Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dergide cmyk ve grayscale sorusu??

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar,
benim bir sorum olacak,bir türlü aklım almadı.
Ben indesign da dergi yapıyorum.sağ sayfalar da reklamlar sol sayfalar da da haberler vs.ler var.Şimdi, sevgili patronum reklamların olduğu sayfaların cmyk,haberlerin olduğu sayfaların da grayscale çıkmasını istiyor.
Tabii haber olan sayfalardan da sadece metinli olanlar grayscale olacak.Renkli fotoğrafları olanlar yine cmyk olarak kalacak.
Allah aşkına kafam karıştı,nasıl olacak bu??

yardımcı olursanız sevinirim

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Graycale dediğimiz sadece tek renk baskıdır. Cmyk 4 renktir..

yazılara sadece % 100 siyah verirseniz, bu bir nevi grayscale dir..

Resimleri 4 renk yazıları sadece tek renk siyahta verdiğinizde güzel bir baskı olacaktır..

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim.Ben zaten öyle yapıyordum.Zaten öyle yaptığım halde bana gelip bunlar da cmyk da basıyorlar,siyah beyaz olsun denildiği için kısa devre yaptım.Yani ben birşeyleri yanlış yapıyorum da benim mi haberim yok diye kafam karıştı..
teşekkürler

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bazı arkadaşlar text alanlarınıda Photoshop ta yazdığından baskıda 4 renk çıkma durumu oluyor..Eğer patronunuz böyle bir durumla karşılaştıysa programların isimlerine bakmaksızın böyle yapılmalı diye uyarmıştır..

Konu hallolduysa kolay gelsin.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
c=100 m=100 y=100 k=100 böyle de siyah olur
c=0 m=0 y=0 k=100 böyle de siyah olur . Tabi ekranda ufak farkla ikiside koyu siyah görünür ama basılınca 4 değeri de 100 olan çıktı biraz kahverengimtrak :D (böyle kelime mi var acaba) olur :D ve tabiki cmyk olur grayscale değil. sadece k 100 olsun grayscala olsun