Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Diploma

seagal

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba bi arkadaşım grafikerlik konusunda kendini geliştirdi kendisi lise terk acaba iyi bir şirkete başvuru yapsa ondan lise diploması isterlermi?malum günümüzde hangi işe girsen lise diploması işstiyorlar grafikerlik içinde bu geçerlimi?şimdidden teşşekürler cevaplarınız için...

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba

Her bir diploma ya da belge rakiplerinin bir adım önüne geçmek demektir.
Lise + Üniversite + Yabancı dil + İkinci yabancı dil bla bla bla...

Ama bunların hepsine sahip bir insanın da yetenekli olduğu anlamına gelmez.
Sonuçta arkadaşın bu soru ile karşılaşacağından emin olarak görüşmeye gitsin.
Yaptıklarını göstersin kendini güzelce de ifade etsin.

Tasarım yetenek işidir, diplomayla verilmez. Üniversite ya da benzeri akademik eğitimler bunu sadece geliştirir ve değer katarlar.

seagal

🌱Yeni Üye🌱
çok iyi deyilde normal bir şirkete girmek istesede gene lise diploması isterlermi acaba?

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
matbaada pek üstelemezler ama ajanslarda en azından bir lise diploması isterler. tabi ki arkadaşın da söylediği gibi eğer gerçekten yetenekliyse ve iyi bir portfolyosu varsa diploma filan hikaye.

eglenjelib10

🌱Yeni Üye🌱
bazı ajanslar diplomaya önem verirken bazıları yeteneğine daha çok önem veriyor yani diplomaya göre eleman alanıd agördüm diplomayı sormayıp yeteneğine göre alanıda

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bizim işlerde kültür çok önemlidir. Lise diploması, üni diploması tek başına pek bişi ifade etmez ama en azından biraz mürekkep yalayıp yutmuşluğun göstergesidir. Atıyorum dilbilgin iyi değilse hiç sanat tarihi bilmiyorsan nasıl tasarımcılık yapacaksın?

Biliyorsunuz bazıları grafikerliği hayalgücü olup programla bunu kağıda döken adam oalrak tarif ediyor. Alakası yok binlerce kuralı ve düzeni olan bir iş bu. Hayalgücü bizim enerjimizdir ama tek başına hiç bir şey değildir.

Herneyse şart değil ama önemli ben iş veren olsam diplomayı önemserim ama diploma + iyi portfolyo tabiki daha önemli.