Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dijital baskının omrunu nasıl uzatabiliriz?

cexenes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeşim buraya iş almaya mı giriyoruz biz yani iş dedin mi hiç ihtiyacımız yok şahsım adına bilen bilir yaptığımız işin kalitesini biz burda bilgimizi bedava satmaya giriyoruz sidik yarışına değil ki.

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kardeşim buraya iş almaya mı giriyoruz biz yani iş dedin mi hiç ihtiyacımız yok şahsım adına bilen bilir yaptığımız işin kalitesini biz burda bilgimizi bedava satmaya giriyoruz sidik yarışına değil ki.

Bana reel degerler verin diyorum yıl bazında baskıda % kaç renk kaybı oluyor.. Kullandıgınız malzemelerin UV dayanıklılıgı, kullandıgınız boyanın pigmentasyon oranı nedir. Teknik detaylar istiyorum sizden? 5 sene garanti verdiginizi söylüyorsunuz ama iş teknik detaylara gelince olay sidik yarışına döndü diyip laf salatası yapıyorsunuz halbuki yaptığımız işlere 5 sene garanti veriyoruz diyen sizsiniz....

cexenes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bi şeyler öğrenmek için soru sorar bir halin yok biraz ukalalık kokuyor konuşmalar birde bilmişlik bu kafayla zaten bu işi öğrenemezsin ama şöyle yapıyım ben sana laminasyon makinemiz NESCHEN ve firma kendi malzemesine zaten bu garantileri veriyor ama uygulamanın püf noktalarını sana söylemiycem çünkü benim senelerce uğraştığım şeyleri 5 dk.da öğrenmeni istemiyorum alman firmasıdır gir sitesine almancan varsa bilgi al dostum ve ya da ara.Bilgi paylaşımı bitmiştir.

atamec

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.inkbank.net
Senin tüm mesajlarını okuyorum ve insanların sıkıntılarına sert bir dille ve ukalaca yaklaşıyorsun. Karşındaki insanları küçümser gibi konuşuyorsun. Sen benden asla servis alamazsın. 100 değil 500 de versen senin makinene servis vermem. Ayrıca benim açmış olduğum TEKNİK SERVİS ve DESTEK formuna yazmamanı rica ediyorum bilgine o kadar güveniyorsan kendi forumunu oluştur. Aklına iki üç kelime yerleştirip bir kaç kişiden gördüğün veya duyduğun yarım yamalak terimleri burada bizlere sunma. Sen kendi branşında işlerine devam et.

Bu konuları bildiğinide hiç sanmıyorum. Nasıl oluyor diyorsun ya :CEXENES yazmış zaten. Üretici firma var... Oraya danış.

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
bi şeyler öğrenmek için soru sorar bir halin yok biraz ukalalık kokuyor konuşmalar birde bilmişlik bu kafayla zaten bu işi öğrenemezsin ama şöyle yapıyım ben sana laminasyon makinemiz NESCHEN ve firma kendi malzemesine zaten bu garantileri veriyor ama uygulamanın püf noktalarını sana söylemiycem çünkü benim senelerce uğraştığım şeyleri 5 dk.da öğrenmeni istemiyorum alman firmasıdır gir sitesine almancan varsa bilgi al dostum ve ya da ara.Bilgi paylaşımı bitmiştir.

Senelerce tecrübe edip ögrenmek bu bilgileri oldukça fazla vakit vede nakit kaybettirir. Uygulamanın püf noktası yoktur kullandıgın malzemen (boya ve medya) iyiyse üzerine attıgın koruyucu malzemenin UV degerleri yüksekse dışarıda dış mekan etmenlerden etkilenmeme süresini artırırsın.. 5 sene garanti konusu bana saçma geliyor kullanılan malzemelerin dış mekan dayanımı maksimum 18 aydır .. Boyada, medyada aynıdır. Şu an dış mekanda satılan en kaliteli boya olarak sunulan Techink de iş sözleşme imzalamaya gelince distrübitörler 18 aya imza atarlar. Çünkü 18 ayın üstü yoktur ve bu 18 ay dış mekan kalıcılık ise UV dayanımı yüksek laminasyon ve brandalarla maksimum 36 aya çıkar ....

Sektörün duayenlerinden büyük üstad Selahattin Aygüler'in dedigi gibi yukarıdaki bilgi en az 1.000 usd degerindedir. Tabii degerini bilene....

Kendimi tanıtmam gerekirse 15 senedir bu sektördeyim , Belçika,Amerika,İtalya,Hollanda ve İsviçrede gerek malzeme ,gerekse makinalar konusunda egitimlerle geçti. Türkiyede bu egitimlere giden 90 yılların ortasında 2. kişiyim ve pek çok makina-malzeme ithalatçısı firmaların şu anki sahipleri benim eskiden çalışma arkadaşlarımdı.....

Son düzenleme:

karakutu_

🌱Yeni Üye🌱
en uygun çözüm laminasyon atmaktır başka yolu varsa bende öğrenmek isterim

hamaratbaba

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar ben ışıklı tabeleya dijital baskı polyestel vinil kullandım 2 yıldır günde 8 saat güneş gördüğü halde solma yok brandada polyester olmasına dikkat edin baskı kalitesinide makinadan yüksek kalite verin kalıcı olur....

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar dış mekanda baskının ömrünün uzun olmasını istiyorsanız....

1 - Dökme branda kullanın kesinlikle lamine malzeme kullanmayın...

2 - Kullandıgınız boyanın kalitesinin iyi olmasına dikkat edin

3 - Depoladıgınız malzemeleri medya ve boyayı en az 21 derece sıcaklıkta depolayın

4 - Makinanızda arka ısıtıcı varsa bunu mutlaka çalıştırınki boya gevşemiş malzemenin içerisine iyice işlesin ve ön ısıtıcıda basılı malzemenin bünyesindeki nem giderilip fanlarlada şoklansın

5- Baskılı malzeme çıktıktan sonra oda sıcaklıgında 12-24 saat arası bekletin eger kalıcılıgın daha garantili olmasını istiyorsanız üzerine sıvı veya katı laminasyon uygulayabilirsiniz..

öneri : Kimi arkadaşlar çeşitli vernikler atıyorlar pistole ile baskının üzerine buda bazen şaşırtıcı derecede iyi sonuçlar verebiliyor kimi arkadaşlar ise genelde %30-40 arası boya limitlerini rip programından arttırıyorlar bu kalıcılık süresini olumlu yönde etkiliyor.

parreklam

🌱Yeni Üye🌱
Baskinin Solmamasi İÇİn Malzeme ,boya ,baski Makİnesİnİn Kalİtelİsİ Önemlİ Ama En BÜyÜk FaktÖr Resİstanzla Isitilip Baski Esnasinda İyİ Kurumasi Denedİm Çok İyİ SonuÇlar Aldim Bİrde Boyanin Firin Etkİsİ Daha Canli Renk Saliyor.

Mr. BRAINY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bazı firmalar dış mekan baskıda 3 yıl garantili boya diyor folyo oracalın baskı folyosunuda kullandıgımızda 3 yıl gitmiyormu burada okuduklarım 1 - 1.5 yıl 2 yıl gidiyor diyor laminasyon yada lak atılmadıgında ne kadar ömrü oluyor solmaya karşı?

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
vernikle diyeceğim uzun iş ama işe yarar zannedersem neden dersen fırçayla tabelacılığa başlayanlar bilir florasan toz boyalar vardı normalde 2 ayda solardı istasyonun karşısında inci börek var sene 94 de yaptım tabelasını küçük bir tabela esnaf sarayının arada küçük bir dükkanı vardı florasan boyanın içine vernik atmıştım hala öyle duruyor yararı olurmu solventte bilemem

akgun1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya kardeşim sen kafayımı yedin bırak 1 senede eskisinki
para kazan yoks abu makinaların paraısnı nasıl cıakrcaz :)

byeva

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar benim sorum (makinam myjet) boya değişimi yaparsam kalibrasyon ayarları bozulurmu? bozulmaz ise nasıl bir solvent boya tavsiye edersiniz teşekkür ederim

osmanti

🌱Yeni Üye🌱
Kafa ısıtması

Makınende rejıstans varsa onu 40 derecelık bır sıcaklıga getır ve termometre 40ı gosterdıgı zaman baskıya geç. Rejıstans yoksa ya lamınasyon kaplatacaksın ya da lak atacaksın. oda 1 seneye yakın katkı yapar. Başka yol yok.

bu sıcaklık değeri hangi mevsim şartlarına ve ortam sıcaklığına göre değişirmi yoksa devamlı olarak 40 derecemi?

aydın11

🌱Yeni Üye🌱
yavaş modda bas ve sıcaklığı iyi ayarla

Dostum En sağlıklı Çözüm yavaş modda bas zaman sıkıntın yoksa en düşük ayarda bas. malzeme önemli değil buna inan ben 11 senedir baskı operatörüyüm hiç farketmiyor :) kullandığın oda sıcaklığına dikkat et makinanın arkalı önlü sıcak ayarlarına dikkat et ve en az 24 saat beklet. cama sıvama için kullanacaksan ıslak sıvama tavsiye ederim

after_-the-_death

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım yavaş modda basıcaksın makinanın orjinal boyasını kullanıcaksın baskını bir veya iki gün bekleticeksin folyo ise laminasyon yani şeffaf folyo ile kaplıcaksın vinil ise ya şeffaf folyo ile kaplıcan yada tabanca ile vernik atıcaksın yada tabelacılığı bırakıcaksın ya anlamıyorum bişi bilmeden nasıl piyasaya giriyosunuz hayret valla

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Burdaki arkadaşlar kendi bildikleri kadar yardımcı olmaya çalışmışlar ben sana çözümünü söyleyeyim yurt dışından gelen markasını burda söylemeyeyim laminasyon var ama bildiğimiz laminassyonlar gibi bişey değil daha kalın ve yüzü tırtıklı sanki kumlu folyo gibi birde folyo varki şu piyasadaki en iyi folyo bu diyorlarya ondan bile çok daha kaliteli bunlar güneşede suya vs. şeylere dayanıklı 4 ila 7 sene solma olmuyor ama gel gelelimki fiyatı çok tuzlu rakamlara ulaşıyor sadece çok büyük reklam şirketleri çok büyük reklam işi yaptıran şirketlere yapıyorlar.
Bence normal avrupa pronlite laminasyon uygulayın o bile pahalı oluyor ama böyle çok fazla güneş görmeyen yerdeyse bi 2-3 sene solmadan rahat gider umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir.

berberoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben ikinci kez şeffaf folyo ile kaplıyorum şu anda 4 seneyi dolduran baskılarım var çokda memnunum ancak şeffaf folyonun kaliteli olması gerekiyor yoksa folyo kararıyor