Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

tasarlayanadam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aslında bu işten anlamayan patronlara şunu anlatmak gerekiyor. Eğer elinizde iyi bir kalibre edilmiş monitör varsa Lacie gibi.. Fotoğrafları öncelikle photoshopta açıp buradan onaylatmak gerekiyor. Ondan sonra patron paraya kıyıp 5,000-6000$ printer alması gerekiyor gerçek renklerde çıkış almak için :)

acielma emre

🌱Yeni Üye🌱
monitör farkını anlamıyosa xroxtan kendi kağıdına çıktı almanı tavsiye ederim ofset baskıya çok yakın sonuç alabilirsin :p

fascino böyle bi soru sorduğun için sanırım sorun sende takıldığın bi yer varsa yaz foruma bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışalım

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım bence bir dijital çıkış alan bir yere git ordan alacağın çıkışa göre değerlendirme yapabilirsin çünkü dijital baskı merkezlerindeki değerler %80 %90 arası oluyor onun için ekrandaki rengin ne olduğunu patronuna gösterirsen sorunu çözer ve belki yeni bir makine ye sahip olursun tabi patronun cimri değilse:D

fascino

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar ben piyasaya logo,amblem,logotype,kartvizit gibi çalışmalar yaıpıyorum. bu işin piyasası nedir ne kadar ücret almalıyom bunu bilmiyorum. birde bu yaptığım ürünleri onaylatmak istiyorum çünkü bazı yaptığım yerler benim yaptıklarımı benim adımla değilde başka kişilerin yaptığı falan söyleniyormuş.Neyse yani bunun önüne geçmek istiyorum ne yapabilirim bununla ilgili bir yazı bulamadım bilgisi olan deneyimli arkadaşlardan en kısa zamanda yardım istiyorum.
teşekkür ederim

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba arkadaşlar ben piyasaya logo,amblem,logotype,kartvizit gibi çalışmalar yaıpıyorum. bu işin piyasası nedir ne kadar ücret almalıyom bunu bilmiyorum. birde bu yaptığım ürünleri onaylatmak istiyorum çünkü bazı yaptığım yerler benim yaptıklarımı benim adımla değilde başka kişilerin yaptığı falan söyleniyormuş.Neyse yani bunun önüne geçmek istiyorum ne yapabilirim bununla ilgili bir yazı bulamadım bilgisi olan deneyimli arkadaşlardan en kısa zamanda yardım istiyorum.
teşekkür ederim

konu başlığını okudunuz mu?
yeri burasımı bunun
kuralları okuyun ve uyun lütfen
müdahale etmek zorunda bırakmayın bizi

ozy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar benimde başıma ilginç bir olay geldi paylaşmak isterim;
bi müşterimiz photoshopta yaptığı dergiyi direk bize getirdi, inceleyip ayarlamalarını yaptıktan sonra filme gönderdik. Baskı sonucunda (kapaktaki) ekranda gördüğümüz o canlı renk baskıda felaketti, üstelik aynı renkte değildi. Kendimi aklayana kadar canım çıktı. Olay filmciye patladı :)

aman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
burdasenın hatan yok zaten ozy ama sen sorumlusun grafıker sensın ya ıyı olursa makınadan yanı baskıdan kotu olursa grafıkerden tabı bırazda baskı bılgısı gerek allah yardımcımız olsun

ozy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
burdasenın hatan yok zaten ozy ama sen sorumlusun grafıker sensın ya ıyı olursa makınadan yanı baskıdan kotu olursa grafıkerden tabı bırazda baskı bılgısı gerek allah yardımcımız olsun

Amin amin... Ağzına sağlık ne güzel söyledin aynen öyle, bi iş güzel olmuşsa makineden, kötü olmuşsa bizden bilirler. :S

komsars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kardeş corel drawda her çıkış için renk ayarı var mesela ofset için ayrı
yazıcı için ayrı fotoğrafiçin ayrı coreldeki ayar yeri tools= color management !e
bir göz at

KARSLI

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba

Ben yaklaşık 16 yıldır bu işi yapıyorum.

Açık hava reklamcılığı, ders kitapları dizgisi v.s.

Şu an aslında bildiğim fakat çalıştığım kişilere açıklayamadığım bir konu var.

Ben galiba anlatamıyorum bu konuyu. Bana yardım edin arkadaşlar

Corel de kitap kapağı tasarımı yapıyorum şu an bir yayınevine

Fakat firma sahibi corel de çalışılmış bir kapak rengini her hangibir print dan aldığında ton farkı çıkıyor. Ama ben bunun monitorle printın farklı olduğunu anlatamıyorum.

Bir de corel de pantone renkleri kullanırken çıktıya yakın görünümü monitorde nasıl gösterebilirim. Belki çok güleceksiniz. Ama corelin renk kalibrasyonunu yaptım ama patrona bunu anlatamıyorum. Bu işten pek anlamıyor. Tonlar farklı deyip işin içinden çıkıyor

Görüşmek üzere

:sad:

Renk modunu RGB olarak seçmiş olabilirsiniz.
Renk modunu cmyk olarak ayarlarsanız ekran rengi ile çıktı rengini eşitleyebilirsiniz.