Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dergi tasarımı

tasarlayanadam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar kusuru bakmayın ama dergi tasarımı diye başlık var ama tasarımın t si konuşulmamış ciddiyete davet ediyorum burası geyik com değil

Konuyla ilgili görüşlerimizi, önerilerimizi yazdık.. Senin bi bilgin varsa dergicilik konusunda gel geyik yapalım...

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
tasarım sonuca göre oluşur

Arkadaşlar ben şu anda iş aramaya başladım. Bu arada evdeykende bir şeyler tasarlamaya başladım:)

Örneğin bir el ilanı hazırlamak istiyorum diyelim . Standart bir ölçü ile başlasam a5 ölçüleri ile açsam dosyamı bunun basımında ki croslarını düşünerek mi açmam lazım boyutu. Yani baskıdan a5 çıkmasını isteidğim bir ilana ölçü verirken a5 boyutu üzerine bende bir kaç mm çıkmam lazım mı?Yoksa zaten a5 açtığımda croslarıda eklediğimde baskıdan istenilen boyut çıkar mı?

Ne kadar aktabildim sormak istediğimi bilmiyorum ama eminim bu işin ustaları anlamıştır benim gibi aceminin sıkıntısını:D

Sağolun cevaplar için şimdiden

neyle bastırmayı düşünüyorsun bunu. kaç adet basılacak kaç renk olacak. bütün bunlar senin iin önemli değişkenlerdir. 10.000 adet basılacak işi için a5 e kros kyulması doğru değil mesela. birazcıkta matbaa bilginizi geliştirseniz iyi olur.

maxakaya

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben şu anda iş aramaya başladım. Bu arada evdeykende bir şeyler tasarlamaya başladım:)

Örneğin bir el ilanı hazırlamak istiyorum diyelim . Standart bir ölçü ile başlasam a5 ölçüleri ile açsam dosyamı bunun basımında ki croslarını düşünerek mi açmam lazım boyutu. Yani baskıdan a5 çıkmasını isteidğim bir ilana ölçü verirken a5 boyutu üzerine bende bir kaç mm çıkmam lazım mı?Yoksa zaten a5 açtığımda croslarıda eklediğimde baskıdan istenilen boyut çıkar mı?

Ne kadar aktabildim sormak istediğimi bilmiyorum ama eminim bu işin ustaları anlamıştır benim gibi aceminin sıkıntısını:D

Sağolun cevaplar için şimdiden

arkadaşım
A5 ebatındaki bi çalışmayı zaten A5 basmazsın A4'e montajlarsın tabi adedi az ise ..mesela 1000-2000 ... aslında baskıda kaç renk kullanacağın gibi kağıdın cinsi de çok önemli A4 için krosların ve kesim çizgilerin giriyo işin içine ve tabi ki ofset makinasının makas payı da (1 cm) ona göre küçültürsün işi . eğer trajlı iş ise çalışmayı büyük ihtimalle ya 32x45 ya da 64x45 ebata montajlarsın. o zaman ebatı küçültmene gerek kalmaz çünkü bu kağıt ölçülerine A5 ebatı girer. kroslar ve kesimler montaja göre konulur....
bu uzar
baskı - kağıt ve renk bilgisine ihtiyacın var. bunu da en iyi matbaalarda öğrenebilirsin.
ustalar bilirler bizim işimizde önce diplomaya değil tecrübeye bakarlar
grafiker adayı arkadaşlara tavsiyem yılmayın usanmayın tecrübe sahibi olun

*grafikerlik sadece tasarım yapmak değildir önemli olan o tasarımı, çalışmayı en iyi şekilde baskıya hazırlamaktır. çalışmaya monitörde baktığınızda baskıda nasıl bişey çıkacağını bilmektir. rgb ya da pantonelerle çalışıp baskıda da o rengi tutturamayınca -neden böle oldu acaba- dememektir. *

arkadaşım
çalışmaya başladığında önce kaç renk olacağını, adedini ve kağıt cinsi bilgilerini hemen almalısın. ona göre çalışmaya başlarsın.
net bilgilerle çok daha iyi yardımcı olabiliriz..
kolay gelsin..

webwebweb26

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar çok acilen bi okul dergisi tasarlamam gerekiyo sizce fireworks 8 doğru bi seçim mi? ve fireworks de sayfa boyutunu a4 boyutuna nasıl uydurabiliriz onun ölçüsünü bileniniz varmı? şimdiden çok teşekkür ederim

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
selam arkadaşlar çok acilen bi okul dergisi tasarlamam gerekiyo sizce fireworks 8 doğru bi seçim mi? ve fireworks de sayfa boyutunu a4 boyutuna nasıl uydurabiliriz onun ölçüsünü bileniniz varmı? şimdiden çok teşekkür ederim

fireworks biraz karıştımışlığım var çok fazla hakkında bilgim fakat az çok karıştırdım ve dergi tasarımı için pek bi uygunluk göremedim dergi tasarımı için önerebileceğim en iyi program İndesign dır. fireworks bilen arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir eminimki ama yapılabileceğini sanmıyorum kolay gelsin...

avaloncraven

🌱Yeni Üye🌱
Ya gülüm burda soru sorana fırça atmak gelenek herhalde :D

Bende indesign kullanmaya yeni başladım ve öğrenmek için lyndsay.com un eğitim programını "çektim". Bu forumda bu yapılıyormu bilmiyorum, yapılmıyorsa admin abi banlamadan önce modlar konumu düzeltsin :). İngilizceniz varsa ama lyndsay a 150-300 dolar arası ödeyecek paranız yoksa :D pm atın paylaşayım.Foruma koymama izin varsa konu olarakta açarım ama rarlar admini olduğum başka bir forumun ismiyle şifreli ondan reklam yapıyor olmayayım...

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
sanırım arkadaşın neden uzaklaştırıldığı aşikar
1- forumda kimseye "gülüm" felan gibi hitaplarda bulunmayın
2- warez yasak
3- yaptığı yanlışı bile bile bu şekilde mesaj yazmak direk banlanma sebebidir

designer18

🌱Yeni Üye🌱
A5 çalışma yapmak istiyorsan .
14,8 x 21 bi alan aç ve içine 7mm çalışma payı bırak daha sonra çalışmanı yaparsın.

resimcinilay

🌱Yeni Üye🌱
A5 için 15.6 x 21.6 cm sayfa açıyorsun. alttan ,üstten sağdan soldan 3mm lik kesime girer.Gridlerle bunları işaretle. Sayfayı cmyk aç ve resalation 300 olsun. Kolay gelsin

elsezg

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var... Klima sektörüne bir dergi kapağı hazırlamam lazım corel ve photoshop bilgisine sahibim. 10 tane kapak hazırladım ve beğenilmedi acil yardım istiyorum modern olmalıymış lütfen yardımm....

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Acilen okul dergisi tasarlayacaksanız, ve fireworks olur mu diye soruyorsanız...
Sizin durumunuzdaki birinin kullanacağı program Microsoft Word Dür. Çok güzel okul dergisi tasarlarsınız. Corelle de olabilir çok güzel okul dergisi. Ama wordde daha rahat edersiniz.

elsezg

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar acil dergi tasarımı yapmam gerekiyor klima dergisi 10 tane tasarım yaptım ama beğenilmedi lütfen yardım edin nasıl yapabilirm

gamaerdogan

🌱Yeni Üye🌱
merhaba cherryfe, bende senin tam tersin bilgiye sahibim yani matbaa bilgim fazla fakat
grafik tasarım bilgim zayıf herneyse gelelim senin soruna öncelikle şunu söyleyeyimki
matbaacılar kağıdı tabakadan kestiği için A/5, A/4, A/3 gibi terimler kullanmazlar.
Mesela 14x20, 20x28, 32x45 gibi terimler kullanırlar. sözünü ettiğin çalışma 14x20 olarak adlandırılır, sözkonusu el ilanı kaç renk baskı tire mi trigromimi tek yüz baskımı, arkada da baskı varmı, varsa revolta bağlaman gerekir, taşırma varmı, kağıt cinsi nedir öncelikle bu faktörlerin bilinmesi gerekir sana tavsiyem şudurki tanıdığın herhangi bir matbaacı varsa ondan yoksada herhangi bir matbaacıdan bu bilgileri alabilirsin hiç çekinme matbaacılar bu konuda yardımcı olurlar. Tüm bunları buradan yazarak anlatmak çok zor. Sana başarılar diliyorum.

silgiii

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.dergiatolyesi.com
dergi tasarımı için kullanacağın programlar Quark ya da Indesign'dır. Ben Quark kullanıcısıyım, ancak daha hızlı destek almak istersen, (sitede Indesign kullanıcısının daha çok olduğunu göz önüne alarak) Indesign'ı seçmen daha mantıklı.