ugurkurt
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kendini fazla doldurma uğur. Benden iyiyseniz bunu çalışmalarınla kanıtlaya bilirsin. Herhalde senin o berbat <b>kahfe</b> çalışmana yaptığım yoruma sinirlenip benim kendimi ilgilendirecek görüşlerime çatmaya kalkmışsın.
-Güzel kardeşim sen benim mesajımı hiç okumamışsın galiba. Ben burada; kimsenin kimseyle tasarımlarını yarıştırmanın peşinde olmadığını söylüyorum, sen hala benle rekabete girmeye çalışıyosun.
-Ben buraya tasarımlarımı yayınlayıp insanların eleştirilerini almak için üye oldum. "Berbat" gibi bi eleştiri olmaz ancak "hakaret" olur. Üslubuna dikkat et şansını zorlama!
-Benim "meta" kelimesinin anlamını bilmediğimi iddia ediyorsun -ki gayet iyi biliyorum- bir "kahve" yi bile doğru yazamamışsın..
-Çalışmalarının -konu farketmiyor- neredeyse tamamında "kadın" var... "Meta olan, yani "satılacak veya izleniminden haz duyulacak mal,ürün " senin tasarımında sunduğun şeydir. Ben çalışmalarının hepsinde -hem izlenebilirlik hem kapladığı alan- olarak ilk sırada "kadını" görüyorum.
Doğudan bişeyin doğduğu kesin ama o hayat değil.
Daha önce yazdığın bu mesajın anlamını da açıklar mısın bu ne demek? Senin sanat görüşüne saygım sonsuz ama şunu da bilmen gerekiyor. Pop Art akımı popüler kültür ve modayla birlikte sürekli yıkılan ve kullanacak malzeme kalmayınca da tekrar geri dönen bir sanat akımı. (bkz. Retro) Pop Art ' ı -ilerleme kaydetme açısından- ota çağ sanat akımlarına benzetiyorum ben (şahsi görüşüm tabi) Örneğin moda; figürleri olduğundan daha etli ve yuvarlak hatlarla çizmekti. Çok sonraları olduğu gibi çizmek moda oldu. (kıt sanat tarihi bilgimle aktarabildiklerim bu kadar) Şimdi ise benim "fotoreailizm" diye adlandırdığım bir akım var (örn: fantastik kurguları foto-realistik çizmek) Bu stildeki çalışmalar ise bana "nesneleri olduğundan farklı çizen orta çağ sanatçıları" nı anımsatıyor. Yani "Pop Art'ı ; kendi içinde kısır döngüye düşmüş, sürekli kendi içine evrimleşen ve katı "moda kurallarını" koşulsuz kabul eden bir akım olarak görüyorum.
Konuyu bağlamak açısından son olarak şunu söylemeleyim: Senin yaptığın çalışmaların çoğu, Pop Art' ın -çok kısa bir zaman dilimindeki- moda kriterlerini referans alıyor. Ve zaman dilimi kısa olunca etkinliği daha çabuk kayboluyor. Sana tavsiyem ufkunu geniş tut. "Gözünün gördüğü her şey" ile ilgili tasarım yapmaya çalış. ( Ben kendimi bu şekilde geliştirmeye çalışıyorum.)
Son düzenleme: