17 senelik deneyimlerime dayanarak yazıyorum ... Uyup uymamak size kalmış ...
1- Paylaşım yaparken 3000x3000 boyutlarını tercih etmeyin ... Emek harcadığınız logoyu ben çok rahatlıkla vektörel kopyalayabilirim .. Kendim yapmış gibi satabilirim ... Hak bile iddia edemezsiniz ...
2 - Paylaşım için 800x600 boyutunu tercih edin ... Böylece ufak detayları kimse çözemez, çözse bile yaklaşabilir ....kopyalama durumunda savunacak yerleriniz olur
3 - Soğuk renkler için parlak arka planlar tercih edin ... Soğuk soğuk yerleşimi iticidir ... kimse beğenmez ...
4 - Siyah ve kırmızı seçimi güzel, böyle iki renkli çalışmalar için hem renk hemde şekilde altın oranlı alternatif versiyonu da yapın ... Yani boy ile uzunluğun ölçü oranı 1,618 olsun ... Müşteriniz veya sunacağınız hedef kitleye çeşitlilik ve tercih imkanı sunarsınız
5 - Mümkün olduğunca logo tasarımında dokudan kaçının ... Baskıda renkleri %10 soğuracaktır ... tercih sizin tabi ki, dijital ortamda sorun olmayan tasarılar baskıda sorun çıkartabiliyor ... Bu mobilya firmasının sitesinde güzel durabilir ama kartvizit için düşünün ... kırmızı dokular siyaha yaklaşacak ... harcadığınız emeğe yazık ...
6 - Ben beğendim elinize sağlık ... Bu çalışmanızı behance'de de yayınlamanızı tavsiye ederim ...