Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Efektlerle ilgili birkaç soru

Hakan_A

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,

Aklımda birkaç soru var, nasıl yapılacağını bulamadım. Kotalı internet kullandığım için de derslerin hepsini izleyemedim. Eğer sorduğum soruların cevapları derslerde varsa daha sonra indirip izleyebilirim, ama yoksa vakit kaybetmeye gerek yok :smile:

İlk sorum şu region filter hakkında. Acaba o seçilen bölgeyi, video süresince hareket ettirebilir miyim? Şu anda videoyu parçalara bölüp, parça parça yerini değiştiriyorum ama kesintisiz bir şekilde hareket edebilse çok daha estetik duracak.

İkincisi ise, bir bölgeye zoom yapma hakkında. Örneğin, toplu çekilen bir fotoğrafa zoom yapıp, sağdan sola insanların yüzünü gösterebilir miyim. Şöyle bir sahne, önce toplu fotoğraf gözüküyor, sonra video giderek yakınlaşarak en soldaki kişiden başlıyor, sırayla yüzleri yakından gösterip en sağdaki kişi gözüktükten sonra zoom out yaparak toplu fotoğraf gözüküyor.

Üçüncüsü yine zoomla alakalı. Bir video oynarken, o videoyu pause edip, videodaki bir kişinin yüzüne zoom yapıp çıkmak, sonra videoyu kaldığı yerden oynatmak istiyorum. Çok mu şey istiyorum :smile:

Keşke internetim kotasız olsaydı da bütün dersleri izleyebilseydim, yararlı ipuçları ve kısayollar var. Ama şu an için kendim kurcalayarak öğrenmek durumundayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhabalar,

Aklımda birkaç soru var, nasıl yapılacağını bulamadım. Kotalı internet kullandığım için de derslerin hepsini izleyemedim. Eğer sorduğum soruların cevapları derslerde varsa daha sonra indirip izleyebilirim, ama yoksa vakit kaybetmeye gerek yok :smile:

İlk sorum şu region filter hakkında. Acaba o seçilen bölgeyi, video süresince hareket ettirebilir miyim? Şu anda videoyu parçalara bölüp, parça parça yerini değiştiriyorum ama kesintisiz bir şekilde hareket edebilse çok daha estetik duracak.

İkincisi ise, bir bölgeye zoom yapma hakkında. Örneğin, toplu çekilen bir fotoğrafa zoom yapıp, sağdan sola insanların yüzünü gösterebilir miyim. Şöyle bir sahne, önce toplu fotoğraf gözüküyor, sonra video giderek yakınlaşarak en soldaki kişiden başlıyor, sırayla yüzleri yakından gösterip en sağdaki kişi gözüktükten sonra zoom out yaparak toplu fotoğraf gözüküyor.

Üçüncüsü yine zoomla alakalı. Bir video oynarken, o videoyu pause edip, videodaki bir kişinin yüzüne zoom yapıp çıkmak, sonra videoyu kaldığı yerden oynatmak istiyorum. Çok mu şey istiyorum :smile:

Keşke internetim kotasız olsaydı da bütün dersleri izleyebilseydim, yararlı ipuçları ve kısayollar var. Ama şu an için kendim kurcalayarak öğrenmek durumundayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

1. sorunun cevabı---- reginon filter ile dediğin tarzda parça parça yapman gerek aksi bir seçeneğin maalesef yok bu dediğin tarza yakın bi maskeleme olayı after efeckt te var ama onu kullanıyormusun bilmiyorum.

2. sorunun cevabı--- dediğin tarzda bir kurguyu yapabilirsin bunun için efeckt paletinde keyers seçeneğine tıkla çıkan pencerede 3d picture in picture seçeneği var onu kullanarak istediğin şekilde zoom in ve zoom out yapabilirsin ama bunu sana yazarak anlatmam uzun sürer sen istersen bir dene eğer yapamazsan bana mail ata yada buradan yaz ben sana kısa bir ders hazırlayıp koyarım buraya.

3. sorunun cevabı---- çok şey istemiyorsun :)))) bunu 2 şekilde yapabilirsin birisi görüntüye sağ tıkla açılan pencereden tıme remap seçeneği var onu kullanarak istediğin videonun belirli bir bölümünü durdurup sonra kaldığın yerden devam edebilirsin sonra bu videoya 3d pip uygulayarak durdurduğun bölüme zoom in yada zoom out uygulayabilirsin.
2. seçenek görüntünün üzerine sağ tıkla speeed seçeneği var ona tıkla açılan diyalog penceresinden 100 olan değeri 1 yap bunu ama bunu durduracağın bölüme uygula sadece böylece videonu gözle görmenin çok güç olduğu 100-1 oranında yavaşlatırsın bunu uyguladığın bölüm bitincede görüntünün kalan kısmının hızı 100 olacağından dolayı görüntü normal hızında devam edecektir. şimdi istediğinin ilkini geröekleştirmiş oluyorsun yani 10 sn görüntün var mesela sen ilk 4 saniye normal oynattın sonra 4 ile 7 sn arasının speed hızını 1 yaptın ki bu bölüme zoom uygulayacaksın 7 ila 10 sn arasınada herhangi bir speed uygulamayacaksın böylece şimdi videonun üzerinde ilk çalışmanı bitirdin.
2. bölümde ise speed değerini 1 e düşürdüğün 4 ila 7 saniyeler arasındaki bölüme 3 d pip uygulayarak zoom in veya zoom out uygulayabilirsin. umarım anlatım kafanı karıştırmamıştır ama bu belirttiğim saniyelere speed uygularken reginon filters deki gibi bölümleri kesmeni hatırlatmama sanırım gerek yok :))) ayrıca hatırlatmak istedim derslerin süresi uzun olsada toplam 200 mb civarında bir yer kaplıyor yani kotanı çok etkileyecek seviyede değiller.
kolay gelsin....

Hakan_A

🌱Yeni Üye🌱
Cevap için çok teşekkürler, kurcalıyorum bakalım duruma göre konuya yaptım veya yapamadım diye yazarım :) İyi günler!

alpidem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
poyrazhanın müsadesiyle 3. soruna farklı bir cevap vermek istiyorum :) zoom yapmak istediğin yere gelince ctrl+T kombinasyonu ile o yerden stiill image yani tek kare fotgraf al. daha sonra edius bu fotografı bin penceresinin sonuna atacaktır. onu surukleyip videonun biraz once tek karesini aldıgımız yerin uzerine koy. bu tek kare ile istediğin gibi oynayabilirsin. dondurdugun yer neresi ise hareketli videoyu oradan kesip devam edebilirsin. şöyle bir şey var zoom girdiğin yada hareket verdigin tek kare fotograf ile goruntunun devam edeceği videonun aynı ozellikte olmasına dikkat edersen iyi olur.

Hakan_A

🌱Yeni Üye🌱
Cevaplarınız için çok teşekkürler, şu anda tam istediğim şeyleri yapabiliyorum :) Aslında bir sorum daha var, projeksiyon makinesi ile bir sunum yapacağız ve bu slaytı onun için hazırlıyorum. 40 dakika civarı bir sunum olacak. Boyut olarak çok uçuk rakamlara çıkmadan, kaliteli bir görüntü için hangi çözünürlük ve formatı önerirsiniz? Sanırım bu projenin başında seçiliyor, onu yanlış seçtiğim için bütün projeyi baştan yapmak zorunda kalmak istemiyorum :D

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
poyrazhanın müsadesiyle 3. soruna farklı bir cevap vermek istiyorum :) zoom yapmak istediğin yere gelince ctrl+T kombinasyonu ile o yerden stiill image yani tek kare fotgraf al. daha sonra edius bu fotografı bin penceresinin sonuna atacaktır. onu surukleyip videonun biraz once tek karesini aldıgımız yerin uzerine koy. bu tek kare ile istediğin gibi oynayabilirsin. dondurdugun yer neresi ise hareketli videoyu oradan kesip devam edebilirsin. şöyle bir şey var zoom girdiğin yada hareket verdigin tek kare fotograf ile goruntunun devam edeceği videonun aynı ozellikte olmasına dikkat edersen iyi olur.

alpi bu resim olayını bilerek söylemedim çünkü arkadaşın kafasını yeteri kadar karıştırdığımı düşünmüştüm :) yinede klavyen dert görmesin kardeşim:rofl:

Hakan_A

🌱Yeni Üye🌱
Yok iki yöntem de işime yarar, ilkini daha çok videoyu yavaş çekim oynatırken (hızı 1 değil 50 civarlarında tutarak) kullanırım ikincisi de resim gerektiği zaman :) Klavyeniz dert görmesin