Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

(Domain) alan adımı almışlar :@

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
İnternette tüm ayrıntısıyla bu hatayı , bütün sitelere yazacağını , firmalarının bu durumda prestijinin azalacağını ve hatta hatanın faturasının htini kaybetmek olduğunu ilan edeceğini , böyle bir durumdada binlerce hosting şirketi varken sizde olması internet sitelerinde ayrıntılı bu sorumsuzluğunun yayılmasıyla müşteri kaybedeceklerini ve hosting yada domain alan kişilerin kendilerini internetten bulduklarını ancak bu durumda adlarını yanlışlarla internete yazdırmış olan bir şirket olarak çıkacaklarını söyle bu onlara kafi gelecektir.

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Umarım...Karşımda kendini profesyonel zanneden ancak son derece amatör,tasarım ruhundan mahrum,kaba,mal insanlar var.Umarım işe yarar.
Çok teşekkür ediyorum bilgi ve alakanız için :)

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sende hakkaten internette yazar ve yayarsın üstelik bu yazılarınında linkini onlara atarsın . Yazarken google da üst sıralarda çıkan sitelere yazmayı unutma :) bunları okuyanda beni başka şey sanacak ama bizimde başımıza farklı türlüsü , müşteriden geliyor . Neyse ...Umarım işe yarar

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eğer gerekirse yazarım,yazmalıyımda zaten.Butür insanlar türkiyede çok var.Müşteriyi bağlayıncaya kadar yapmadıkları yağcılık kalmıyor ama müşteriyi bağladıktan sonra,önceki ilgi alaka sıcaklık sohbet ... yok ... kalmıyor :)

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır [(Domain) Alan adımı almışlar:@] EP 2

https://www.grafikerler.net/domain-alan-adimi-almislar-t50359.html

Yukardaki konumdaki son durum:

Domaini aldığım adamla konuştum düzgün bir şekilde bir bir anlattım.Yok olmaz o bizim sorunumuz değil alantescil ve sizin sorumsuzluğunuzdan kaynaklanıyor dedi.Bir müddet konuştuktan sonra birkaç kontrol yaptı ve alan adımın hala benim adıma kayıtlı olduğunu yanlızca süresinin geçtiğini ve panelde durduğunu heran panelden düşebileceğini ve 23 tl karşılığı bu alan adını alabileceğimi söyledi.Şimdi konu şu.Arkadaşlar ben bu alanı uzun yıllar kullanmak istiyorum ve bu şirketle çalışmak istemiyorum.Acaba bu alan adı panelden düştükten sonra doru düzgün bir domain şirketiyle anlaşıp bu domaini onların kendi panellerine alıp bana satmalarını sağlayabilirmiyim?Yani "A" isimli şirketin panelinden düşürüp "B" isimli şirketin almasını,sonra "B" şirketinden bu alan adını satın almak mümkünmüdür?Bu şekilde tahminimce hem güvenilir bir şirketle çalışmış hemde fiyatı geçen yıl aldığım fiyata indirgemiş olurmuyuz?Bunu yapmamdaki amacı yanlış anlamayın 10 tl nin derdinde değilim:D ancak bu şekilde benim gibi zor durumda kalmış bir çok kullanıcıya yol açmış olmazmıyız?

cozumpc

🌱Yeni Üye🌱
Kardeş öncelikle geçmiş olsun :) Bazı bilgi eksikliklerinizi gidermek hem de yardımcı olmak için bir kaç şey yazmak istedim. Alan adı tescili firmaların domain şirketlerinin vs. tekelinde olan birşey değil isim hakkı alan kişiye aittir. Sizin isminiz sizin adınıza kayıtlı ise siz istediğiniz firma ile istediğiniz zaman çalışırsınız. Eğer aracı kurum size zorluk çıkartırsa siz vergi levhası fotokopisi ve antetli kağıdınızla başvuru yapar ve olayı isterseniz kendi adınıza üyelikle takip dersiniz. Ama uğraşamam bunlarla diyorsanız bir firma ile anlaşır işlerinizi yaptırısınız. Fiyat konusunda da size önerim en az 3 yıllık veya 5 yıllık gibi sürelerle almanız. Eğer isminiz askıda ise henüz askıdan düşmeden almanızı öneririm eğer askıdan düşerse name hunter lar hemen ismi kapacak ve size iyi bir fiyata gazlayacaktır. Askıdaki isim sizin adınıza kayıtlı olduğu için siz onu ne zaman isterseniz alıp askıdan indirebilirsiniz. Fiyat olarak size makul bir fiyat vermişler eğer tabi siz aradaki farkın peşinde değilseniz. sonuçta o adamlarda ekmek yiyecek sizin adınıza işinizi koşturacaklar ancak onların en büyük hatası ki bu tüm bu tür firmalar için bence affedilmez hatadır müşterisinin işini takip etmemiş ve askıya çıkmasına sebep olmuş sadece bu sebepten ötürü firmayı kesinlikle değiştirin derim. bunu takip etmeyen neyi nasıl takip edecek...
Bu konuda bize ulaşmak isterseniz ************** dan yazabilirsiniz.
Ayrıca size tel de verebiliriz yardımcı olmak ve neler yapabileceğinizi anlatmak için. Kolay gelsin. İyi çalışmalar dileriz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
Forum kişisel mail adresi yazmak yasak zaten özel mesaj yoluyla atabilirsin

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet adres yasak :) ama ben adresi ekliyorum çok teşekkür ederim lakin burdada sürdürürsek ihtiyacı olan birine yol göstermiş oluruz diye düşünüyorum.Ben iş yaptığım firmayla görüştüm zaten msn konuşmalarını size yollarım.Domain takibinin onların işi değilmiş onlinenic.com tarafıdan bildirim mailleri yolanıyormuş iş takibininde isimtescil.commu ne o yapıyormuş.Yani kendi ihmalkarlıkları yokmuş öyle diyorlar

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
olayın hangi yönünün tartışıldıgını anlamış değilim hala..etik yönünümü konusuyoruz :) sürenin 1 yıl içinde dolacagını bilip ona göre tedbirini alman gerekirdi kimseyi anlayıssız yada iyi niyetten yoksun diye sınıflandamayız...web sitesi yapıp host domain alıp daha sonra hic ilgi alakası olmayan bir domaini insanlar ne yönden alır demek sadece ah mah demek oluyor kusura bakma..Söylediklerimi yanlış anlama ama TEDBİRİNİ ÖNCEDEN alsaydın bu noktaya gelmezdin..iyi günler

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
el_chancho

https://www.grafikerler.net/domain-alan-adimi-almislar-t50359.html

Yukardaki konumdaki son durum:

Domaini aldığım adamla konuştum düzgün bir şekilde bir bir anlattım.Yok olmaz o bizim sorunumuz değil alantescil ve sizin sorumsuzluğunuzdan kaynaklanıyor dedi.Bir müddet konuştuktan sonra birkaç kontrol yaptı ve alan adımın hala benim adıma kayıtlı olduğunu yanlızca süresinin geçtiğini ve panelde durduğunu heran panelden düşebileceğini ve 23 tl karşılığı bu alan adını alabileceğimi söyledi.Şimdi konu şu.Arkadaşlar ben bu alanı uzun yıllar kullanmak istiyorum ve bu şirketle çalışmak istemiyorum.Acaba bu alan adı panelden düştükten sonra doru düzgün bir domain şirketiyle anlaşıp bu domaini onların kendi panellerine alıp bana satmalarını sağlayabilirmiyim?Yani "A" isimli şirketin panelinden düşürüp "B" isimli şirketin almasını,sonra "B" şirketinden bu alan adını satın almak mümkünmüdür?Bu şekilde tahminimce hem güvenilir bir şirketle çalışmış hemde fiyatı geçen yıl aldığım fiyata indirgemiş olurmuyuz?Bunu yapmamdaki amacı yanlış anlamayın 10 tl nin derdinde değilim:D ancak bu şekilde benim gibi zor durumda kalmış bir çok kullanıcıya yol açmış olmazmıyız?

abra sus ojos mi amigo :)

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
o zaman iyi bir host sirketiyle anlasıp domain transferi ile ilgili olarak bilgi alırsın sorununa çözüm üretmiş olursun..comprender entero ;)

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Açıkçası ilk mesajınız ve sonraki mesajınızı okuyunca burada bir hatanın bulunmadığı görülmektedir. Siz süresi dolmuş ve ödemesi yapılmamış bir alan adından bahsediyorsunuz. Süresi dolduğunda eğer alan adı satılmamışsa ilgili şirket sitenin hali hazırda bulunan ziyaretçileri siteye girmeye devam ettiği düşünülerek alan adınızı parking yaparlar. Amaçları bu yol ile bedeli ödenmemiş alan adınızı kullanarak park edilmiş isime reklam yayınlama gibi bir hizmetleri vardır. Bu durumda alan adını almanız halinde yine eskisi gibi istediğiniz türden yayına devam edebilirsiniz.

Buraya kadar bir yanlışlık olmadı görülmekte. Eğer alan adınızı tekrar almış ve kullanmaya başladıysanız hayırlı olsun... :)

Hangi firmaya taşırsanız taşıyın bedelini ödemediğiniz takdirde aynı olaylarla karşılaşırsınız.

kycdizayn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sitene bi whois çek yeni alanların süresi ne zaman doluyorsa o zamanı bekle.=] Tescillettirdiğin şirketle bi sorun yok sanıyorum =\

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar öncelikle konuya göstermiş olduğunuz alakadan ötürü çok teşekkür ediyorum.1.mesajla 2.mesaj arasındaki fark 1.mesajı yazdığımda henüz domaini aldığım yerle görüşmemiştim:) 2.mesajdada görüştüğümü onların ihmalkarlığının sadece benim domain sürecimin öncesinden bir uyarı göndermemiş oldukları ve topu diğer kurumlara atmasıydı + domainin şuan askıda kalması ve bunu bu askıdan indirip yani anlaşmalı olduğum yerden alıp birbaşka daha güvenilir bir domain şirketinden alarak hizmet almak istediğimdi problem.Biraz uzun ve düz cümle oldu kusura bakmayın artık :D

lonsiqir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.surprizorganizasyon.com
İstersen Bacorder a kaydedebilirsin..Normalde domail yenilenmediğinde park süresi 3 aydır..Çoğu insan da buna güvenir..Ama bacorder a kaydedersen o 3 aylık süre 1 dakikaya iner..Domain parka çıkınca hemen sana geçer ;) Sessiz Sedasız :D