Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Doku üzerine yazı baskı efekti

ersintech

🌱Yeni Üye🌱
Sitede oldukça gezdim fakat bulamadım eğer benzeri bir konu varda gereksiz açtıysam kusura bakmayın. Ekteki resimdeki gibi bir yazı efektini nasıl yapabiliriz. çeşitli yollar denedim ancak tam sonuç alamıyorum. mutlaka belli oluyor. adam harika yapmış sanki gerçekten de baskı varmış gibi. teşekkür ederim.
Incredible.jpg

Son düzenleme:

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Adanalı meslektaşım, oldukça basit bir yazı olduğunu söylemeliyim.
Dokuya yazıyı yazdıktan sonra layer paletinde opticy'i biraz düşürerek elde edebilirsin bu efekti...
Anlatmak istediğin "RED" yazısı nasıl içeri parantez içine alınmış diyorsan:
yeni bir text oluşturarak, ( ) parantezler açarsın, bu texti red yazısını içine alacak kadar büyütürsün böylelikle işlemi tamamlamış olursun...
Kolay gelsin.
41374353.jpg

ersintech

🌱Yeni Üye🌱
maalesef

opacity bu işin çözümü değil. dikkat ederseniz yazının beyaz alanlarında herhangi bir kırmızılaşma sözkonusu değil. daha çok beyaz üzerinde kırmızı lekeler şeklinde olmuş. Opacity kullanıldımı renklerde bozuluyor şeffaflaşan renk zeminin rengini alıyor. bu resimde ise bu söz konusu değil. sanırım bunu yapan bir plug-in v.s. vardır. yoksa bilindik metotlarla yapılmaz sanıyorum. İlginize teşekkür ederim. -yaptığınız işlemde söylediğime birebir örnek değil. Anlatım için teşekkür ederim, başka fikirleriniz varsa paylaşırsanız belki bulabiliriz.-

Dualshock

🌱Yeni Üye🌱
istenilen sonucu hemen hemen aldım. Ama yinede eksikler var gibi. Sonuc tatmin ederse nasıl yaptığımı gösteren resimleri yükleyebilirim. İlk denememi farklı bir dokuda yaptım. İnsan denedikçe çok farklı şeyler geliştirebiliyor.

dokudayazicalismasi1.jpg
[/IMG]

Son düzenleme:

Dualshock

🌱Yeni Üye🌱
İlk önce ayrı bir katman(Layer) halinde büyükçe bir yazı yazıyoruz (Street Fighter). Ardından backround adındaki katmandan yazı dokusu adında bir katman daha oluşturuyoruz (Duplicate Layer) (Bu yeni oluşturduğumuz katmanı hareket etmemesi için kilitleyin. Bulunduğu yer backround katmanının dokusuyla birebir tutmalı)
photoshop001-1.jpg

Şimdi Street Fighter yazımızın olduğu Katmanı seçelim ve magic wand (sensitivty : 50 olsun) ile boş bir alana tıklayalım. Artık yazımızın dışındaki bütün alan seçili durumda. Şimdi bu işin püf noktasına geldik.

Yazı Dokusu katmanını seçelim
photoshop005-1.jpg

ve delete tuşuna basalım.
Sonrada Backround katmanının görünürlüğünü kaldıralım.

photoshop006-1.jpg

Görüldüğü gibi Yazı Dokusu katmanı kalıp olarak Street Fighter katmanıyla aynı oldu.
Aynı işlemi görünürdeki kırmızı alanları yok etmek içinde yaptıktan sonra Street Fighter yazımızın olduğu katmanı kaldırabiliriz. (Silmek için Katmanı seçip alt taraftaki çöp kutusu işaretine tıklayabilirsiniz)
photoshop008-1.jpg

ve geriye dokuyla örtülü bir yazımız kaldı.
photoshop009-1.jpg

Bundan sonrası kolay.
gradient map ı seçelim. aşağıdaki gibi ayarlayalım.
photoshop011-1.jpg

photoshop012-1.jpg

Backround katmanını görünür hale getirelim.
photoshop013-1.jpg

şimdi dokudaki kırmızımsı çizgileri belirgin hale getirmek için önce channel mixer i açıp resimlerdeki gibi ayarlayalım.
photoshop014-1.jpg

photoshop015-1.jpg

sonrada brightness Contrast la oynayalım. (bu renk ayarlarını istediğiniz sonucu alabilmek için değiştirebilirsiniz.)
photoshop016-1.jpg

ve son
photoshop017-1.jpg

Son düzenleme:

ersintech

🌱Yeni Üye🌱
Ellerine sağlık

Ellerine sağlık harika bir anlatım. bende kısa yoldan yazıyı yazıp maskeledim ve seçili lan üstünde %50 şeffaf beyaz fırça ile fırçaladım. basit çözümü bu. senin anlattığın şekilde biraz daha uğraşılırsa daha iyi neticeler alınır. Bu çalışmayı Türk bayrağı yapmada kullanabiliriz. Bir deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak. https://img132.imageshack.us/img132/6764/incredibleo.jpg

Biraz daha inceledimde hakikaten müthiş yaklaşım. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Dualshock

🌱Yeni Üye🌱
Photoshopla uğraşmak bana keyif veriyor. Genelde bir dönem üzerinde uğraşıp sonra en az 3-4 ay tarafına bakmadığım bir program . Amaç eğlenmek ve kendi çapında birşeyler üretmekse amatörce devam; hedef, bu işten ekmek yemekse; profesyonelliğe ulaşmak için bu işi gayet ciddi ve uzun süreli yapmak, her türlü dökümanı incelemek lazım. Hayalgücü, görsel zeka ve çizim yeteği olanlar bu programı daha üst düzeyde kullanabilirler. Mesela Ali Kasapoğlu bu işin duayeni olmuş.

ersintech

🌱Yeni Üye🌱
kesinlikle

kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. kasapoğlunun çalışmalarını inceledim gerçekten harikalar. türkiyede çok cevherler olduğunu siteleri gezdikçe görüyorum. çok iyi 3dmaxçiler var. inanılmaz işler çıkarıyorlar. bense sadece bazı ihtiyaçlarımı karşılamak için kullanıyorum. coreli ise çok sık kullanıyorum. Dediğiniz gibi tasarım yapmak nerede olursa olsun beni çok rahatlatır. bu arada X5 i oldukça beğendim.