Neler yeni

düşük versiyon kaydetme

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
arkadaşlar corelde hep düşük versiyon kaydetmek için seçim yapıyorum şuanda x4 kullanıyorum ama ekipte diğer arkadaşlarımın hepsi 12 kullanıyor ağ üzerinden çalıştığımız için işleri ben kaydettiğimde hep düşük versiyon olarak kaydetmeye özen gösteriyorum ama tabi ama bunun kesin çözümünü corel ayarlarından bi türlü bulamadım istiyorum ki bi kere coreli düşük verisyon kaydetmeye ayarlayayım birdaha birdaha dosya açtığımda uğraşmayayım bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Bunun için macro yazabilirsin. Ben denedim çalışıyor.. Ancak tam bitmedi şöyle bir sıkıntı var hep aynı yere aynı dosyaadı ile kaydediyor.. dolayısıyla aynı isimde dosyaları değiştirir.. Çok acil ise macroyu yollayabilirim. Ama kayıt ettikten sonra dosya adını değiştirmen gerek..

Şimdi bakıyorum ne yapabiliriz farklı dosya isimleriyle kayıt için diye..

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
Acele yazdığım için saçmalamışım biraz kusura bakmayın macroları inceleyiyorum onur elindeki makroyu yollayabilirsen memnun olurum kolay gelsin herkese

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
ayrıca birşey daha rgb çalışıyoruz firmanın makinası öyle olduğu için, rgb çalıştığım bi işi bir kerede cmyk yapmak istiyorum pdf yapıp import olarak alınca cmyk yapıyo ama corelin böyle bi özelliği varmı yokmu aklıma takıldı?

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Versiyon İçin.. Hazır Yazılmış varmış elimde.. BUYUR..

Bu dosyayı RapidShare: Easy Filehosting Aşağıdaki klasöre kopyala tabi sende x4 olduğunda farklılık gösterecek ama GMS klasörü sabittir. :) "C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite 13\Draw\GMS"

Menüden = Tools > Visual Basic > Play dediğinde şu görüntü olacak..

aaaaaaaaaavpi.jpg

RGB den CMYK ya Çevirmek İçin

Aşağıdaki linkten idirirp yukardaki anlatım gibi GMS klasörüne kopyala.. Macroları görmek zaten resim mevcut :D bu macroyu seçip run diyebilirsin..
https://rapidshare.com/files/210317039/CorelTURK_RGB2CMYK_Bitmap.gms.html