firataydin
🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm lar...
arkadaşlar öncelikle övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.
şimdi bunu mashtiq v1.0 olarak adlandıralım.
çünkü bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. ben birşeyleri custom hale getiriken temel anlayışım; teknik açıdan orjinalinden daha iyi olmalı ve orjinalinden daha güzel görünmeli. şu anki aletimiz teknik açıdan orjinali ile aynı speklere sahipken bence daha güzel görünüyor. ama söylediğim gibi teknik açıdanda daha iyi olmalıyız.bu yüzden bazı düzenlemeler yapıcam.
aslen alet üzerine düşeni tam ve eksiksiz olarak yerine getiriyor.
ama biraz mükemmmelliyetçi yapımdan dolayı ve kullandıkça gördüğüm bence bazı eksikleri var.
1- ürün 6600gr. wacom 15" cintiq 5700gr... 900gr fazlamız var....
bir kere kesinlikle wacomdan hafif olmalı. Bu konuda bazı düzeltmeler yapicam.
2- ürünün açısı istediğim gibi olmadı ve sabit açıdan dolayı değiştirilemiyor. bu konu önemli...
3- üzerindeki koruyucu cam ı biraz daha büyütmem lazım. çünkü tam köşelerde kalemin ucu açılı olduğundan bakarak seçmek gerekiyor bu beni çalışırken yavaşlatıyor. Önemli değil ama benim kıllığım işte.
4- çalışırken dönebilmeli. çünkü ben bazı çizgileri bazı yönlere doğru çizmekte biraz başarısız biriyim.
5- ki bence en önemlisi bu wacom un orjinal cintiq indede 15" olanının çözünürlüğü 1024x768 yani xga. bizim aletinde çözünürlüğü aynı. ancak bu beni çok memnun etmedi.
vesselam sonuç:
mashtiq v.2.0 için yola çıkmış bulunuyorum, yapılacak değişiklikler;
1-ana kasa açısız dümdüz tasarlanacak
2-360 derece dönebilecek bir kasa olacak
3-daha hafif olacak, bunun için birazda inceltmeyi düşünüyorum.
4-uxga çözünürlükte olacak. yani 1600x1200 ( wacoma fena gol atıcam bu olursa )... ki bu çözünürlik nerdeyse wacomun 21" olarak sattığı cintiq in çözünürlüğüne yakın. 15" de bunu yakalayabilirsem muhteşem olacak.
5-lcd nin invertöründen kurtulmak için florosan aydınlatmaları atıp yerine led aydınlatma yerleştirilecek. bu aynı zamanda brightness değerimizide oldukça arttıracaktır. ancak kesinlikle kısılabilir ve açılabilir olmalı. yani dimmable olmalı...
yurtdışından bazı parçaların siparişini verdim gelmesini bekliyorum... ( özellikle 1600x1200 lcd ve smd 3chip power ledler.)
Yeni değişikliklerle yeniden görüşmek üzere....
sizin meslek ne ? Mühendis misiniz :rofl: