Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dergi ve gazete için bilinmesi gereken program nedir?

EcreWeb

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafiker arıyorum ama ilanımda aranan niteliklerde birkaç programa birden yer verdim, dergi ve gazete için bilinmesi gereken program nedir? Baskı aşamasına gelinceye kadar...

grafix99

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.taban.com.tr
Gazete ilanı hazırlamak için Corel, Adobe Illustrator, Freehand, QuarkXpres, Adobe Indesign programlarından birini bilmek gereklidir. Adobe Photoshop programını da resimleri düzenlemek için kullanıldığından bir grafikerin olmazsa olmazıdır. :wink:

ceyhun12

🏅Acemi Tasarımcı🏅
photoshop-freehand bilen biri hayli hayli yeter.ansiklopedi bile basarlın bu elemanla

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
gazete ve dergi tasarlamak için en uygun program indesing'tir benim kanatimce ve resimleri düzenlemek içinde photoshop tabi

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
daha önce arkadaşların söylediği corel, illustrator, photoshop gibi programları unutun!
tamami ile yalnış yönlendirme bunlar.

magazin-gazete yapacaksanız.
yai çok sayfalı süreli-a periodik yayın yapacaksanız

geleneksel olan Quark-Xpress
ya da benim daha çok tercih ettiğim Indesign

programlarını kullanacaksınız...

Photoshop destekleyici bi program olarak yer alır söz konusu gazete veya dergiyse. Eğer tercihniiz indesign olursa zaten Creative suit standart alacak ve diğer programlara da sahip olacaksınız. (Freehand ve corel hariç)

"ama vereceğiniz ilan indesign ya da quark bilen, dergicilik ve süreli yayınlarda deneyimli" şeklinde olmalı.

illaki Macintosh kullanacaksınız. Ve illaki en az 22" bi monitör takacaksınız.

evet başta paranız gidecek ama kafanız hiç ağrımayacak.

bunun dışında yineliyorum Corel, illustrator, freehand ile dergi yaparım diyen arkadaşlardan uzak durun. zira 4 forma işi 4-6 saate dizmek/montajlamak varken 4 haftada dizmeyi hiç bi iş veren istemeyecektir.