorlayan, insanları istemediği halde ek iş yapmaya zorlayan, acaba nerden gelir elde edebilirimde doğalgaza suya telefona ekmeğe yetişebilirim düşünmeye zorlayan ve türkiyeyi bu hale getiren hükümet utansın..ve hükümeti seçen sizler utanın ben ekmek paramı kazanmak giderlerime yetişebilmek için namusumla her işi yaparım arkadaş..sizin gibi pembe yaşamıyoruz demek ki....

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Vay anasını ya bir yardım istedik olay oldu ne yaranız var sizin ben anlamadım ki ..bunları yazana kadar yardımcı olabilecek cümleleri tercih edebilirdiniz niyet önemli. burda herkes eksiklerini soruyor paylaşıyor yardım alıyor bu sitedeki herkes 10 numara grafiker değil eminim ki bu konuya yazanlarında çoğu birşey bildiğini sanan hiçbirşey bilmeyenlerdir. Ben 4 yıl önce gizde reklam tanıtım şirketinde grafikerlik yaptım 1 yıl kadar kısa bir eğitimim oldu sadece photoshop ve corel kullanıyordum ama daha sonra şirket kapandı ve bende sektör değiştirdim yaklaşık 3 yıldır sağlık sektöründe icmal ( kurumsal muhasebe ) olarak çalışmaktayım. Yani hiçbirşey bilmeden bir iş almadım dergi tasarımı atla deve değil bilincindeyim iş akışınıda biliyorum ama unuttuğum püf noktaları var. sizin ki çok basit bit toplum psikilojisi.. Fiyatları yazarak imalı bir gönderme yapan arkadaş emin ol çok basitti.

gizli arkadaş bu lafımda sana..dediklerin aslında gayet mantıklı ve doğru olması gerekende öyle ama seninde gözardı etiğin bir şey var burda insanlara hayet dersi vermek değil tabi maksatım da. insanalrı her şekilde para kazanmaya zorlayan, insanları istemediği halde ek iş yapmaya zorlayan, acaba nerden gelir elde edebilirimde doğalgaza suya telefona ekmeğe yetişebilirim düşünmeye zorlayan ve türkiyeyi bu hale getiren hükümet utansın..ve hükümeti seçen sizler utanın ben ekmek paramı kazanmak giderlerime yetişebilmek için namusumla her işi yaparım arkadaş..sizin gibi pembe yaşamıyoruz demek ki....

Siyaseti sevmem hükümeti kim seçmiş seçmemiş beni ilgilendirmez kimse dört dörtlük yaşamıyor kimse faturalarını zamanında yatıramıyor herkezin kredi kartı borçu vardır bankalara vs. vs. burda hayat dersi vermiyoruz.

Para kazanacağınız işi layığıyla yapacaksanız yapın ek olarak yaptığınız işe kimse karışmıyor bunun için yardımcıda oluruz ama sizin kendinizi belirttiğiniz davranışlara bakarsak CorelDraw ve Adobe Photoshop programlarını orta derece bildiğinizi belirtmişiniz programlara uzun zamandır uzak olduğunuzu belirtmişiniz baskıya nasıl hazırlandığını bilmiyosunuz ve dergi yapmaya kalkıyosunuz.

Biz buna karşıyız evet işinizi layığıyla yapamayacaksınız talep ettiğiniz ücret gerçek bizim talep ettiğiniz fiyattan düşük olacak çünkü bizim kadar emek ve çaba harçamayacaksınız ve dergi basıldı diyelim bunun bazı yerlerinde hatalar olacak renk kırmızı seçmiştiniz koyu kırmızı çıkmış gibi hem grafikerliğin adını lekeleyeceksiniz biz bunlara karşıyız.

Sizin tabirinizce ben 10 numara grafikerim ve bunu ıspatlamaktanda çekinmem (bu konuya yazanlarında çoğu birşey bildiğini sanan hiçbirşey bilmeyenlerdir) demişiniz bu düşünceyede nerden vardınız merak ettim doğrusu?

Reklam şirketlerinde çoğunlukla pazarlamacısınada grafiker denir sekreter bile grafiker denir çünkü az buçuk resimi boyutlandırmayı sağa sola bir iki iş yapmayı bilirler.

Sizde sanırım o şekilde grafikerdiniz ve 1 yıl çalıştınız.

Lütfen gereksiz polimiklerle bizleri yormayın.

Sizin gibi (vay anasını) kelimesiyle başlayan konuşma uslubu bilmeyen ve iş bilmeyipte iş bilen gibi davranan insanlara kusura bakmayın yardımcı olamıyoruz.

Forumda dergi yapımı hakkında gerekli bilgiler var zaten araştırın ve kendinizi geliştirin diyorum.
Saygılarımla.

Son düzenleme:

graficenk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yazdıklarına söylenecek söz verielcekte o akdar çok cevap var ki...Kim seçmiş seçmemiş beni ilgilendirmez demişsin siz bu ülkede yaşamıyormusunuz olan biten sizi ilgilendirmesin..işte sizin yapnızdaki insanlar yüzünden kalkınamıyoruz ilerleyemiyoruz ne gelse başa uyaroğlu olmanızdan dolayı.herneyse konumuz bu değil ben bir de şunu belirteyim ben nasıl bir is çıkarırsam çıkarayım yapılabilecek en kötü tasarım bile olsa grafikerlerin adı kirlenmez aksine değeri artar çünkü benim kötü iş çıkarmam ihtiyaç sahiplerini daha seçici olmaya iter iyi grafikerlerle çalışma isteğine iter sizde benim tabirimle 10 numara grafikerseniz açınızdan olumlu bir şey.İşte aramızdaki bakış açısı farkı..
saygı bizden

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Yazdıklarına söylenecek söz verielcekte o akdar çok cevap var ki...Kim seçmiş seçmemiş beni ilgilendirmez demişsin siz bu ülkede yaşamıyormusunuz olan biten sizi ilgilendirmesin..işte sizin yapnızdaki insanlar yüzünden kalkınamıyoruz ilerleyemiyoruz ne gelse başa uyaroğlu olmanızdan dolayı.herneyse konumuz bu değil ben bir de şunu belirteyim ben nasıl bir is çıkarırsam çıkarayım yapılabilecek en kötü tasarım bile olsa grafikerlerin adı kirlenmez aksine değeri artar çünkü benim kötü iş çıkarmam ihtiyaç sahiplerini daha seçici olmaya iter iyi grafikerlerle çalışma isteğine iter sizde benim tabirimle 10 numara grafikerseniz açınızdan olumlu bir şey.İşte aramızdaki bakış açısı farkı..
saygı bizden

Bu ülkede yaşıyorum vatanımı çok seviyorum hemde bildiğin gibi değil ama bu konuları tartışmanın yeri burası değil biz burda grafikerlikten ve grafik tasarımdan bahsediyoruz konularımızın dışına çıkmıyoruz.

Sizede hayatınızda başarılar diliyorum ve konunun burda kapanmasını diliyorum kusura bakmayın artık yazdıklarınızada cevap vermeyeceğim.

Size hayatınızda başarılar dilerim.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
graficenk, evet herkes para kazanmak zorunda ve şu son yıllardaki ekonomik sıkıntı yüzünden eminim ki bu forumlara yazanların çok büyük bir kısmı da hayatını idame ettirmek için zorlanıyor.

Sorduğun soru o kadar geniş kapsamlı ki, eğer istesydin daha önce burada bu konularla ilgili yazılmış yüzlerce yourm/cevap bulabilirdin. Daha dar kapsamlı, daha somut bir soru sorsaydın elbette kimse eleştiri yapmadan cevabını verirdi.

Cevap yazanların asıl tepkisi senin yazdığın ikinci mesajından kaynaklanıyor aslında. Bak ne demişsin

"Yaparak öğreneceğim ben hiç bilemden bir hastaneye kurumsal muhasebeci oalrak işe başladım biliyorum diyerek ve de 3 yıldır çalışıyorum kısa sürede öğrendim..hangi devirde yaaşdığını unutma saygı duy..amaç para kazanmak.."

Bu son cümlen; "amaç para kazanmak" işte bu forumların kuruluş amacının çok dışında ve hatta tersine. Bu forumlar "paylaşım" amacıyla kuruluyor ve bilgisini paylaşanların tamamı da maddi bir kazanç beklemeden bunu yapıyor. Madem kiamaç para kazanmak ve sen bu dergi işinden para kazanacaksın, ben de bu derginin düzgün olması için gereken bilgiyi sana para karşılığında vereyim o zaman. Fiyatları yazarak imalı gönderme yapmak "basit" değil komikti.

Üslubunu ve soru sorma şeklin biraz daha farklı olsaydı bu kadar tepki de çekmezdin. Ayrıca olayı politikaya bağlaman da gerekli değildi. Hepimiz aynı sıkıntıları paylaşıyoruz.

aspica85

🌱Yeni Üye🌱
Adam bilmedigi bir işi yapmıyor, sadece 2 soru sormus. :)formdakı herkes soru soruyor birbirlerine adamın zamanında mesleği zaten buymus.Çok abartılı cvplar vermıssınız.okurken sadece güldüm.ayıptır ya.Herkes tam anlamıyla neyi biliyorkı, herkezin bi yerlerden başlaması gerek, en azından uğraşanlara saygı duymayı öğrenin.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
ya şimdi mevzu dağılmış gitmiş ama bence sözün özü şudur.

hangi siyasi fikrin altında yaşıyorsan yaşa, eğer bu topraklarda büyüdüyseniz,

yiyemeyeceğin.... şeklinde başlayan ve argo içerik barındıran çok manidar ata sözünü duymuşssunuzdur.

hakikaten bu ata sözüne kulak vermek lazım.

evet muhasebeciliği öğrendiğiniz gibi grafikerlik (operatör) de öğrenebilirsiniz ama, dışardan dergi almaya kalkmadan önce bu işi öğrenmişsinizdir.

oysaki siz diyosunuz ki müşteriye, ben bu işi bilmiyorum, hem yaparken öğreneyim hem de üstüne bana para versinler :)

öyle olmuyor o, bir çok alaylı arkadaş bu sektörde yetenekleri ile orantılı olarak yıllarca karın tokluğuna çalışıp kendilerini kanıtladıktan sonra anca para kazanmaya başlıyorlar.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
...

yiyemeyeceğin.... şeklinde başlayan ve argo içerik barındıran çok manidar ata sözünü duymuşssunuzdur.
....

Nasıldı o söz, hatırlayamadım.. "Yiyemeyeceğin suşiyi sipariş etme" miydi? Öyleydi herhalde.. :D

"Alan razı, satan razı olduktan sonra, kime ne?" demek gerekir belki.. Tencere kapak düeti yapsınlar falan.. "Müstehakkını bulmuş işte, daha ne?" de denebilir ama, kazın ayağı öyle değil.. (Biz perdeli sanırız kazın ayağını, böyle perdesizler de çıkıyor)

Sonuçta bir tabela yapılıyor örneğin.. Anlaşma sağlanıp yaptırıldıktan sonra, tasarımı (!) yapan zanaatçı onu belki bir daha hiç görmüyor. Yaptıran ise sadece işyerine girerken görüyor.. (O da dikkat ederse.. çoğunlukla ampullerinin yanmamakta olduğunu bile farkedemiyorlar)

Adam bilmedigi bir işi yapmıyor, sadece 2 soru sormus. :)formdakı herkes soru soruyor birbirlerine adamın zamanında mesleği zaten buymus.Çok abartılı cvplar vermıssınız.okurken sadece güldüm.ayıptır ya.Herkes tam anlamıyla neyi biliyorkı, herkezin bi yerlerden başlaması gerek, en azından uğraşanlara saygı duymayı öğrenin.

Şimdi sevgili arkadaşım.. Ben o sözkonusu olan (örneğin) tabelanın önünden her gün iki defa geçiyorsam.. Ve bu bana görsel olarak batıyorsa..

İzin verin de, onu en çok kullanan olarak eleştireyim.. :)

Hatta kınayayım..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
artık kişinin gönlünden ne geçiyorsa o olsun. lafın fikri belli adresi belli. ülkemiz ata sözleri açısından oldukça zengin :)

firex

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.milcanx.com
Arkadaşlar hepimiz olgun insanlarız. Hata var ise ortada kırıp dökerek değil, yapıcı olarak yaklaşmalıyız. Gizlice uyarıp: "Bu yazdığın hoş değildi, arkadaşlar yanlış algılar ki sen de böyle demek istememişindir eminim. Sen grafikerler adıyla açılmış sitede grafikerliğin hiç uğraş olmadan yapılabileceği anlamına gelen bir cümle sarfetmişsin. E kim alınır buna , tabiki tüm site." diyebilirdik. O da gerekeni yapıp düzeltme de bulunabilirdi belkide.

İstediğin yardımlardan elimden geleni verebilirim. Hepiniz saygı değer insanlarsınız. Elbet birileri hata yapacak sonuçta insanız.

Son düzenleme:

Xmen62

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çok basitinden MS Office serisinden uygun olan biri ile işini görmesini tavsiye ederim. Çünkü onlar la amatörce hazırlamak kolay ve arkadaşımız için en uygunudur.

Yok eğer daha profesyonel olmalı diyorsa öncelikle yapacağı işi küçümsemeden meslektaş olarak görmeye başlayacağı insanları kırmadan bu işi yordamına uygun öğrenmesini tavsiye ederim.