Katılıyorum çalışmalarda kesinlikle tasarım bilinci yok. Resimler indirilmiş, dekupe edilmiş ilgi, alaka ve estetik olmadan basit hatalı kolajlar yapılmış. Bolca da renk verilmiş. O yüzden direk eleştirilecek tarafları yok.
Açıkca beyan ediyorum hem matbaaların hem de dijital çıkışcıların özelleşmiş tasarım büroları yokken tasarım yapıyoruz diye ortaya çıkmaları sektörü mahvediyor bedavaya yapılan logolar - reklam çalışmaları ilk anda herkesin hoşuna gidiyor. Ama bunun geri dönüşü olmayınca müşteri de reklam denen şey gereksiz duygusu oluşuyor. Çünkü adama çalışmanın karşılığı müşteri olarak dönmüyor dönmez de. Tasarım denilen şeygogıldan telif hakları umursanmadan indirilmiş resimlerle yapılan garip kolajlar değil çünkü. Yanlış anlaşılmıyım burdaki eleştirim sektöre size değil sonuçta siz ekmek parası kazanmaya çalışıyorsunuz. Ama bir yandan da kendi ekmeğiniz baltalıyorsunuz.
Sanırım buradaki amaç; "Biz dijital baskıdan çok iyi ve canlı renkler alıyoruz". Amaç bunu göstermek ise evet başarılı.
Kolay gelsin.
/QUOTE]
bu satırlarıyazan arkadasa bire bir katılıyorum. bence baska da yorum uzerine yapılmaz sanıyorum.