bi şeyler öğrenmek için soru sorar bir halin yok biraz ukalalık kokuyor konuşmalar birde bilmişlik bu kafayla zaten bu işi öğrenemezsin ama şöyle yapıyım ben sana laminasyon makinemiz NESCHEN ve firma kendi malzemesine zaten bu garantileri veriyor ama uygulamanın püf noktalarını sana söylemiycem çünkü benim senelerce uğraştığım şeyleri 5 dk.da öğrenmeni istemiyorum alman firmasıdır gir sitesine almancan varsa bilgi al dostum ve ya da ara.Bilgi paylaşımı bitmiştir.
Senelerce tecrübe edip ögrenmek bu bilgileri oldukça fazla vakit vede nakit kaybettirir. Uygulamanın püf noktası yoktur kullandıgın malzemen (boya ve medya) iyiyse üzerine attıgın koruyucu malzemenin UV degerleri yüksekse dışarıda dış mekan etmenlerden etkilenmeme süresini artırırsın.. 5 sene garanti konusu bana saçma geliyor kullanılan malzemelerin dış mekan dayanımı maksimum 18 aydır .. Boyada, medyada aynıdır. Şu an dış mekanda satılan en kaliteli boya olarak sunulan Techink de iş sözleşme imzalamaya gelince distrübitörler 18 aya imza atarlar. Çünkü 18 ayın üstü yoktur ve bu 18 ay dış mekan kalıcılık ise UV dayanımı yüksek laminasyon ve brandalarla maksimum 36 aya çıkar ....
Sektörün duayenlerinden büyük üstad Selahattin Aygüler'in dedigi gibi yukarıdaki bilgi en az 1.000 usd degerindedir. Tabii degerini bilene....
Kendimi tanıtmam gerekirse 15 senedir bu sektördeyim , Belçika,Amerika,İtalya,Hollanda ve İsviçrede gerek malzeme ,gerekse makinalar konusunda egitimlerle geçti. Türkiyede bu egitimlere giden 90 yılların ortasında 2. kişiyim ve pek çok makina-malzeme ithalatçısı firmaların şu anki sahipleri benim eskiden çalışma arkadaşlarımdı.....