Gölgeleri baskıda tam bir şekilde alabilmek için Murat beyin önerdiği macroyu deneyebilirsiniz ben denedim ve şiddetle tavsiye ederim ...
Murat Bey'den alıntı: corel nimetlerinden RGB ‘yi CMYK ‘ya çeviren çevirme esnasında resim üzerindeki hiçbir effect yada özel işleminizi bozmadan resim moduna çeviren macro 'yuda kullanabilirsiniz ki ben size ısrarla bunu tavsiye ediyorum. bir kontrol ederseniz hiç bir şey kaybetmezsiniz, Forumda Free CorelDRAW Makroları diye aratırsanız bu eklentiye ulaşabilirsiniz.
ben burda zaten ısrarla kontrol edin RGB yi CMYK 'ya çevirin diye ısrar ettim
(Murat beye saygılarımla)
ben bu tavsiye ve macro önerisini;
CorelDRAW 'da resim işlerken zaman ve uğraşı emeğini kısaltma maksadıyla tavsiye ettim RGB to CMYK Macro 'sunu...
ben denemedim sadece tek başına Drop Shadow effect 'lerinde ne gibi etkisi var,
fakat bir katkısı olacağını sanmıyorum, çünkü; adı geçen macronun işlevselliği belli
yanlış bir bilgi ve yönlendirme olmaması için bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum,
ama konu sahibi arkadaşın bahsettiği sorunla ilgili şunu söyleyebilirim;
drop shadow vb. lens özelliklerini Transparanlık kullanımı çoğu zaman problemler yaratmıştır. Bunu adobe "flattening" ile çözse de coreldraw'da bitmap'e çevirmek yakın bir etki sağlayabilir. Burada PDF yi önerebilirim,
çünkü düzgün bir PDF çıkardığınızda transparanlığı bozmanız da gerekmez, ayrıca bitmap'e çevirmeyip dosya boyutunu da artırmamış olursunuz. Böyle durumlarda PDF belgelerine bile müdahale edilebilir.
bu bir çözüm noktası olabilir genel bilgi anlamında!
Erkal ÇOŞKUN 'un üzerine basarak belirttiği;
verdiğiniz efektleri olduğu gibi bırakıp baskıya yollamayın, her zaman olmasa da sorun çıkma ihtimali yüksektir. Tecrübeyle de sabittir. Verdiğiniz gölge efektinin multiply olmasına dikkat edin ve işiniz bittikten sonra break apart (Ctrl+K) komutuyla nesneden ayırıp convert to bitmap yapın. bende aynı fikirdeyim muhakkak tekrar elden geçmeli.
faydalı olması dileğiyle.