Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dpi sorunu

mel_a_nkoli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar merhaba tekrar..

Gazete dizgisi yapılırken resimler CMYK 300 Dpi olarak ayarlandı ve hatta koyu olan fotolar ctrl+b kısayolu ile parlaklığı açıldı. Ancak yinede baskıda fotolar çok koyu çıktı. nedeni nedir? 300 yerine 200 dpi mı yapmalıyım? yada başka bir yolmu vardır?

Baskıya göndermeden önce "Publish to pdf" ile web seçeneği kullanılarak pdfe çevrilerek gönderildi. Bunun bir zararı varmıdır bilmiyorum

yardımlarınızı bekliyorum.

Benzer konular

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Genelde bu tür baskılarda renkler koyulaşabiliyor. Bu yüzden çalışmayı baskıya gönderirken görsellerin parlaklığını olması gerekenden daha parlak yapmak gerek ki normal çıksın. DPI ayarına gelince; baskıda kullanılan çözünürlük harunirgin'in de belirttiği gibi 300dpi'dır. Bir de publish pdf dediğinizde web seçeneğini seçerseniz dosyanızı webde yayınlanabilecek boyutlarda, formatta ve çözünürlükte çıkaracaktır. Bu da baskı esnasında gerek çözünürlük gerekse renkler konusunda başınızı ağrıtabilir.
Sana tavsiyem Publish pdf dediğinde X-3 seçeneğini seçmendir. Böylece baskıda sorun yaşama riskin en aza inecektir. Kolay gelsin üstat.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar merhaba tekrar..

Gazete dizgisi yapılırken resimler CMYK 300 Dpi olarak ayarlandı ve hatta koyu olan fotolar ctrl+b kısayolu ile parlaklığı açıldı. Ancak yinede baskıda fotolar çok koyu çıktı. nedeni nedir? 300 yerine 200 dpi mı yapmalıyım? yada başka bir yolmu vardır?

Baskıya göndermeden önce "Publish to pdf" ile web seçeneği kullanılarak pdfe çevrilerek gönderildi. Bunun bir zararı varmıdır bilmiyorum

yardımlarınızı bekliyorum.

Gazete baskısına uygun tram kullanılmamış olabilir mi?

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
gazete baskıları ofsete göre çok farklılık içerir. Herşeyden önce 300 DPI değildir. 200 küsürlerde ama net hatırlamıyorum. Renkler epey bi açık olmalı. Hele hele insan yüzü gibi durumlarda mavi nerdeyse tamamen silinir. Siyah desen keza öyle. En iyisi gazetenin grafik servisinde bilgi almaktır.

mel_a_nkoli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gazete baskıları ofsete göre çok farklılık içerir. Herşeyden önce 300 DPI değildir. 200 küsürlerde ama net hatırlamıyorum. Renkler epey bi açık olmalı. Hele hele insan yüzü gibi durumlarda mavi nerdeyse tamamen silinir. Siyah desen keza öyle. En iyisi gazetenin grafik servisinde bilgi almaktır.

resimlerin parlaklığını ctrl+b kısayolu ile açmaktan başka hangi seçenek kullanılabilr? siyahları azaltmak için.. ?