Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

elle cızılen seklın ıcerısını daıreler ıle doldurma (kenarlarda kesık daıre olmadan)

turkhakan

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar merhaba
Uzun sureden berı aramama ragmen bu sorunun yanıtını bulamadım...
Lazerde kalıp cıkartma ve taş dşzşm şsş ıle ugrasmaktayım.kenarlarını cızerek belırledıgım bır alanın ıcerısını 2 veya 3 mm capında daıreler ıle nasıl tamamen doldurabılırım.Bu doldurma ısını lınear olarak yapabılırmıyım. Ustalardan gelecek yanıtları beklıyorum .. Saygılar

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Taş işini biliyorum oktagon denilen belli ölçüleri var taşların oktagonuna göre corelde daireler çizip yerleştiriyorsunuz taş istenen desene göre.Ne demek istediğinizi anladım fakat kenarları kesik olmadan taş yerleştirmek kısa yoldan zor ama bi yöntem söyleyebilirim.
Diyelim ki 3 mm lik taş isteniyor siz 3.2 mm lik daire çiziyorsunuz (kalıp payı) bunu eğer bi koşul belirlememişse müşteri özellikle belli aralıklarla daireleri çoğaltın Ctrl+L ile kombine edin sonrada desenin dış hatlarını ucu açık kalmayacak şekilde tekrar çizin bu desenin içine Inserch with ile gömün.sonra Ctrl+U ile grubu bozup çizdiğiniz dış hat çizgisini silin.Ancak bazı daireler yarım kalacaktır onlara dikkat edin kenarlarını iyice kontrol edin yarım olanları silin yerine tam dairelerden birini tekrar kopyalayın.
Bir dönem çalışmıştım taş işinde aynı aralıklarda düzgün bi şekilde yapmanın başka çaresi yok malesef...

turkhakan

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba ilginiz için tesekkur ederim . Bu programı 1-2 aydır kullanıyorum bu İNSEARCH WİTH menusunu bı turlu bulamadım. sıze 1 sorum daha olacak cızgı uzerıne esıt aralıklarla daırelerı nasıl otomatık olarak oturtup gerekırse daıre aralıklarını arttırıp eksıltebılırım?sanırım bu sormak ıstedıgım sey blend komutu

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba ilginiz için tesekkur ederim . Bu programı 1-2 aydır kullanıyorum bu İNSEARCH WİTH menusunu bı turlu bulamadım. sıze 1 sorum daha olacak cızgı uzerıne esıt aralıklarla daırelerı nasıl otomatık olarak oturtup gerekırse daıre aralıklarını arttırıp eksıltebılırım?sanırım bu sormak ıstedıgım sey blend komutu

Arrange=shaping tıklayın yanda mini sayfa açılacak ordan intersect(ben yanlış yazmışım özür dilerim) i tıklayın Source object seçili olsun.Nasıl kullanacağınızı anlatayım:Önce desen seçili olsun deseni seçin(uçlarının kapalı olmasına özen gösterin eğer olmazsa ucu açık demektir.)intersect with komutuna tıklayın ok işaretinin ucuyla gömmek istediğiniz daireleri seçin otomatik gömecek.Ardından ctrl+u ile deseni dairelerden ayırın sonra dış hat çizgisini silin.Sonrada kontrol edin bazı daireler yarım kalacak orda da size görev düşer gözünüze fazla gelen daireleri silin ya da ekleyin.
Daireleri eşit aralıklarla çoğaltmak içinde ctrlye basılı tutarak istediğiniz aralıkta 1 tanesini kopyalayın(ctrlye basılı tutarak aynı çizgiden ayırmadan kopyalama kolaylığı sağlarsınız) ardından hiçbir şeye dokunadan ctrl+r ye basın istediğiniz kadar ctrl+ r ye basarak kopyalarsınız.Gerisi sizin pratiklğinize kalmış:)
Umarım karışık anlatmamışımdır:p

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑

https://www.grafikerler.net/corel-draw-ile-tas-dizayni-yapalim-basit-bir-ornek-t77792.html

Burada blend özelliği kullanılarak taş dizaynı yapılmıştır.
İyi çalışmalar.