Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Drop shadow ile ilgili bir soru?

trkygame

🌱Yeni Üye🌱
Rounded rectangle tool ile çizdigim bir şekile örnek dikdörtgen olsun drop shadow uyguladıgımızda gölgeside şeklin aynısı olmakta ben ise mesela gölgenin sağ üst ve sol üst köşesini biraz daha büyültmek alt köşelerinide küçültmek[birbirine yakınlaştırmak] istiyorum kısacası gölegenin şekliyle nasıl oynayabilirim?
teşekkürler

Benzer konular

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Drop shadow ile ilgili ayarlarınızı menüdeki seçeneklerle yapabilirsiniz. Distance, spread, size, angle vs... Işık geliş ayarları ayrıca. Ben farklı bir şey istiyorum derseniz gölgeyi kendiniz yapmalısınız.

trkygame

🌱Yeni Üye🌱
Drop shadow ile ilgili ayarlarınızı menüdeki seçeneklerle yapabilirsiniz. Distance, spread, size, angle vs... Işık geliş ayarları ayrıca. Ben farklı bir şey istiyorum derseniz gölgeyi kendiniz yapmalısınız.

dediginiz dogru fakat gölge üzerinde özgürce bir oynama yapamıyorsunuz dikdötrgen bir şeklin gölgesini üçgen neden yapamıyoruz mesela

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
adszkj9.jpg

Blend Mode : gölgelerinize istediğiniz modu verebilirsiniz

Opacity : netlik ayarları yapabilirsiniz

Angle: gölgeleriniz sola - sağa - üste - aşağa çeveribilirsiniz (Use Global Light eşareti kaldırmayı tavisye ederim)

Distance - gölgelerin objeden uzaklık yünu gösteriyor

Spread - rakamları eksilterek - şefaflık veriyor; aktarınca - koyulaştırıyor

Size - gölgenin ölçü ayarları sahip bir özelik

Qualiti : CouTours - kutu üzerine tıkladığınız bir sürü şekiller çıkacak...öyle ce daha değişik gölge efekti verebilirsiniz...

adszak0.jpg

Üçgen yapmak için: PEn Tool ile Üçgen çizip dolgu rengi vereceksiniz, Blur / Opacity verip ayarlar vereceksiniz... Bu tamamen sizin hayal gücünüze bir iş

kolay gelsin

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
dediginiz dogru fakat gölge üzerinde özgürce bir oynama yapamıyorsunuz dikdötrgen bir şeklin gölgesini üçgen neden yapamıyoruz mesela

Drop shadow sadece uygulamayı yaptığınız şeklin gölgesidir. Ve ışık alma yönüne göre farklılıklar gösterir. Şekil anlamında değişiklik sadece ışıkla olabilir. Fakat bu düşündüğünüz şekil olmaz sanıyorum, çünkü yazılım dikdörtgen bir objeyi üçgen olarak algılamaz.