Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

DHMİ Logo Yarışması

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
...
şahsım adına, böyle bir yarışmayı -ki yarışma bile değilmiş- buraya taşıdığımdan dolayı hepinizden özür dilerim.

Böyle düşünmemelisiniz.. Sayende herkes içini dökebilme fırsatı buldu.. Bilâkis çok iyi yaptınız.. :)

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
haklısınız. yalnız umarım ironi nedir biliyorsunuzdur.

öbür taraftan muzdaripliğim şu sebepten ileri gelmektedir, milyar dolarlık cirolara, kârlara yön veren bu kurumda memur zihniyetinden kurtulamamış bürokratların yönetimi altında olmak.

zaten olay aydınlandığına göre bu işi profesyonel anlamda yapan tasarımcıların katılmayacağını düşünüyorum, kurum içine gelirsek, onlardan da bir katkı geleceğini sanmıyorum. en son tanıdıkları bir ajansa gidip logo siparişi vereceklerdir.

şahsım adına, böyle bir yarışmayı -ki yarışma bile değilmiş- buraya taşıdığımdan dolayı hepinizden özür dilerim.

Estağfurullah efendim. Önemli olan sizin (bizim) mağdur olmamanız (olmamamız); emeğin sömürülmemesidir. Takdir ettiğiniz üzere benim tepkim bunaydı (ki "bu"ndan kasıt KOSKOCA(!) DHMİ'dir). Ve tepkimin de sonucunu gayet verimli bir şekilde aldığımı düşünüyorum ( tabii ki sayenizde:) ).

Bahsi geçen konunun, "yarışma bile olmadığını", bir DHMİ personeli olarak bize açık yüreklilikle ifade ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Özür dilemenize gerek yok. :) Sağlık olsun, hayırlısı olsun efendim. Koskoca(!) DHMİ'ye başarılar dilemekten başka bir şey gelmez elimizden. İyi çalışmalar. Saygılar.

Son düzenleme:

mmm_m

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1. zafer bey bizi de arasın xD

2. ödülü belli olmayan yarışma kadar saçma birşey olabilir mi ? ( çam sakızı çoban armağanı demesinler sonra, benim açımdan hava meydanlarından birine adımı versinler maddi bir şey istemem )

3. ilk 5 e gireni cagıracaklarmış .. bu ne! gel deyince gelcez, git deyince gidicek miyiz ? ( ilk 5 oraya kadar zahmet edip neden gelsin onların hizmetinin karşılığı var mı ? zaten akillarinda bir logo varsa digerleri neden gelsin .

4. Juri de hıncal uluçu göremedim çok kalabalık ve tamamı görsel uzmanların oldugu bir liste vardı ... böyle juri dostlar başına ..

tabiki zafer bey beni de arayıp bu soruları aydınlatmassa yarışmaya katılmamNOKTA

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
1. zafer bey bizi de arasın xD

2. ödülü belli olmayan yarışma kadar saçma birşey olabilir mi ? ( çam sakızı çoban armağanı demesinler sonra, benim açımdan hava meydanlarından birine adımı versinler maddi bir şey istemem )

3. ilk 5 e gireni cagıracaklarmış .. bu ne! gel deyince gelcez, git deyince gidicek miyiz ? ( ilk 5 oraya kadar zahmet edip neden gelsin onların hizmetinin karşılığı var mı ? zaten akillarinda bir logo varsa digerleri neden gelsin .

4. Juri de hıncal uluçu göremedim çok kalabalık ve tamamı görsel uzmanların oldugu bir liste vardı ... böyle juri dostlar başına ..

tabiki zafer bey beni de arayıp bu soruları aydınlatmassa yarışmaya katılmamNOKTA

Eminim ki kayde değer bir şeyler yazan bir mail atarsanız. Kendisi sizi de arayacaktır. Zaten herkes dediklerinizi söylemiş. Sulandırmanın anlamı ne onu çözemedim?

nonex

🌱Yeni Üye🌱
boş vakit değerlendirme aracı olarak çizilmiş iki logo :)

selmanist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Font hariç birinci logo çok güzel. Ellerinize sağlık.

selmanist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu yarışmanın sonucu nezaman açıklanıcak bilen var mı?

th_e_mre

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
böyle bir ikilem belirsizlik olurmu böyle şeylerin yayınlanmaması daha hayırlı esere ve emeğe saygı lütfen

nonex

🌱Yeni Üye🌱
böyle bir ikilem belirsizlik olurmu böyle şeylerin yayınlanmaması daha hayırlı esere ve emeğe saygı lütfen

haklısınız, ilk açıklandığında foruma taşımıştım ama sonra ek açıklama ile olayı kopardılar malesef, zaten o yüzden ben de hazırladığım logoları göndermeyip katılmadım. neticede ne olursa olsun ortada bir emek var ve buna haksız sahip olma isteği.

th_e_mre

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
site yönetimi umarım bu konuya el atar çünkü tartışma sadece huzuru bozar arkadaşım ne söylesek kafi değil sanatımı çöpe atarımda genede böyle modern hırsızlara yedirmem

nitrogen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
LOGO YARIŞMASI BAŞVURULARI SONA ERDİ...(16.04.2010 - 15.05.2010)

Logo yarışması için yapılan başvurular tamamlanmıştır. Başvuru süresince 80 kişi 268 adet logo çalışması ile yarışmaya katılmıştır. Değerlendirme çalışmalarına başlanılacak olup, sonuçlar bilahare web sitemizden açıklanacaktır.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

16.04.2010 tarihinde bu haber sitelerinde yayınlamıslar ve 15.05.2010 tarihinde sitelerinden kaldıracaklarmıs bakalım 15.05.2010 tarihine kadar nasıl bir gelişmeolacak belki kazanan logo ve ödülü o zaman ögrenebiliriz..

Son düzenleme:

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bende 2 logo çizdim gönderdim.Uzak bir ihtimal ama farzedelim ilk 5'e girdik.
6-Jüri tarafından ön elemeden geçirilen logolardan ilk 5`e giren logo sahipleri Genel Müdürlüğe çağrılarak hazırlanan logo ile ilgili açıklamalarını jüri huzurunda yapmaları istenilecektir.
Bu maddeye göre buradan kalkıp Ankaraya gidipte jürinin karşısında yapıpta bunlardan sadece 1 kişi kazanacağına göre.Diğer 4 kişi Ankara havası mı alıp gelecek:smile: ben bu kısmı anlayamadım.

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu yarışma jürilerinin mesleki kimliklerini çok merak ettim doğrusu.

Katılan arkadaşlara sabır diliyorum. Geçmiş olsun.

pianoforte

🌱Yeni Üye🌱
LOGO YARIŞMASI HAKKINDA AÇIKLAMA
Temelde bir fikir projesi olan Logo yarışması hakkında web sitemizde yayımlanan duyuru hakkında, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
1- Kuruluşumuz tarafından halen kullanılmakta olan logo, herhangi bir yarışma düzenlenmeksizin; Kuruluşumuzun bir personeli tarafından tasarlanmış ve o dönemin yönetimi tarafından uygun bulunarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu itibarla; eğer istenirse, bu gün de hiçbir yarışma düzenlemeksizin yeni bir logo belirleme konusundaki yetki, Kuruluşumuz yönetimine aittir. Ancak yeni logonun, tasarlanan özellikleriyle, kuruluşumuzda verilen tüm hizmetleri kapsaması, kurumsal kimliği ön plana çıkarması, verilen hizmetleri en iyi bilen ve sahiplenmesi gereken personel tarafından tasarlanması veya önerilmesinin en iyiye ulaşılması anlamında önemli olduğu değerlendirildiği için bir yarışma düzenlenmiştir. Yarışmanın dışa açılması ise Kuruma dışarıdan bakışın faydalarının yanı sıra amatör ve olası profesyonel yaklaşımların da önünün kesilmemesi düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle; profesyonel tasarımcı olmayan personelin göndereceği logo tasarım veya önerilerinin, uygun bulunması halinde, profesyonel tasarımcılara uygun yöntemlerle yeniden çizdirilebileceği düşünülerek el çizimleri dahi kabul edilmektedir.
2- Belirlenecek logo’ nun, Kurum personeli tarafından kullanılacak olması; Kurumun dışa yansıması ve Kurumsal kimliğimiz anlamında en önemli obje olması nedeniyle, yarışma jürisi dışa açılmamış ve Kuruluşumuz üst düzey yöneticilerinden teşekkül edilmiştir. Kaldı ki; daha önce profesyonel tasarımcıların katıldığı ve dışarıdan katılımlı jürinin değerlendirdiği bir logo yarışması düzenlenmiş, ancak sonuç alınamamıştır.
3- Bu nedenle; ilan edilen yarışma için, bir teknik şartname hazırlanmamış, yalnızca yüzeysel katılım şartları ilan edilerek katılımın geniş tabana yayılması amaçlanmıştır.
4- Yarışma sonucunda verilecek ödül, nakdi olmayacağı gibi, maddi değeri de yüksek olmayacaktır. Esas olan tüm personel tarafından sahiplenerek genel kabul görebilecek bir logo önerisi veya tasarımına ulaşılabilmesidir.
5- Logo tasarım veya önerilerinin tüm telif hakları Kuruluşumuza ait olacaktır.
6- Hali hazırda; Kuruluşumuza ait uluslararası ortamlarda da kabul görmüş bir logo bulunduğundan; yarışma sonucunda jüri tarafından kabul gören bir logo önerisi veya tasarımının bulunamaması halinde, profesyonel tasarımcılara yönelik yeni bir yarışma düzenlenmesi de düşünülebilecektir.

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Devletin kurumlarının TASARIMA,TASARIMCIYA,TASARIM YARIŞMASINA bakış açısı nedir nasıl bir düşünce tarzıyla yaklaşım gösteriyorlar bunu ben çok merak ediyorum doğrusu.Sonra birde profosyonel yarışmacılara açıktır yarışma diyorlarmı deliye çıkartıyorlar beni:smile: profosyonelliğin derecesi nedir kim profosyoneldir. profosyonelin açılımınıda bir yapsana. sonra yarışma bitiyor bir bakmışsınki devletin açtığı logo yarışmaları iptal olmuş o zaman senin ülkende profosyonel tasarımcı yok. logonu çizebilecek.yazık çok yazık

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
ahhh ne yorumlar ne olaylar ilk sayfalarda ne demiştim ben...
geçmiş olsun herkese.