Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dergi kapağı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugurkurt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.catworks.net
Kendini fazla doldurma uğur. Benden iyiyseniz bunu çalışmalarınla kanıtlaya bilirsin. Herhalde senin o berbat <b>kahfe</b> çalışmana yaptığım yoruma sinirlenip benim kendimi ilgilendirecek görüşlerime çatmaya kalkmışsın.

-Güzel kardeşim sen benim mesajımı hiç okumamışsın galiba. Ben burada; kimsenin kimseyle tasarımlarını yarıştırmanın peşinde olmadığını söylüyorum, sen hala benle rekabete girmeye çalışıyosun.
-Ben buraya tasarımlarımı yayınlayıp insanların eleştirilerini almak için üye oldum. "Berbat" gibi bi eleştiri olmaz ancak "hakaret" olur. Üslubuna dikkat et şansını zorlama!
-Benim "meta" kelimesinin anlamını bilmediğimi iddia ediyorsun -ki gayet iyi biliyorum- bir "kahve" yi bile doğru yazamamışsın..
-Çalışmalarının -konu farketmiyor- neredeyse tamamında "kadın" var... "Meta olan, yani "satılacak veya izleniminden haz duyulacak mal,ürün " senin tasarımında sunduğun şeydir. Ben çalışmalarının hepsinde -hem izlenebilirlik hem kapladığı alan- olarak ilk sırada "kadını" görüyorum.

Doğudan bişeyin doğduğu kesin ama o hayat değil.

Daha önce yazdığın bu mesajın anlamını da açıklar mısın bu ne demek? Senin sanat görüşüne saygım sonsuz ama şunu da bilmen gerekiyor. Pop Art akımı popüler kültür ve modayla birlikte sürekli yıkılan ve kullanacak malzeme kalmayınca da tekrar geri dönen bir sanat akımı. (bkz. Retro) Pop Art ' ı -ilerleme kaydetme açısından- ota çağ sanat akımlarına benzetiyorum ben (şahsi görüşüm tabi) Örneğin moda; figürleri olduğundan daha etli ve yuvarlak hatlarla çizmekti. Çok sonraları olduğu gibi çizmek moda oldu. (kıt sanat tarihi bilgimle aktarabildiklerim bu kadar) Şimdi ise benim "fotoreailizm" diye adlandırdığım bir akım var (örn: fantastik kurguları foto-realistik çizmek) Bu stildeki çalışmalar ise bana "nesneleri olduğundan farklı çizen orta çağ sanatçıları" nı anımsatıyor. Yani "Pop Art'ı ; kendi içinde kısır döngüye düşmüş, sürekli kendi içine evrimleşen ve katı "moda kurallarını" koşulsuz kabul eden bir akım olarak görüyorum.
Konuyu bağlamak açısından son olarak şunu söylemeleyim: Senin yaptığın çalışmaların çoğu, Pop Art' ın -çok kısa bir zaman dilimindeki- moda kriterlerini referans alıyor. Ve zaman dilimi kısa olunca etkinliği daha çabuk kayboluyor. Sana tavsiyem ufkunu geniş tut. "Gözünün gördüğü her şey" ile ilgili tasarım yapmaya çalış. ( Ben kendimi bu şekilde geliştirmeye çalışıyorum.)

Son düzenleme:

FRTDESIGN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.webevin.com
Yorumları Okudum Ukalalık Diz Boyu Lütfen Arkadslar Hiç Yakısmıyor...
Arkadsım çizdim derken ? bak sımdı photoshopta yni bı dosya açtık ve bır tıkla ben ağaç koydum sayfaya eğer buna çizmek dıyorsan hee tamam ama elle tek tek her yuvarlak ayrı bı layer tarzında dıyorsan neden böyle bişey yapma geregı duyuyorsun ? hazır olan şeyleri kullanıp degıstırebılırsın =? ben çizdim ne oluyor onu anlamıs degılım neyse....

Çok karısık olmus çok fazla efect var arka planda sadelıkten yanayım afiş gibi olmus dıyor arkadaslar cunku herhangı bır yazı yazmamıssın ??? bişeyler sallamalıydın _? Örnek: grafikerlerin bulusması Taksimde gibi ? öyle yaparsan herkez daha çok afişten öte yana dergi kapagı olarak yorumlucaktır... kadın guzel olmus bı tek o kadar gerısını begenmedım daha çok dergi kapaklarına bakıp incelemelisin böyle olmaz :(

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bir dergi kapağından beklenen hiç birşeyi barındırmayan anlaşılması zor bi deneme olarak görülebilir.
Acilen bir kitapçıya-gazete büfesine gidilsin, dergi kapakları incelensin... Daha iyi olacak bence.

kodoman

🌱Yeni Üye🌱
Bu respawn olmak gibi bişey. Ha nerde kalmıştık.

"Üslubuna dikkat et şansını zorlama!"
Şansımı zorlarsam ne olur uğur.Çok merak ettim doğrusu.

Ben kadına mal gözüyle bakmam. Doğuluların aksine.
Benim için sebest çalışmalarımda daima iki fiğür olur ya kadın yada erkek. Ben kadını daha esnetik bulurum. Ama bu herçalışmam da kadın kullanırım demek değil. Hatta kendi resmimi bile geçenlerde kulladım. (bkz. digital man)

Kendimi geliştiriyorum demek bir anlam ifade etmez. Bu mesleği seçtiysen bu senin mecburi görevin zaten. Ben popart'tı yada retro yu tarz olarak seçmem. Bunlar sanat akımıdır. Grafikerde sanattan doğrudan faydalanan kişidir. Ama sanatçı değildir.
Şimdi bukadar yazı yazdım acaba dönüp bakayımmı bir imla hatası varmı diye. Ama sen o işi benim yerime yaparsın değilmi.

ugurkurt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.catworks.net
*Forumdan uzaklaştırıldığın halde yeni üyelik açıp hala "Şansımı zorlarsam ne olur" şeklinde bir tavır sergilemen nasıl bir insan karakterine uygun bunu biraz düşün...

*Benim yazdıklarımın bir satırını dahi okumadığını düşünüyorum. Çünkü söylediklerimden tamamen bağımsız ve tahrik amaçlı cümleler kurmuşsun.

* "Ben popart'tı yada retro yu tarz olarak seçmem" demişsin ama buradaki çalışmalarının 2si hariç (digital man ve logolar) hepsi pop art. 2 tane retro temalı çalışmanı hatırlıyorum -ki birinde sadece vintage bir zemin, bir kadın resmi ve "retro" yazısı var. Retronun ne olduğunu bilmeyen birinin o çalışmaya baktığında en azından çağrışım yapması gerekir geçmişle ilgili.

* "Grafiker sanattan doğrudan etkilenir" demişsin. Eğer çalışmaların ticari kaygı taşıyorsa doğru. Çünkü grafiker ticari amaçlı çalışır. Lakin bu durumda gayet açık bir şekilde "kadını" meta olarak sunuyorsun. Eğer ticari kaygı taşımıyorsan bu bir sanat eseridir ve net bir şekilde görünüyor ki pop art akımını %100 kullanmışsın.

* Bir sanat akımını sanatçı taşımaz sanat eseri taşır. Yani çalışmalarının tamamı kübist olup "ben fovistim" diyemezsin. Senin de çalışmalarının çoğu pop art...Örnek; ben grunge akımını çok seviyorum ama tertemiz, canlı renklerden oluşan bir çalışma da yapıyorum yeri geldiğinde. Önemli olan temadır...

* "Ben kadına mal gözüyle bakmam. Doğuluların aksine. " Doğuda alışılagelmiş ataerkil toplumlar kadına değer vermemiştir evet. Fakat bunu sosyal bağlamda gerçekleştirmişlerdir. (Kölelik, başlık parası vs.) Fakat kadını ilk defa bir "reklam malzemesi" olarak kullanan batı medeniyetleridir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...