Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Edius 4.5 Video atılmıyor içine.Yardım PLS.

Voceros

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar arkadaşlar.
Başka programlar kullanıyordum da EDIUS da yeniyim. AVI uzantılı videolarım var handycam ile çektiğim ama programa atamadım. Dosyayı okuyamıyor galiba. Poyrazhan hocanın yazılarını inceledim söylediklerini yaptım ilk baştaki preset ayarlarını falan ama yine de olmadı. şimdi EDIUS 5 kurcam onda da aynı sorunu vercek sanırım ne yapabilrim bu konuda yardımcı olur musunuz acaba?

Benzer konular

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhabalar arkadaşlar.
Başka programlar kullanıyordum da EDIUS da yeniyim. AVI uzantılı videolarım var handycam ile çektiğim ama programa atamadım. Dosyayı okuyamıyor galiba. Poyrazhan hocanın yazılarını inceledim söylediklerini yaptım ilk baştaki preset ayarlarını falan ama yine de olmadı. şimdi EDIUS 5 kurcam onda da aynı sorunu vercek sanırım ne yapabilrim bu konuda yardımcı olur musunuz acaba?

handycam ile çektiğin görüntüleri kabul etmemesi garip, sen istersen 5 sürümünü bir kur eğer tekrar kabul etmezse o zaman tekrara yaz, bi şekilde halledeceğimizi sanıyorum, çok garip ama edius ta bazen devam eden sorunlardan kurtulamadığımızda tekrara kurmak işe yarıyor.

Voceros

🌱Yeni Üye🌱
heh hocam valla sizi bekliyodum =) forumların epey kısmını okudum ve ben hariç herkes sizin bilgilerinizden nasibini almış =) evet edius 5 şuan kurulu bende onda da aynı hatayı alıyorum.. özellikle nette izlemediğim video kalmadı başlangıç ayarları için falan..şuan edius 6'yı da indiriyorum ama 5'i silmedim. ilk ayarlarını yapıyorum açılırken program.
Generic OHCI SD PAL
720x576 50i 4:3 48kHz 2ch

Render formatı ise : DV AVI ve Uncomppressed RGB Avi (ayrı ayrı denedim)

ne öneriyorsunuz hocam "cannot read file" hatası alıyorum :S

aednr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
codec lerle ilgili bi sorun olabilir. farklı formatlarda yahut farklı şekillerde bilgisayarına aldığın avi leri dene

Voceros

🌱Yeni Üye🌱
hocam başka hiç bir videoyu atamadım.. fotoğraf atıyor video atmıyor.. Sony Vegas Pro 10 kurdum onda da aynı şekilde atamadım o videolarımı :S codecler derken ? tamamını kaldırıp tekrar mı kurayım ki ?

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
hocam başka hiç bir videoyu atamadım.. fotoğraf atıyor video atmıyor.. Sony Vegas Pro 10 kurdum onda da aynı şekilde atamadım o videolarımı :S codecler derken ? tamamını kaldırıp tekrar mı kurayım ki ?

sen bu çektiğin görüntüleri nasıl capture ediyorsun pc ye ?

Voceros

🌱Yeni Üye🌱
hocam tamamdır. kodecleri güncelledim videoları atabildim programa saolun =) şimdi ise başka bir sorum olacak.. videoları sanki pc kasar gibi donarak oynatıyor onu nasıl düzeltebilrim ?

aednr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
videoları pc ye nasıl aktardığını yazmamıssın ama formatla ilgili bi sorunun olabilir. timeline a attığında üstte kırmızı çizgi oluşuyordur oynatırken. kırmızının üzerine sağ tıkla render işlemini yap

Voceros

🌱Yeni Üye🌱
videoları bilgisayara usb bağlantısıyla aktarıyorum..kırmızı çizgiye sağ tıklayıp render yaptıktan sonra donma sorunum kalkar mı ? görüntüleri takılarak oynatmaya devam ediyor da :S

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
videoları bilgisayara usb bağlantısıyla aktarıyorum..kırmızı çizgiye sağ tıklayıp render yaptıktan sonra donma sorunum kalkar mı ? görüntüleri takılarak oynatmaya devam ediyor da :S

görüntülerin kasması büyük ihtimalle master görüntülerin kaliteli olması ve yüksek çözünürlüklü olması ile alakalı bir durum, mesela hdd'e HD kalitede kayıt yapan bir cihazdan aldığın master görüntüyü programa attığın zaman eğer işlemcin ve anakartın çok iyi değilse o bilgisayarda programı kullanarak kurgu yapmak resmen bir işkence :rofl:

ama bahsettiğin kasma olayı eğer kısa süreli görüntüler ise bunun çözümü var, bu konu ile ilgili dersi hazırladım seçimlerden sonra koyacağım inşallah steye.

kolay gelsin...

Voceros

🌱Yeni Üye🌱
anladım hocam.. evet görüntü full hd idi onu düzelttim kamerada hd olarak kaydettim ama yine de yüksek çözünürlük işte ondan donmalar oluyor sanırım.. render olayından sonra donmalar kalktı evet ancak bu sefer de sesi gitti videonun =) aslında bana acil lazım olay ama dersi izlemek için beklicem mecburen..:=)

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
anladım hocam.. evet görüntü full hd idi onu düzelttim kamerada hd olarak kaydettim ama yine de yüksek çözünürlük işte ondan donmalar oluyor sanırım.. render olayından sonra donmalar kalktı evet ancak bu sefer de sesi gitti videonun =) aslında bana acil lazım olay ama dersi izlemek için beklicem mecburen..:=)

eğer acil lazım ise bakarız bi çaresine dostum :))

Voceros

🌱Yeni Üye🌱
hocam bakabilirsek süper olur yaa?? ne yapabilriiz ?? bu arada render yapmayınca kasıyor, render yapınca ise 20 saniyelik bir görüntü 820 mb boyuta ulaşıyor :S

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
hocam bakabilirsek süper olur yaa?? ne yapabilriiz ?? bu arada render yapmayınca kasıyor, render yapınca ise 20 saniyelik bir görüntü 820 mb boyuta ulaşıyor :S

peki sen full hd olan görüntünü render etmeden önce proje ayarlarını hd olarak ayarlıyormusun.
ben şu an 2 saatlik 1920*1080 bir görüntüyü capture ettiğimde bana 30 gb civarında bir büyüklükte dosya elde ediyorum bu dosyayı aynı çözünürlükte render ettiğim zaman bu görüntünün boyutunu bana 4.3 gb veriyo ve görüntümde cam gibi, sen kesin proje ayarlarında birtakım yanlışlıklar yapıyorsun gibi geliyor bana,

Voceros

🌱Yeni Üye🌱
yaw hocam Allah aşkına baştan bana bi ayarları söyleyiver :s deli oldum yaa :S hq olan bi ayara getrdm şimdi de 48 mb lık ufack bikaç saniyelik dosyayı 100 mb olarak render etti :S sinir oldum.. vegastan devam edeyim dicem onda da takılıyor aynı şekilde

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
yaw hocam Allah aşkına baştan bana bi ayarları söyleyiver :s deli oldum yaa :S hq olan bi ayara getrdm şimdi de 48 mb lık ufack bikaç saniyelik dosyayı 100 mb olarak render etti :S sinir oldum.. vegastan devam edeyim dicem onda da takılıyor aynı şekilde

proje ayarlarını hd 1920*1080 olarak ayarla ve proje penceresinin sağ üst tarafındaki render formatını canopus lossless avi olarak ayarla istediğin kurguyu yaptıktan sonra render yaparken windows media video wmv. olarak çıktı al eğer yine beceremezsen o zaman söz sana birebir yardım edeceğim..

kolay gelsin...

Voceros

🌱Yeni Üye🌱
hocam ayarları yaptım 57 mb lık bir dosya render işleminden sonra 1.3 gb oldu valla =) takılmadan oynatsın diye render yaptım daha da çıldırdı ortalık. acaip bi çıkmaza girdim enteresan yaa. noldu anlamadım. ayarlarda bi hata var ama göremiyorum kesin :s şu birebir yardım olayına gelelim hocam müsait olursanız bi ara lütfen ya =)

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
hocam ayarları yaptım 57 mb lık bir dosya render işleminden sonra 1.3 gb oldu valla =) takılmadan oynatsın diye render yaptım daha da çıldırdı ortalık. acaip bi çıkmaza girdim enteresan yaa. noldu anlamadım. ayarlarda bi hata var ama göremiyorum kesin :s şu birebir yardım olayına gelelim hocam müsait olursanız bi ara lütfen ya =)

özel mesaj kutunu kontrol edermisin