Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dijital baskı öncesi bir soru.

cLubTaXiM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar,

Corel'de 2,7 metreye * 1,1 metre ebatında bir çalışma yapıyorum. Daha önceden hiç büyük ebatta çalışma yapmadığım için aklıma takılan bir soru var;

Çalışmayı Corel & Photoshop ile birlikte yapıyorum fakat sorun şu ki, işin resolution'unu kaç vermem gerektiğini kestiremiyorum. Ayrıca dijital baskı çalışmalarında da CMYK mı yapıyoruz çalışmayı?

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Tabiki çalışma CMYK olacak

Standart:

Dış mekan: 72 Dpi (iş çok büyük değilse 120 dpi olabilir)
İç Mekan: 150 Dpi
Ofset baskı: 300 Dpi

Aslında Dpi ise şöyle belirlenir her makinanın bir basabilme kalitesi vardır, yani bir makinanın maksimum kapasitesi 72 ise siz 300 versenizde kalitede bi farklılık olmaz ;)

Dip Not: Siyah renkleri sadece K:100 olarak vermeyin Bence: C: 70 M:70 Y:70 K:100 verin koyu bir siyah elde edersiniz.

cLubTaXiM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cevabınız için teşekkür ederim.

fatempro

🌱Yeni Üye🌱
ofset baskı problemi

Tabiki çalışma CMYK olacak

Standart:

Dış mekan: 72 Dpi (iş çok büyük değilse 120 dpi olabilir)
İç Mekan: 150 Dpi
Ofset baskı: 300 Dpi

Aslında Dpi ise şöyle belirlenir her makinanın bir basabilme kalitesi vardır, yani bir makinanın maksimum kapasitesi 72 ise siz 300 versenizde kalitede bi farklılık olmaz ;)

Dip Not: Siyah renkleri sadece K:100 olarak vermeyin Bence: C: 70 M:70 Y:70 K:100 verin koyu bir siyah elde edersiniz.

merhaba...
cmyk modda c2 boyutunda (64cm*45cm) ve 300 dpi afiş çalışması yapıyorum. size sorum; 1-2 resim ebat olarak küçük geldi. bu resimleri yaklaşık 1,5 katı büyüttüm. a3 çıktıda problem yok. ama c2 baskıda kalite farkı bariz belli olurmu acaba?
ilginiz için teşekkür ederim.

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
iç mekan baskıda genelde kullanılan 100 dpidrı. ve ben bu şekilde hazırlıyorum işleri. onun dışında 150 ye gerek yok diye düşünüyorum maksimum 120 dpi yeterlidir.işleri de cmyk rgb fark etmez ama en garanti yol pdf olarak yollamaktır. siyah değerleri için arkadaşa katılıyorum. siyahlar için ben 40 c 0 m 0 y 100 k veriyorum tercih sana kalmış ama daha koyu renk alacağın kesin. diğer arkadaşa cevabende sadece büyülttüğün resme denk gelen yeri %100 olarak A3 çıkış alırsan ne çıkacağını görebilirsin. bana sorarsan çok sorun olmaz ama garantiye almış olursun.