Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

DPI Sorunu

poyrazozer

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,
Photoshop CS5'te bir yazışma mektubu hazırladım. Dosya boyutlarım 2551 px - 3579 px. Resolution'ım ise 300 pixels/inch. Bu şekilde çıktı aldığımda tahmin edeceğiniz gibi yazılar vektörel gibi çıkıyor. Çok güzel bir çıktı meydana geliyor.

Gel gelelim benim bu dosyayı yine 300 pixels/inch ile 794 px - 1122 px boyutlarında yine aynı kalitede almam gerekiyor. Ne "Image Size" ile resolution'ı değiştirmemek kaydı ile değiştirdiğimde ne de 794px-1122px boyutlarında "Yeni" dosya açarak mektubu baştan tasarladığımda aynı kaliteye ulaşamıyorum.

Dosyamın boyutları hemen hemen A4 boyutlarında olmalı ve çıktı aldığımda çok kaliteli (neredeyse vektörel) gibi olmalı. Fakat bir türlü aynı kaliteye erişemiyorum. Aynı olay CorelDRAW x15'te de başıma geliyor! Ne yapmam gerekir? Önerileriniz nelerdir? Başka bir program tavsiye mi edersiniz yoksa çözümler mi üretiriz bilemiyorum fakat bu sorunu çözmem gerek. Şimdiden teşekkür ederim.