Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Edit orjinal,Place ve Text Sorunu

Slaytanic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehanden üzülürek id a geçtim malesef, sürekli bir şekilde market dergileri hazırlıyorum fakat aradığım birkaç özelliği malesef bulamdım, bilgisi olan bir arkadaş yarımcı olursa sevinirim.

1.Edit orginal deidiğimde mac os un normal preview penceresi açılıyor
ben ps ta açılsın istiyorum resimlerim tiff düzenleme yapmam gerekiyor.

2.Place komutu ile resim çağırdığımda tek tıkladığımda resmin orjinal boyutta açıyor ve her seferidne küçülmek zorunda kalıyorum,çok zaman kaybı oluyor.
Place yaptıktan sonra freehanddeki gibi görerek ölçülü bir şekilde almam mümkünmü?

3.Tex alanları sürekli değişiyor her seferinde el ile text alanı ayarlamak gerekiyor.Ben yazdıkça yazıya göre genişleyen text alanı yapmak istiyorum.

umarım yeterince açık olmuştur.Sistemim Mac os x 10.6..4 Imac 24" ve CS3 serisi kullanıyorum.

Benzer konular

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar,

öncelikle FH'den, ID'a geçiş yaptığınız için sizi kutlarım. Bende yıllarca Fh kullandım ve yaklaşık 3 senedir ID kullanıyorum.

size tavsiyem FH deki bazı alışkanlıkları bırakıp kendinizi Adobe ailesine adapte olmanızdır. Çünki Fhdeki alışkanlıkları ararsanız sizi ID biraz sıkar. Üstüne üstuk ID Fhden çok daha üstün bir program.

Ceveplara gelince...
1. Masa üstündeki TIFF veya JPG belgesini get infosunu açarak açılan bardan,
Open with seçeneğini PS olarak seçerseniz artık ID edit ORg. 'e tıkladğınzda PS ta açacaktır.

2. Place ile çağıdrdığınız gorselleri önceden gömmek istediğiniz çerçevelere tıkllayarak içine gömebilir, place dedikten sonra, alt + shift tuşuna basarak serbest bir çizimin içine, şhifte beserek orantılı bir şekilde gömembilirsiniz. Bunun yanında shitf + CMD tuşlarına basılı tutarak Place derseniz, eşit aralıklarda yan yana ve alt alta resim çağırabilirsiniz.

3. Text alanın kapalı durmasına gelince, sizdeki yine bir FH alışkanlığı, çok önemli bir durum değil, zaten size tekt alanı dışında bir yazı varsa Prefliht uyarı verecektir... (CS4 kullanmanızılazım) ama illakide yazı yazdıkça açılsın diyorsanız aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

Dergi Ekim 2009 Sayısı - InDesign?ı Modifiye Edin(Plugin?ler - 2) | Photoshop Magazin

Slaytanic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhabalar,

öncelikle FH'den, ID'a geçiş yaptığınız için sizi kutlarım. Bende yıllarca Fh kullandım ve yaklaşık 3 senedir ID kullanıyorum.

size tavsiyem FH deki bazı alışkanlıkları bırakıp kendinizi Adobe ailesine adapte olmanızdır. Çünki Fhdeki alışkanlıkları ararsanız sizi ID biraz sıkar. Üstüne üstuk ID Fhden çok daha üstün bir program.

Ceveplara gelince...
1. Masa üstündeki TIFF veya JPG belgesini get infosunu açarak açılan bardan,
Open with seçeneğini PS olarak seçerseniz artık ID edit ORg. 'e tıkladğınzda PS ta açacaktır.

2. Place ile çağıdrdığınız gorselleri önceden gömmek istediğiniz çerçevelere tıkllayarak içine gömebilir, place dedikten sonra, alt + shift tuşuna basarak serbest bir çizimin içine, şhifte beserek orantılı bir şekilde gömembilirsiniz. Bunun yanında shitf + CMD tuşlarına basılı tutarak Place derseniz, eşit aralıklarda yan yana ve alt alta resim çağırabilirsiniz.

3. Text alanın kapalı durmasına gelince, sizdeki yine bir FH alışkanlığı, çok önemli bir durum değil, zaten size tekt alanı dışında bir yazı varsa Prefliht uyarı verecektir... (CS4 kullanmanızılazım) ama illakide yazı yazdıkça açılsın diyorsanız aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

Dergi Ekim 2009 Sayısı - InDesign?ı Modifiye Edin(Plugin?ler - 2) | Photoshop Magazin

Yardımın için çok teşekkürler, insan alışınca ister istemez fh den bişeyler arıyor,ama kullandıkça ısındım id a en azından kolaf pdf alabiliyorum sorun çıkartmıyor.Dediğin autofit plugininde kurdum işime yaradı tekrar teşekkürler.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Sn Staytanic
3 sorunuzun cevabı olarak
Cmd Alt C kombinasyonunu bir deneyin
Yazı, alandan taştığında yada alanın büyük olduğu durumda metne göre alanı küçültüp büyültüyor..
Eğer olmazsa maci açmam gerekicek..