Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dizüstü kullanan grafik tasarımcı arkadaşlar

reyhans

🌱Yeni Üye🌱
Senelerdir kullandığım masaüstü pc'm artık sürekli problem çıkarmaya başladı şimdi ya kasayı yeniliycem ya da dizüstü bir pc alıcam, günlerdir araştırıyorum, öncelikle ekran boyutu konusunda ciddi sıkıntı çekicem gibi görünüyo, çünkü
16" üstü cihaz (gold, media markt, teknosa) gibi mağazalarda birçok markada yok sadece 2 tane gördüm onlar da 4.000 ve üstü rakamlarla satılıyor, benim kafamda ayırdığım rakam maksimum 2,000 TL. Bu fiyata maksimum 16" ve benzer teknik özelliklere sahip -toshiba, asus, dell, hp- gibi birçok markanın cihazı var, peki şimdi ben free çalışan bi tasarımcı olarak (neredeyse günün 10-15 saati cihaz açık ve aktif çalışır durumda olacak) neyden yana seçim yapmalıyım, herkes her marka hakkında olumlu ve olumsuz yorumlar yapmış.. masaüstü kasayı yenilesem müşterinin yanına tashihe giderken yanımda bellek taşıma, fontları okutma vs. gibi şeylerle artık uğraşmak istemediğim için gönlüm laptop'dan yana ama ciddi endişelerim de var. işte bu yüzden bu konuda olumlu olumsuz tecrübesi olan arkadaşların görüşleri beni aydınlatcak..
çok uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinicem :)

Benzer konular

togay90

🌱Yeni Üye🌱
masaüstü bilgisayar her zaman dizüstülerden performans açısında kıyaslananmıyacak biçimde üstün. Aynı şekilde fiyatlar konusundada olağanüstü bir fark var. Ama illaki taşınabilirlik diyorsan, ibm in ürettiği lenovo laptoplar bu konuda çok iyi. Benim görüşümce ve bir çok kişininde kabul edeceği budur, lenovo soğutma sistemlerini ve ergonomisini diğer markalardan çok iyi yapıyor. bu sana uzun süreli çalışma imkanı sağlar.

ve yine benim görüşümce son yıllarda dell'i ayrı bir yere koyarsak, toshiba hp gibi markalar laptopta oyun oynayan kullanıcılar için çok fazla bilgisayar üretmeye başladılar. ve ne yazıkki bu kullanıcılar çok da piyasadan haberdar olmadığı için istenilen fiyatlarla bunları satıyorlar. ama lenovo daha ziyade piyasadan haberdar olan ve daha çok bizim gibi bilgisayarı iş için kullanılan müşterilere spesifik bilgisayarlar üretiyor. bu yüzden benim tavsiyem öncelikle lenovo daha sonra dell olur.

yardımcı olmuştur umarım.

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben hp dizüstü kullanıyorum.biraz çok ısınıyor ama o benim hor kullanmamdan kaynaklanıyor gibi.
photoshop,illustrator,deramweaver,flash,maya,indesign ve diğer yardımcı programlar yüklü ben memnunum

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Dizüstünü ister mac ister pc olsun ana makina olarak asla önermiyorum.

1-Dizüstü çok pahalıdır
2-Pahalı olmasına hatta sözde masaüstülerle aynı parçaları taşımasına rağmen performans olarak çok zayıftır.
3- Kolay ısınır.
4- Geliştirlmesi, parça eklenmesi minumum düzeydedir.
5. Ciddi bir iş yaptığınızda elektirik tüketimi had safhaya çıkar, öyle tarlada bahçede grafik çalışamazsınız. Mobil olmasının hiç bir espirisi kalmaz.
6. Çok az model hariç ekranları extra kötüdür. Özellikle baskıya yönelik çalışanlar için hiç uygun değildir.
7. Ergonomileri kötüdür. Uzun çalışma saatleri eklemlerinizi, gözlerinizi mahveder.

Ben sadece taşıma, sunum için laptop öneririm. Ha bir de çok seyahat ediyorsanız şartta olabilir. Ama daha bir kaç yıl daha laptopların masaüstü rahatlığına ve ekonomisine kavuşacaklarını sanmıyorum.

pinhead

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben packard bell easynoteTM kullanıyorum performansından memnunum. amd phenom ll x4 n930 işlemci ati radeon hd 5650 1 gb ram ekran kartı ve 4 gb ddr3 ram var.

kalash

🌱Yeni Üye🌱
bende packard bell satın almak istiyorum ama kafamda soru işaretleri var mesela ısınma yapıyomu en büyüük soru işareti bu bendeki tşkr ederim şimdiden

xcalibur35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu konu bak bu benim oyuncağım gibi bir konu.

Tasarım laptopda yapılmaz. LCD monitör bile kullanmak sakıncalı. Bir grafiker ortalama günde 8 saat pc başında oturmaktadır. Siz bir laptopda kaç saat çalışabilirsiniz. Bana göre onun yerine daha nasıl az ses çıkaran kasa bulabilirim. Yada daha kaliteli ekran kartı, monitör gibi sizi rahat çalıştıracak donanımlara bakmalısınız.

bozalic

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
t.me
Git güzel bir monitör beğen kendine, kafana göre son sistem oem bir pc topla kendine yıllarca sorunsuz çalış.
Notebookla biraz zor olacağını düşünüyorum. Küçücük monitör, ısınma problemi, upgrade özelliklerinin sınırlı olması vs.. Arıza verince garantiden dönmesinimi bekleyecek işler.

Tabi notebook kullanan arkadaşlar var ama bana uymaz...

erdomar

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım ben macbook pro kulanıyorum müşteriye gidiyorum diyorsun ve 4000-5000 arası verem diyorsun ozaman 2'el al hic sıkıntı cekmessin yanlız freehand İ7 işlemcilerde pek iyi performas vermiyor bu programı kullanıyorsan İ5 ve altı bir işlemci al.

pinhead

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende packard bell satın almak istiyorum ama kafamda soru işaretleri var mesela ısınma yapıyomu en büyüük soru işareti bu bendeki tşkr ederim şimdiden

notebook soğutucusu kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum bu konuda.

canerogulmus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben bugün i7 işlemcili 4gb ram 600gb harddiski olan 1 gb atı ekran kartı olan bir dizüstü aldım ısınmasını önlemek için soğutucu aldım altına :D photo shop ve coreli şuanda kasmadan kullanabiliyorum :D 3 saattir sıkıntı çekmedim :D

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com

nvrm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
lenovo i7 düşün