Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dergi işi aldım ek iş oalrak yapacağım ama eksiklerim var yardım lütfen

ottomanforce

🌱Yeni Üye🌱
yarım yamakak iş yap ondan sonra sitem et oldumu .Bizim oraların bi lafıvar bildinmi yiyemeyecegin .......altına yatma....

TereddüT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Konu başlığını okuduğumda (Dergi işi aldım- ek iş olarak yapacağım) bir grafiker arkadaşımızın dergi mizanpajı konusunda bazı eksikleri olduğunu düşündüm. Ancak içeriği okuduğumda bunun böyle olmadığını anladım.

Konuyu açan arkadaş vasıtasıyla bu şekilde düşünen herkese önerim şudur:

Yazdığınız eksikleriniz "büyük" eksikliklerdir. Mizanpajın ve sayfa düzeninin tam olarak ne olduğunu bilmediğinizi bu eksikleri ifade edişinizden anladım. Bu sebeple bu işe girişmeden önce kendinizi biraz daha geliştirmeniz ve ardından ek iş yapmanızı tavsiye ederim. O zaman buradaki Grafiker arkadaşlarımızdan bu tepkileri görmez ve yardım alabilirsiniz. Herkes size gönül rahatlığı ile yardım etmek isteyecektir.

Amaç para kazanmak sözününe de yaşadığım bir olayı özetleyerek cevap vereyim:

Askerden geldiğimde askerden önceki iş hayatımdan kalma 6-7 yıllk gazete ve dergi tasarımı tecrübem vardı. Maddi olarak o kadar zorda idim ki anlatamam. Ailemden uzak, beş kuruşsuz bir şekilde kara kara "ne yapacağımı" düşünüyordum..

Askere giderken olmayan ekonomik kriz askerden geldiğimde beni karşıladığında hayata adapte olmam biraz zor oldu. Ek işlerin piyasası o kadar düşmüştü ki inanmam için yaşamam gerekti.

120 sayfalık bir "sanayi sitesi" rehberi için fiyat teklifi aldım. İşimin kalitesini anlatmak için yaptığım çalışmaları da bir dosyaya koyarak hiçbir hazır döküman içermeyen ve neredeyse tamamı reklam tasarımlarından oluşacak bu işi sayfasını 35 TL den yapabileceğimi söyledim. Yapılan pazarlıklar sonucunda ise bu işi 12,5 TL'den kabul etmek zorunda kaldım. Bu işin sonucunda aldığım para ile geçici de olsa nefes almış oldum... Bu pazarlıklar boyunca bana sürekli olarak "ooooo O ne biçim fiyat ya? bizim arkadaşın oğlu var bu işi sayfası 5 tl den yapabilir..." filan gibi sözler söylendi...

Amaç para kazanmak demiştin... Şimdi sen hayatını bu işlerle geçindirmeyen biri olarak benim o zamanki halime acıdın mı bilemiyorum... Ama ben kendi halime acıdım... Eminim ki "kaça derseniz yaparım sorun değil..." diyenler yüzünden bu ülkede benim o zamanki durumuma en az bir defa düşmüş bir sürü de grafiker arkadaş vardır..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Tereddüt güzel bir anı anlatmış, zaten yapamıyorsunuz da, yani olmuyor, bu tip yarım yamalak işlere kalkışınca hem müşteriyi hem de kendinizi rezil ediyorsunuz. Hele ki dergi... yasa gereği grafikerin adının yazması gereken bir mecra.

Size bir öneri; madem bu tip işleri alabilecek çevreniz var, aracı gibi çalışn, güvenebileceğiniz işin ehli birini bulun, işi ona paslayın, kara ortak olun. ikinizde kazanın... bu çalışma süresi içindede işi öğrenmeye bakın.

artlineozgur

🌱Yeni Üye🌱
Grafink güzel anlatmış ve bence iyi bir fikir. İşin ehli biri ile iş birliği yaparak kara ortak olabilirsin arkadaşım!

yasinkarakus42

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sevdim ben bu arkadaşı ya...

kardeşim bu memleket nasıl bu hale geldi sanıyorsun sen...
ayrıntılarını bilmediğin işi yap sen...
o kadar ah ile zaten dergiyi yapmaya vakit bulamazsın....
bi de yüzsüz yüzsüz soruyosun ya tebrik ettim seni...

yasinkarakus42

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bi git işine adam sen de biz sokaklarda albayız, hakimiz, "muhasebeciyiz diyip iş almıyorsak sen de bizim işimize karışma... vebalimizi alma... lisans parası denen şeyden haberin var mı senin bi kere