Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Devlet Meteoroloji İşleri Logo Yarışması Sonuçlandı

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün 05 Aralık 2008 tarihinde açmış olduğu Logo Yarışması sonuçlandı.

20 Ocak 2009 tarihinde toplanan seçici jüri tarafından; yarışmaya katılan 629 eser arasından, 433 eser değerlendirmeye alınmış, 196 eser şartname kurallarına uymadığından değerlendirme dışında tutulmuştur.

Birincilik ödülüne layık eserin bulunamadığı değerlendirme sonucunda sergilenmeye değer 50 eser seçilmiş, 5 eser de mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

Ayrıntılı bilgi: Sınav ve İhale İlanları - Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Mansiyon Alan Eserler:

* 1. Ayşe İffet Şen
* 2. Melik Ahmet Taştan
* 3. Erol Çalık
* 4. Uğur Atan
* 5. Ekin Tozlu

Sergilenmeye Değer Görülen Eserler:

* 1. Ayşe İffet Şen
* 2. Melik Ahmet Taştan
* 3. Erol Çalık
* 4. Uğur Atan
* 5. Ekin Tozlu
* 6. Serdar Dost
* 7. Abdullah Karaca
* 8. Gizem Şişman
* 9. Hatice Çelenk
* 10. Sertuğ Bezmez
* 11. Aysun Gücükoğlu
* 12. Hasan Tekinalp Güreken
* 13. Burak Erhan Tarlakazan
* 14. Yaşar Erman Ertung
* 15. Serab Şengül
* 16. Şahin Top
* 17. Gizem Aydemir
* 18. Ayşe İffet Şen
* 19. Kamuran Akyıldız
* 20. Müzeyyen Demirel
* 21. İsmail Şadi Aycan
* 22. Erol Çalık
* 23. Murat Bektaş
* 24. Özgür Özserin
* 25. Kuzey Osmanoğlu
* 26. Hakan İvgen
* 27. Ufuk Nur Suçsüzer
* 28. Murat Şeker
* 29. Tuğba Yurteri
* 30. Yavuz Gürsoy
* 31. Ali Akgün
* 32. Cengiz Çelik
* 33. Cemalettin Yıldız
* 34. Kübra Kızılkaya
* 35. Can Şerif Arı
* 36. Fatma Yurteri
* 37. Bülent Mazlum
* 38. Cengiz Altın
* 39. Muharrem Gökhan Baltaoğlu
* 40. Ufuk Nur Suçsüzer
* 41. Cemalettin Yıldız
* 42. Fehmi Soner Mazlum
* 43. İbrahim Dilek
* 44. Osman Yurteri
* 45. Can Çolak
* 46. Ferzan Aktaş
* 47. Cengiz Çelik
* 48. Muharrem Gökhan Baltaoğlu
* 49. Zeynep Arı
* 50. Çınla Şeker

Benzer konular

Barış Akgün

🌟Usta Tasarımcı🌟
1. olan esere bakarmısınız :D canım Türkiyem benim ya herzamankı gıbı akraba tanıdık olayları.

Everlost

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sergilenmeye değer işlere bakacak olursak bunların içinden bir birinci seçmemeleri çok doğal.Bilmiyorum bunlara yorum yapma hakkım varmı ama kendimi bi çocuk yuvasında duvarlara çizilmiş resimlere bakan birine benzettim çok sıradan ve basit çalışmalar...

art_design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi arkadaşlar erol çalık ın yaptığı çalışmaya bir bakın
bir de benim gönderdiğime

değerlendirmeyi siz yapın.. bu arada benim 6 çalışmamdan hiçbiri yok..

bu benim yaptığım
dmi2td0.jpg

bu da mansiyon alan ne tesadüf değil mi
erolcalik_mansiyon.jpg

kurumunuzun düzenlemiş olduğu logo yarışmasında eserime çok benzer bir çalışma mansiyon ödülü almıştır. dmi92558 rumuzlu çalışmamla 1 den fazla benzerlik göstermektedir. Kaldı ki Erol ÇALIK adlı kişinin eseri ödüle layık görülebiliyorsa benim çalışmamın seçilmemesinin debebi nedir. İlgililerin bu konuda açıklaması gereken pekçok şey olduğunu hatırlatır, yarışmanın dürüstlüğünü bozacak tutumlardan kaçınmalarını ve bu konuda bilgilendirilmemi rica ediyorum.saygılarımla...

dmi ye yazdığım mesaj...

Onur DAL

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar merhaba;
bende devlet meteoroloji işlerinin yarışmasına katıldım ve aşağıda sergilediğim çalışmaları yolladım.çalışmalarıma güveniyordum ama en iyi olduğunu iddia etmiyorum en azından çalışmalarımın sergilenmeye değer bulunacağını sonuç açıklanmadan önce düşünüyordum.seçilen çalışmaları görünce seçici kurulda işin uzmanı olarak boy gösteren kişilerin yeterince uzman olmadıklarını düşündüm.kimsenin şahsiyeti ve bilgisi konusunda yorum yapmak bana düşmez ama işlerinin şahsen hakkını vermediklerini düşünüyorum.ya benim beğeni ve tasarım bilgimde hata var yada seçici kuruldaki uzman kişilerinkinde.çalışmalar ortada bide siz eleştirin yada seçilen eserlerle karşılaştırın takdiri size bırakıyorum.yorumlarınız önemli belki ben kendim yaptım diye güzel görüyorumdur çalışmalarımı, yardımcı olursanız sevinirim.saygılarımla...

meteorolojilogo2cc8.jpg

meteorolojilogogd3.jpg

art_design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim yazdığım yorumu okudun mu arkadaşım.. 3.olan çalışmada 4 figür var.. 3 ü benimkiyle aynı. Erol ÇALIK adlı kişinin eseri mansiyon alıyor, benşm çalışmam sergilenmeye değer bile bulunmuyor. bu yarışmayla ilgili tüm soruişaretlerini açıklıyor sanırım.

GrafikerlerNet uzmanlarının fikirlerini merak ediyorum. Şimdiden Sitemizin yöneticilerini göreve çağırıyorum... teşekkürler

Onur DAL

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim yazdığım yorumu okudun mu arkadaşım.. 3.olan çalışmada 4 figür var.. 3 ü benimkiyle aynı. Erol ÇALIK adlı kişinin eseri mansiyon alıyor, benşm çalışmam sergilenmeye değer bile bulunmuyor. bu yarışmayla ilgili tüm soruişaretlerini açıklıyor sanırım.

GrafikerlerNet uzmanlarının fikirlerini merak ediyorum. Şimdiden Sitemizin yöneticilerini göreve çağırıyorum... teşekkürler

mesajını okudum evet.çalışmana da baktım.evet bir benzerlik var.birinci mesajında açıkcası çalışman değil kullandığın üslubun sertliği dikkatimi çekti.kaç yaşındasın bilmiyorum sana nasihat vermek yada akıl vermek bana düşmez yanlış anlama bir arkadaşın gibi gör.kullandığın kelimelere sanal alemde olsa dikkat et başına iş açar.********falan dersen o insanlara koz verirsin kendin zor duruma düşersin.ne kadar kızarsan kız bu kadar sertleşme hukuk bildiğimden bunu söylemiyorum ayrıca ama hakaret olarak algılanabilir sana hukuksal sıkıntılar yaşatır belki.herşeyin bir sınırı var arkadaşım,eleştiride ne kadar haksızlığa uğrasanda bir sınırda olmalı.bende senin gibi eserlerin seçimi konusunda soru işaretleri olduğunu düşünüyorum.az öncede söylediğim gibi sana nasihat yada akıl vediğimi düşünme arkadaşın gibi gör.umarım yanlış anlamazsın beni, saygılarımla...

bbluee80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
art_design evet mansiyon alan eser seninkine benziyor ama bu yarışmanın konusu itibariyle tüm eserler birbirine benziyor. Sergilenenler içinde gerçekten hoş olmayan çalışmalar var. Daha güzelleri olduğuna da eminim. Ne şekilde seçildiklerini bilemiyorum tabi ama seninkinin bence seçilmeme nedenleri şunlar olabilir: Kontur kullanımı, fazla renk geçişi, gereksiz çerçeve, tipografik bozukluk, gereksiz yansıma ve fazla öğe. Resimsel olmuş biraz. Mansiyon alanla aradaki farklar bunlar bence. Kızma bana, bunları bir eğitmen olarak söylüyorum.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bu da dereceye girdiyse ben de pablo picasso yum :))

:handshake: :p

art_design sıkılma üzülme, sadece gerekli yerlere gerekli şekilde başvurman yeterli olacaktır....Ama sıkıntını anlıyorum..Zamanında karikatürden soğumamın sebebidir bu olay..

art_design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
art_design evet mansiyon alan eser seninkine benziyor ama bu yarışmanın konusu itibariyle tüm eserler birbirine benziyor. Sergilenenler içinde gerçekten hoş olmayan çalışmalar var. Daha güzelleri olduğuna da eminim. Ne şekilde seçildiklerini bilemiyorum tabi ama seninkinin bence seçilmeme nedenleri şunlar olabilir: Kontur kullanımı, fazla renk geçişi, gereksiz çerçeve, tipografik bozukluk, gereksiz yansıma ve fazla öğe. Resimsel olmuş biraz. Mansiyon alanla aradaki farklar bunlar bence. Kızma bana, bunları bir eğitmen olarak söylüyorum.

bu konuda sıkıntım yok aziz dostum. çıkan eserleri görünce :) anlayamadım nota; benim çalışmam son 50 de bile yok. enteresan değil mi. fügürler aynı olduğu halde... konsept olarak söylüyorum...

yarın ola hayrola. avukatımla görüştüm, yarın ilgilenecek kendisi. gelişmeleri bildirirm sevgili dostlarım...

frocktal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mansiyon ödülü alan birkaçının dışında çoğu vasatın altında eserler. Jürinin anlayış meselesi ilginçtir. Yanlışlıklar komedyası...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
gerçekten insanın inanası gelmiyor.

Ben hala bu tarz çalışmaların nasıl mansiyona veya derece girdiğini merak ediyorum..Hadi tamam tanıdık vardır..Ama bir allahın kulu da demezlermi ozaman '' ya senin oğlan bir dahakine daha iyi örnek göstersin..Biraz daha çalışsın..Bu neye göre mansiyon neye göre ödül..Hak yeniyor..ben ona üzülüyorum..