Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dijital Fotoğraf Makinası Hakkında?

braveman_

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba
Fotoğraf-Web Tasarım-Grafik ile uğraşmayı seviyorum.Herhangi bir eğitimim yok.Daha Diyagraf nedir yeni öğrendim:) Bi kaç eğitim seti buldum onlarıda inceleyeceğim ve sitenizde zaten fotoğraf teknikleriyle ilgili konular var.Onlarıda inceleyip öğrenmeye çalışacağım.
SONY CYBERSHOT DSC-S730 7.2MP Fotoğraf makinam var.Herşeyi kendisi otomatik ayarlıyor.diyagraf vs..Sroularım ise şunlar:
1-Kullandığım bu makine ile diyagraf vs.kendim istediğim şekilde ayarlayamazmıyım?
2-Kullandığım bu makine iyi ve yeterlimidir?Yoksa Fotoğraf-Web Tasarım-Grafik ile uğraşan birisi için daha üst bi makine'mi almak gerekir?

Lütfen yardımcı olur ve bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılar..

sdbyrk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ucgenmedya.com
Elinizdeki makine bildiğim kadarıyla kompact bir makine. Eğer amacınız profesyonelce çekim yapmak ise elinizdeki makinenin özellikleri yeterli olmayacaktır. Diyafram, enstantene vb gibi ayarlar bazı kompact makinelerde bulunmaktadır fakat onlar da (D)SLR dediğimiz profesyonel makinelerdeki kadar kapsamlı ayar yapılmamaktadır. Eğer stüdyo, doğa vb gibi özel konularla ilgili profesyonel fotoğrafçılık yapmayacaksanız elinizdeki makine yeterli olur. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Başarılar..

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
1) O makine bazı anları kaydetmek için hoş olsa da profesyonel işlerde sizi şişirir. Şişirir demek de yanlış oldu iş yapamaz yani.
2) Diyagraf diye tekrarladığınız değerin adını Diyafram dır. Diyafram filmin veya sensörün üzerine düşecek ışık miktarını belirleyen objektifin içinde yer alan bir çeşit perdedir.
3) Herşeyi otomatik yapan bir makineden ziyade çok daha ucuza bir analog makine alıp fotoğrafçılığı onunla öğrenmenizi ve tavsiye ederim. Zira dijital makine ile fotoğrafçılık eğitiminin verilebileceğine inanmıyorum. Bununla ilgili FotoKritik - fotoğrafçılığa ilgi duyan herkesin fotoğraflarını paylaşabileceği, eleştiri yazabileceği platforma hoş geldiniz. adresini ziyaret edebilir ve fotoğrafın nasıl çekilebileceği ile ilgili fikirler edinebilirsiniz. Ama tekrar dediğimi tekrarlıyorum; Dijital makine ile fotoğrafçılık öğrenilmez...

Kolay gelsin...

braveman_

🌱Yeni Üye🌱
1) O makine bazı anları kaydetmek için hoş olsa da profesyonel işlerde sizi şişirir. Şişirir demek de yanlış oldu iş yapamaz yani.
2) Diyagraf diye tekrarladığınız değerin adını Diyafram dır. Diyafram filmin veya sensörün üzerine düşecek ışık miktarını belirleyen objektifin içinde yer alan bir çeşit perdedir.
3) Herşeyi otomatik yapan bir makineden ziyade çok daha ucuza bir analog makine alıp fotoğrafçılığı onunla öğrenmenizi ve tavsiye ederim. Zira dijital makine ile fotoğrafçılık eğitiminin verilebileceğine inanmıyorum. Bununla ilgili FotoKritik - fotoğrafçılığa ilgi duyan herkesin fotoğraflarını paylaşabileceği, eleştiri yazabileceği platforma hoş geldiniz. adresini ziyaret edebilir ve fotoğrafın nasıl çekilebileceği ile ilgili fikirler edinebilirsiniz. Ama tekrar dediğimi tekrarlıyorum; Dijital makine ile fotoğrafçılık öğrenilmez...

Kolay gelsin...

Öncelikle yardımlarınız ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Ben ileride para biriktirip Dslr bir makina almayı düşünüyorum.Gittigidiyor'da 1 milyarlık makinayı 500 tl'ye veriyorlar.Tabi alırken herşeyine bakacağım.Yani olmadı bir fotoğrafçıya götürür sorarım sizce nasıl bir ürün diye..Kırığı vs.varmı diye.Yada burada sizlere danışırım.

Dslr makina almalımıyım sizce?Başka bir forum'da daha sordum.Bana slrlike ürünlerinden tercih etmemi söylediler.slrlike ile dslr neredeyse aynı fiyat.Önerileriniz neler?

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
açıkçası ben uzun zamandır canonun dslr makinelerini kullandığım için slrlike ürünlerle pek ilgilenmiyorum. Bu yüzden de bilgi sahibi değilim.ama fiyatlar birbirine yakınsa dslrler dururken tutup da slrlike almanın bir mantığı yok tabi. Ama benim dediğim başka birşey dikkat ettiysen. Ben eski sistem filmli makinelerden almanı ve onunla öğrenmeni tavsiye ediyorum. Yada izmirde fotoğrafçılık kursları var onlara başvurabilirsin. Ama sağlam öğrenmek için çok fotoğraf görmeli, çok fazla fotoğrafla alakalı düşünmeli ve az ama kaliteli fotoğraflar çekmek için çabalamalısın. Dijital makineler o yüzden fotoğraf öğrenmeyi zorlaştırıyor. Film masrafı olmadığı için her konuyu bir sürü kare çekip fotoğraf üzerine kafa yormuyoruz. Bu da öğrenmeyi olumsuz etkiliyor tabi. Bence kurslara başvur sana yeni bir ufuk açabilirler... Kolay gelsin...

braveman_

🌱Yeni Üye🌱
Ben Muğla ilin'de yaşıyorum şuan.Ve buralarda gidebileceğim bir kurs yok.Photoshop kursu bile sordum o bile yok.Aslında şöyle, sizin dediğiniz analog fotoğraf makinası kullanma önerinize saygı duyuyorum fakat dijital kullanmayı istiyorum.Tabi tercih meselesi.Birde dijital'de herşey biraz daha kolay geldiği için.Ben web tasarım-ses-photoshop-bilgisayar-fotoğraf ile uğraşmayı seviyorum.Herhangi bir eğitimim yok fakat kendimi eğitiyorum.Öğrenmeye çalışıyorum.
Gittigidiyordan dslr makinalardan var.İleride para biriktirip almayı düşünüyorum.Tabi alırken herşeyine çok iyi bakıp ve hatta bir fotoğrafçıya gösterip onlarında tavsiyelerini almayı düşünüyorum.Merak ettiğim konu ise dslr bir makinada slrlike'ın tüm özellikleri ve hatta daha fazlası vardır değilmi?Otomatik ve manuel ayarları kastediyorum.Ve önerirmisiniz gittigidiyordan 2.el almamı.Çünkü 1-2 milyara alacak maddi durumum yok.Ve yeterlidir 2.el diye düşünüyorum.Bakınız örnek bir ürün: Canon SX100 Canon SX100 8MP AYNI SIFIR GİBİ - 10x OPTİK ZOOM, #21126348 Gittigidiyor.com