Şimdi tasarımı bir yana bırakalım soru burada şu: Logo yapıyorsak şirketi simgeleyecek bir tasarım nerede? Sadece yazı yazmak logo olmaz bence. Zaten bu bölümde logo nedir neden yapılır yazısını okursak herşeyi anlarız. Bir simge olmalı.
Elan Vital, felsefede yaşayanları ölülerden ayırma anlamına gelir. Bundan ötürü elan yazısında eğik ve soluk bir renk tercih ettim. Daha sonra VİTAL'i yaşayanlar olarak ayırdım ve pozitif olarak mavi rengi ve play simgesini kullandım. En sondaki ok ise hep ileriye lafını simgelemektedir.
Yorumun için teşekkürler.
Hımm anladım. İşte herkes o anlamı bilemeyeceği için sorun olacak o yüzden. Ellerinize sağlık :rofl:
Yoldan geçen bir insan logonun anlamına bakmaz herhaldeİsmin anlamını bilirlerse zaten logodaki anlamı da anlayacaklardır.
Belki dvrn bize "arçelik" logosunun arçeliği nasıl simgelediğini söyleyebilir.
veya "ikea" veya "nikon" v.s.
Bence logo bazen sadece yazı bile olabilir. Bir firmanın kendini sadece logosuyla temsil etmesi söz konusu değil. Firmanın kurumsal kimliğinin bütünü bu algıyı oluşturuyor. Tabii marka bilinirliği ve reklam bunları destekleyen tüm bu algıların logodaki anlamların oturmasını sağlayan şeyler.
Vel hasılı benim kanımca logonun sanatsal olarak güzel ve ilk görüldüğünde insan beyninde karmaşaya yol açmayacak şekilde hazırlanmış "ÖZGÜN" bir çalışma olması yeterlidir. Ona firmanın tüm misyon ve vizyonunun yüklenmesi gerekmez. İlk bakışta anlam verilemese bile insanın içinde merak uyandırması da bir artı olabilir.
Ben logonuzu genel oalrak beğendim. play simgesi logoya göre küçük kaldığını düşünüyorum.Renkler ve sondaki ok da bence güzel. Ellerinize sağlık. Kolay gelsin.
Ben de size bişey söylemedim.
Logonun tasarımından logonun ne şirketi olduğunun anlaşılması gerektiğini savunan görüşe karşılık benim sorum hep aynı oluyor. Arçelikteki bu eğik kare bu firmanın beyaz eşya firması olduğunu gösteriyor mu? Nikon veya SONY? Bu logolar tanıtımla bilinirlikleri sağlanmış firmalar. Tüm misyonu logoya yüklemeyelim görüşündeyim ben.
Elbette söyleyebilirim. Simgelemekten kastım şuydu: Arçelik logosundaki o eğik kareyi nerede görseniz Aaa bu arçelik! diyebilirsiniz. Ben bunu kastetmiştim. Ben tasarıma zaten bir şey söylemedim.
iki tarafında düşünceleri mantıklı yalnız devranı bir adım daha önde görüyorum bu demek degildir ki baranı tasarımı kötü sadece yaptığının tasarı yoldan geçen herkes veya genel kültürü olmayan herkesin beğenmesini istiyorsan biraz daha göze hitap eden bir çalışma yapabilirsin emekemekdir ellerine sağlık.
teşekkürler beni bir tek anlayan siz oldunuz. anlatamadım arkadaşlara kendimi. arçelik logosu neyi anlatıyor diye soruyorlar. ben senin logon birşeyi anlatsın demiyorum. sadece insan görünce o simgeyi işte bu elanVital'in simgesi diyebilsin diyorum. saygılar.
simgesizde logo gayet güzel olabilir ama a harfi bilge adam logosunu hatırlattı bana.
Şimdi tasarımı bir yana bırakalım soru burada şu: Logo yapıyorsak şirketi simgeleyecek bir tasarım nerede? Sadece yazı yazmak logo olmaz bence. Zaten bu bölümde logo nedir neden yapılır yazısını okursak herşeyi anlarız. Bir simge olmalı.