Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dergi tasarımı yapamm gerekiyor yardım edin..

simos

🌱Yeni Üye🌱
stajımı bir dergide yapıyorum orda bi grafiker yok ben daha çok yeniyim ve nasıl dergi tasarlanır bilmiyorum lütfen bana yardım edin daha önce hiç indesing cs3 kullanmadım en azından sayfayı nasıl tasarlıya blirim yardımcı olun kullnım kılavuzunu okudum ama istediğimi bulamadım bi dergi yapabilmem için gerekli olan bilgileri nerden bulabilirim....

bluethink

🌱Yeni Üye🌱
indesign için turkçe e-book var iyi anlatılmıs en azından mantıgını kavrayabilirsin sanırım site içinde aramada yaparsan bulabilirsin kolay gelsin...

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bir dergi, işlerini daha stajına yeni başlamış ve program tasarım bilmeyen birine veriyorsa staj için başka bir yer aramanızı öneririm. Çünkü bu işler karıştırarak öğrenilmez, bir ustanın yardımına ihtiyacınız var. Ama şimdilik önerim daha önce yayınlanmış sayılarının üzerinde çalışabilirsiniz. Hem daha az risk almış olursunuz.

idil-35

🌱Yeni Üye🌱
sayfa organizasyonu acip a-gabarit den derginin sayfa sayisi kadar sayfa yapip sonra isine devam edebilirsin senin icin cok kolay olucak =)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
stajımı bir dergide yapıyorum orda bi grafiker yok ben daha çok yeniyim ve nasıl dergi tasarlanır bilmiyorum lütfen bana yardım edin daha önce hiç indesing cs3 kullanmadım en azından sayfayı nasıl tasarlıya blirim yardımcı olun kullnım kılavuzunu okudum ama istediğimi bulamadım bi dergi yapabilmem için gerekli olan bilgileri nerden bulabilirim....

merhaba.

kitaplarda, bence, istediğiniz cevap bulamazsınız. Grafikerler.net eğer arama yaparsınız, karşınıza çok güzel konular çıkabilir... bence ilk başlayanlar için resimli anlatım çok iyi bir ip ucu...

indesign

iyi forumlar

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Öncelikle sorduğunuz soruların açılımını yapalım isterseniz...

- Stajınızı yaptığınıza göre bundan okuyorsunuz anlamını çıkartıyoruz. Ama hangi okul olduğunu bilmiyoruz..?

- Indesign CS3 programını daha öncesinde hiç kullanmadığını belirtmişsiniz. Indesign programını bilmiyor musunuz..? Yoksa Indesign CS3 programını mı kullanmadınız..?

Öncelikle bu sorulara biraz açıklık getirebilirseniz memnun olurum. Bunun dışında en önemli konuya geliyoruz.

Bundan önce hiç bir şekilde çalışmadığınız bir tasarım şeklini, bilmediğinizi belirttiğiniz bir programda ( yanlış anlamadıysam eğer ) sayfa tasarımını size buradan nasıl anlatabiliriz. Anlatılacak o kadar çok şey var ki...

Konuya aşama aşama yaklaşım göstersek bile bu günler alabilir. Bazı kişiler tarafından basit olarak algılanacak olan bu durum aslında olması gerektiği kadar karmaşık olmakla birlikte bilgi ve deneyim sahibi bir kişi için bile azımsanmayacak kadar ciddi bir durumdur. Bu anlamda olayı ele alacak olsak bile sizin her şeyden önce genel tasarım bilginizin ne düzeyde olduğunu bilmemiz gerekiyor.

- Sanatsal bakış açınızın hangi düzeyde olduğunu..?
- Tipografik bakış açınızın hangi düzeyde olduğunu..?
- Renk, ışık bilginizin hangi düzeyde olduğunu..?
- Sayfa tasarımında dikkat edilmesi gereken noktaları bilip bilmediğinizi..?
- Basıma yönelik bilgi düzeyinizin ne olduğunu..?
- Bunun gibi pek çok şeyin ne olduğunu..?

Tüm bunları bilmeden size yardımcı olmaya çalışmak sizi başımızdan savmaktan başka bir işe yaramaz. Arayın bulursunuz mantığı bunlardan hangisini içerir o bile bilinmez durumda. İşiniz zor, yönteminiz ve bakış açınız yok.

Bu arada en önemli nokta da şu; öğrenciyi staja yollayan okul yetkililerinin staj yeri ile ilgili bir ön araştırma yapmadan bu tür grafik tasarımcı kimsenin olmadığı işyerlerine stajyer öğrenci göndermeleri kadar saçma ve mantıksız bir yaklaşımı öngörmeleri ilgili eğitimcilerin hangi düzeyde olduğunun da güzel bir örneğidir.

Öğrenciyi son tahlilde yılgınlığa sürükleyecek bu tür yaklaşım gösteren eğitimcileri kınıyorum...

Saygılar...

Ömer GÖKYAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.youtube.com
Bu arada en önemli nokta da şu; öğrenciyi staja yollayan okul yetkililerinin staj yeri ile ilgili bir ön araştırma yapmadan bu tür grafik tasarımcı kimsenin olmadığı işyerlerine stajyer öğrenci göndermeleri kadar saçma ve mantıksız bir yaklaşımı öngörmeleri ilgili eğitimcilerin hangi düzeyde olduğunun da güzel bir örneğidir.

Öğrenciyi son tahlilde yılgınlığa sürükleyecek bu tür yaklaşım gösteren eğitimcileri kınıyorum...

Saygılar...

Çağımız bilgi çağı herhalde öğrencilere analogtan öte dijital de öğretiliyor. Madem balık isteniyor, o zaman tutmasınıda öğrettiklerine adım gibi eminim. Ama tabi o öğretilirken bazı öğrenciler dersi dinlemekten başka birşeyler yapıyorlarsa bilemem.

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Anladığım kadarıyla stajyer öğrenciyi " Kumkapı Balık Haline " göndermiş ilgili şahıslar. Grafik tasarımcının olmadığı bir yer olduğuna göre olsa olsa orası olabilir.

Stajyer arkadaş gittiği yerin balık hali olduğunu anlayamadıysa onu bilemem...

Saygılar...

turruncuuu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Melih Yongacı'ya tamamen katılmakla birlikte Türkiye'de şartların olması gerekenden çok uzak olduğunu üzülerek söylemek istiyorum. Arkadaş staj yerini hele ki bu ülkede hemen değiştiremez gibime geliyor. Bu yüzden en azından neler yapabileceğinden bahsedip...yanlışlarının bedelini ise (Tabiki ülke ekonomisine,ağacına, görsel zevk zararlarına gelen zarardan da üzülürüz) o firmaya bıraksak iyi olur kanaatindeyim.
Üstadların olduğu yerler bir eğitim süreci fırsatından ziyade direk pişmiş, olmuş kişileri tercih etmekteler. İngilizce şartı da dahil...

simos

🌱Yeni Üye🌱
hepinize cok teşekkür edrim ben daha lise öğrencisiyim okulda sadece 1tane grafik hocası var geri kalanı desen öğretmeni ve bize hiç bişi anlatmıyolar öğrendiğim programları kendi cabamla öğrendim vee daha bi çok eksik yönüm var genede dersin çoğuna stajerler katıldı birazda ordan tamamladım eksiklerimi daha öncede hiç bu programı kulanmadım ilgilerinize teşekkür ederim..

zeynepnural

🌱Yeni Üye🌱
Çağımız bilgi çağı herhalde öğrencilere analogtan öte dijital de öğretiliyor. Madem balık isteniyor, o zaman tutmasınıda öğrettiklerine adım gibi eminim. Ama tabi o öğretilirken bazı öğrenciler dersi dinlemekten başka birşeyler yapıyorlarsa bilemem.

Stajer arkadaş grafik tasarım ya da bilgisayar bölümü okuyor olmalı.İkisinde de İndesign eğitimi verilmiyor.Ancak işletmeler bu programı kullanıyor.Okul müfredatında en fazla 3tane program eğitimi veriliyor.Hocalar kendi program bilgileriyle ancak olta atabiliyorlar kaldı ki öğrencilerden balık tutsun!?

fnd.dmrl

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eğer hala yardım bekliyosan eğer öğrenmek istediğin şeyleri yazabilirsin daha yararlı olacağına inanıyorum çünkü dergi tasarımı yapmak o kadar da zor değil bu kadar dert etme kendine bence

simos

🌱Yeni Üye🌱
hepinize çok tesekkür ederim mecburen staj yerimi değiştiricem artık başka carem yok