Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Empirme Baski Desen Tasarimi Hakkinda

Grafik Canavarı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
12 Ağu 2007
Mesajlar
268
Tepkime puanı
6
Web sitesi
www.niziphalkinsesi.com
merhaba desing pro

eğer arkadaş sıfırdan başlayacak ise desingpro dur kullanacağı program basit ve desinatör alt yapısını hazırlamış olur ki bahs edilen hangi programıda kullanırsa kulansın ileride ondan yine bu formatta isteyeceklr ve ya kendileri bu formata çevirmek zorunda nedeni bir çok otomatik tekstil makinaları uzak doğudan geldiği iiçin herkes kullanamaz ve makinist herhangi bir formatan çizimi desni kabul eder ve kendisi bu formata çevirir. lakin siz yinede öğrenecekseniz draw dan şaşmayın en azından içinde desen için gerekli disiplini manuel olarak halledebilirsiniz.

son olarak eğer istiyorsa başarmayacağı hiç bir şey yoktur insanın

herkese iyi çalışmalr
 

yaykilic

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
29 Eki 2007
Mesajlar
17
Tepkime puanı
0
bahsettiğin tramları corelde yapamazsın
photoshop ta yapabilirsin
önce tram yapağın nesneyi psd formatında dışarı atıver
photoshopta aç ve tek renkli bitmap a çevir ve oradan da
halftone screen seç ve değerler üzerinde oynayarak istediğin şekilde tram görünümünü elde edebilirsin
 

m_fairy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
40
Tepkime puanı
2
arkadaşlar bende 9 senedir emprime baskıda eşarp , yazma ve metraj üstüne desinatörlük yaptım bu 9 senenin içinde desen şefliğimde var. bu iş sanıldığı kadar kolay değildir. eğer arkadaşın sadece tasarım yapıcaksa istediği programı kullanabilir. ama bunun yanısıra eğerki bu tasarımları bi tasarım bürosunda çalışırken yapacaksa öyle sadece görüntüde tasarım istmezler.yani resim yapmak gibi değil bu işler. benim tavsiyem dışardan değilde bir tasarım şirketine girsin ve orada öğrensin. tasarımı yaparken bile baskı tekniklerini az çok bilmek lazım. emprimede hangi renk hangi rengin üstüne basar yada basmaz bilinmeli yoksa resimde yapılan herşey baskıda çıkmaz. çıkartamazsınız. ben photoshop kullanıyorum bugüne kadarda diğer programlara hiç ihitiyaç duymadım. ama tavsiyem bu işler kitaptan okumakla veya sadece programı kurcalamakla olmaz girsin bir şirkete öğrensin.
 

KenanDaY

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
17 Ocak 2009
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Sevgili arkadaşım empirme desen için önce şunu sölemeliyim. Ben 10 yıldır bu işin içinde bir insanım gerekli programları size anlatayım.

Öncelikle vektör çalışmalar yapmak için Adobe illistratör, Freehan, Corel Draw bu programlardan birini kullanmalısınız. benim önerim Adobe illistratör olacaktır. tecrübeme dayanarak söliyorum. İllistratör vektör çalıstığı için pixel kırılmalar yaşanmaz ve çözünürlülük kalitesi daha güzel çıkar. buda filimden net görüntü alıp empirme baskı için kalıp hazırlamadada sıkıntılar yaşanmaz. Tramlarına gelince vektörden verdiğiniz tramlar asla kırılma yapmaz. Bu yüzden bu programa yönelinirse daha temiz bir çalışma çıkarabilirsiniz. Bu programla işiniz bittiğinde büyük ihtimalle işinize yarıyacak programlardan biride Adobe Photoshop CS olmasıdır. bu programda desen konusunda çok büyük rol oynar. Freehand programını önerdim ancak bu bahsettiğim programda sıkıntı yaşaya bilirsiniz. Ancak işiniz düşebilir. çünkü bazen müşterilerimizden frehand formatında çalışmalar geldiğide oluyor bu yüzden ordan alıp başka programa atmakta sıkıntılar olur. Export etmekte zorlanabilirsiniz.
Bu işi yapacak arkadaşlara en büyük önerim programların kısa yollarını ezberleğin. Bardan alacağınız çalıştırıcının kısa yollarını ezberinizde tutarsanız. işinizde hem seri olursunuz hem daha profesyonel hissedersiniz kendinizi. buda sizi başarıya sürükler. Örneğin: photoshopta sürükleme aracı kısa yolu V harfidir Crop yapmanın kısa yolu C harfidir bunları ezberlerseniz TAB tuşu ile bar ve layer panellerini kapatıp önünüzde daha geniş bir çerçeve olur çalışma alanınız açılır ayrıntıları daha iyi yakalayabilirsiniz. Bu yüzden kısa yolları ezberlemeniz tercihimdir...
Saygılarımla__: DAYDESEN Genel Müdür: Kenan DAY
 

seren34

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
26 Ocak 2009
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Cok guzel seyler yazilmis burda...benimde sormak istedigim bir kac soru var eger yardimci olursaniz cok sevinirim.cunku burda daha cok bilgilenecegimi tahmin ediyorum..

Matbaa meslek lisesi mezunuyum.okulda freehand ve coreldraw ogrendik az birazda photoshop.meslek olarak tabela sektorunde calistim corel kullandik ordada.fakat daha sonra ben sektor degistriip ozel bir televizyon kanalinda yonetmen olarak ise basladim.ama ilk goz agri meslegime geri donmek istiyorum fakat cogu seyi unuttum.mesela empirme baski isinde cok calismak istiyorum desinatorluk yapmak istiyorum fakat okudugum kadariyla cok cok ayrintili tram falan gibi...bana bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.yani coreldrawida biliorum ama unuttum kullanmaya tabi bakarsam ve ustunde calisirsam eski bilgilerim geri gelir.oyusden ince detaylari ogrenmek istiorum yani baskisi renk ayrimi falan...simdiden cok tesekkurler
 

xselim

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Yaş
37
seren bende filmciyim bencede ilk bilmen gereken tram :) işleri zemin çalışcaksınız okadar ..

istersen bende desen çok atabilirim
 

KenanDaY

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
17 Ocak 2009
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Desen Tramlar

Arkadaşım Tram yapmak aslında kolaydır. Önemli olan tramların baskıdan geçebilecekmi?.
Tram çalışırsın ama kalıpta çıkmayabilir. kalıpta çıktı baskıda beklediğin neticeyi alamayabilirsin.

Tramın kalıpta çıkması için: Kalıpçının hangi tramda nasıl bir ipek kullandığıda önemlidir. Emisyon denilen maddelerde önemlidir. Kalıpçı tramı kalıpta açmak için basınçlı hava ile su karışımını kalıba tutar ve açmaya başlar. Doğal olarak ipek kötü yada emisyon kötü ise tramlar yavaş yavaş yok olur. Buda sizi ametör olduğunuzun hissine kaptırır işinizi sağlıklı yapamazsınız. Tram işi aslında ekip işidir. Bilgilerinizin olması gerekir. size kısaca bahsedeyim
Tramda boyaların özellikleri: Subazlı boya, Yağbazlı boya, Pat boya, Aşındırma Boya.
Subazlı BOYA: Boyanın özelliği tuşesi az olması ve hiç çıkmaması kanserojen maddenin normal boyalardan daha az olması vs. Tramlı işlerde sorunlu boyadır. Çünkü ısıdan dolayı tramlar belli süreden sonra tıkanır. Boyanın özelliklerinden biti çabuk kurumasıdır. Bu yüzden su bazlı boyalarda kullanacağımız tramların nokta taneciklerini daha büyük ve araları daha açık kullanırız.

Yağbazlı BOYA: Kalıpta kuruyup tıkanma yapmaz. Her çeşit tram bu boyada çıkar. İnce tramlarda sıkıntı yaratmaz. Boyanın kendisi ince olduğu ve tıkanma yapmadığı için tram çalışmalarında pek korkulacak sorun çıkmıyor. Ama pek tutulan boya değil çünkü kanserojen maddesi epey bi fazla.

Pat BOYA: Bu boyanın kuruma etkisi vardır ama diğer boyalar kadar hızlı değildir. Ve ince tramları dahi çıkarabilme özelliği vardı. ama artık pek kullanılan boya değil. çünkü belirli yıkamadan sonra özellliğini kaybediyor.

Aşındırma BOYA: Son zamanlarda pek tutulan boyadır. Kumaşın içine aşınır ve hiç bir etkisini kaybetmez. Kanserojen maddelisi ve madddesizi dahi vardır. Bunda kullanılacak tramlara çok çok dikkat edilmesi gereklidir. Her tramı kabul etmeyen bir boyadır. Örnek: Lacivert kumaşa Kırmızı renk basmaya çalışırsanız beklediğiniz renk tonajını yakalayamazsınız çünkü belirli süreden sonra aşınır mat renk verir. Bunu önlemek için boyayı fazla fazla basarlar ve bölelikle tramlarda kapanır hiç bir şey görünmez. Yada aynı desenin altına fon kalıbı hazırlanıp kumaş zemin rengine örtücülük verilir sonra desen üzerine basılır. Ama tramlarınız ince ise sıkıntı yaşamanız an meselesidir.

Dediğim gibi bu işler ekip işidir. Siz tramı yaptınız çok güzel olmuştur gerçektende. Ama kalıpçınız iyi değilse sorun yaşarsınız. Kalıpçınız iyi ama baskıyı yapacak ustalarınız işten çok anlamıyorsa yine sorun yaşarsınız. Bu yüzden ekip iyi olursa hiç bir sıkıntı sorun kalmaz.

Öneri: Tram çalışmalarınızı Vektörel çalışın. Film çıktısına hazırlamak için çalıştığınız tramın çözünürlülük DPI yüksek tutun. bunlara dikkat etmezseniz Kırılmalar olur siz monitörünüzde göremezsiniz. Ancak o kırılma Kalıpçının açmaya çalışması ile tramları uçurur. Çünkü noktalar kalıp için hazırlanan ipekte tutunurlar. Ama tramlarda kırılma olursa ipekte tutuculuğunu kaybedip uçmasına sebep verebilir.
Saygılarımla__: Kenan DAY ( DayDesen - Genel Müdür )
 

empaty55

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
10 Ara 2007
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
evet phptpshopta kırıklıklar bveriyor ama işi bilmeyen veriyor işi bilen zaten olayı çözmüştür.
sonuc corelde çizilecek iş var shopta çizilecek var tramı corelde alamazsın ama hız bakımından dan da corelde daha hızlı yazı karekteri gerektiren işleri yapabilirsin
 

empaty55

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
10 Ara 2007
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar her iyi güzelde burdan anlatmakla bişey anlayamazsınız.
Ve o kadar kolay değildir desinatörlük bilen için kolay, ama ilk basta corel shop yada frehand bilmek okadarda önemli değil yani yetrli değil shop bilen professional bir grafiker gelsin hiç eksiği olmayan baskı da bir sey yapamaz gocalar.
hevesinizi kırmayım ama en güzel iş bildiğin iştir. o dalda ilerleyin.
ve su an içinde grafikerlik yapın ama tekstile bulaşmayın
 

desenelle27

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
7 Kas 2007
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Seren34 merhaba ben 7 yıllık desinatörüm,ama tekstilsektöründen sıkıldım tabela grafikeri olmak istiyorum siz bana yardıcı olursanız bende size yardımcı olurum.msn .............
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

desenelle27

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
7 Kas 2007
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Seren34 merhaba ben 7 yıllık desinatörüm,ama tekstilsektöründen sıkıldım tabela grafikeri olmak istiyorum siz bana yardıcı olursanız bende size yardımcı olurum.msn *************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

asi_leyli

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
1 Şub 2009
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
bana göre empirme baskıda photoshop ve CorelDraw dır photoshop da renk ayrımını tram çok önemlidir tram ve renk ayrımında yardım isteyenlere yardımcı olurum
 

asi_leyli

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
1 Şub 2009
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
gafikerlik baskı deseninden kolay renk ayrımı yok resimleri jpeg olarak çalışıyorsun plt formatıyla makineye gönderiyorsun hepsi bu tabi tabelacı olmak istiyorsan
 

seren34

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
26 Ocak 2009
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
valla ıyıce kafam karıstı ...tram lap ...desen cızmek ıstıyorum ve tekstılde calısmak ıstıyorum ..bı arkadasımız hıc gırme bu ıse demıs ama zor dıye ıse gırmemezlık yada ogrenmemzlık yapmam.zor basarılır onemlı olan ıstemek..
 

KenanDaY

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
17 Ocak 2009
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Sn. Seren

Size tramda yapabileceklerinizi kısaca özetledim. Ancak bu özetleri deneme yanımla yöntemleri ile başarabilirsiniz. Buda zaman alacaktır. Ama başaramıcağınız anlamına gelmez.

Tabelacı yada diğer adı ile reklamcı arkadaşlar işleri kolay ve basittir. Reklam işinide uzun süre yaptığımdan biliyorum. Ancak Baskı desen işinde ince detaylar çok vardır... Bir webmasterın yaptığı Web tasarımı yada iç mekan reklam tasarımı ile bir tutamazsınız.
Bir çok desinatör veya grafiker gördüm. Hepsi birbirlerinden yetenekli ancak iş ahlakı olarak gördüklerimin yüzde 90'ı kötü. İşe bağımlılıkları veya paylaşma duyguları tamamen sıfır...

Sn. Seren empirme baskı işinde Photoshopta tram vermek için size kısaca anlatayım uygulayın anlayacaksınız... Önce Photoshop'ta yeni bir sayfa açın. Açdığınız sayfada yeni bir layer açıp elips çizin ve içine siyah renk atın.. Attığınız siyahın değeri %100 dür siz onu % 50 veya %20 ye düşürün. yani opacity'den yapın bu işlemleri. Bu işlemleri yaptıktan sonra. Yukarıda İmage bölümünü tıklatın aşşağı inen bölümde Mod sağa açılan bölümde Grayscale'yi seçin. Karşınıza çıkan seçenekte Flatteni tıklayın. Sonra tekrar İmage+Mod ve Bitmap Bölümünü seçin, Karşınıza çıkan pencerede. Use: yazan bölümdeki seçeneği Halftone Screen... seçin. Tekrar br panel açılır. O panelde sizin tram değerlerinizi verebilmeniz için rakamla yazılabilecek alanlar vardır. Yani Frequency ve Angle ordaki değerleri zaman buldukça sürekli deneyin tram değerlerini anlayacaksınız... Ve o pencerede Shape yazan yerde Ellipse bölümünü seçin. Ve OK tuşuna basın. Ve tram işiniz olmuş demektir... O bölgede sürekli denemeler yaparak tram değerlerinizi zamanla daha iyi anlayacaksınız... Bir Tram çeşiti daha var ancak onu daha ilerideki günlerde yazacağım. çünkü önce bu bölümde iyice profesyonelleşmenizi öneririm. Hata yapabilirsiniz....

NOT: Sevgili arkadaşlar. bilgilerinizi paylaşarak hayatınızı kimse elinizden almaz.. Bilginizi verin ve artık sizin bilgileriniz sizler için eski bilgi olsun daha yeni bilgiler bulun. İlerlemenin sırrı burda gizlidir...
Saygılarımlar__: KenanDaY ( DayDesen )
 

"ÖzLeM"

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
6 Ocak 2009
Mesajlar
49
Tepkime puanı
2
Yaş
41
gerçekten çok güzel bilgilerden bahsetmişsiniz. Aradığım şey t-şort üzerinde desenlere tram, kontür ve rezerve verebilmekti. Photoshop ve illistrator de çalışacagım. Biraz daha bilgi verebilirseniz sevinirim.
 

kerso

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
22 Haz 2008
Mesajlar
142
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.cigicigi.co
Hey arkadaşlar konu çok sapmış, sorularınızı dogru başlıklar altında sorun herkes okuyup faydalansın, ilk önce soru soran arkadaşımıza da çok güzel cevap verilmiş.daha fazla uzatmayın.






valla ıyıce kafam karıstı ...tram lap ...desen cızmek ıstıyorum ve tekstılde calısmak ıstıyorum ..bı arkadasımız hıc gırme bu ıse demıs ama zor dıye ıse gırmemezlık yada ogrenmemzlık yapmam.zor basarılır onemlı olan ıstemek..

bak sana tavsiyem, para kazanıyorsan boşuna kasma kendini, bende görüntü yönetmenliği yaptım bir kaç filmde. bide grafikerim, bi de okumaya çalışıyom. bir sürü sıkıntı var, kafan rahat olsun, ama para kazanamıyosan o zaman kasman gerekiyor. ne iş bulursan yap.


the end..
 

reciniski

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
baskı örneği

Selam arkadaşlar;
Bana; bir desenin corel de nasıl çizildiği gösteren yazı lazım. Herhangi bir örnek desen çizimi olabilir. Bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. :worried:
 

kerso

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
22 Haz 2008
Mesajlar
142
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.cigicigi.co
gösteren yazı zor ama basit desenler çizmke cok kolay. siz programı açın ve az kurcalayın sonra bize ordaki şeylerin ne işe yaradıgını sorarsanız yardımcı oluruz.
 

turkishdesigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
4 Tem 2008
Mesajlar
83
Tepkime puanı
3
Sevgili arkadaşım empirme desen için önce şunu sölemeliyim. Ben 10 yıldır bu işin içinde bir insanım gerekli programları size anlatayım.

Öncelikle vektör çalışmalar yapmak için Adobe illistratör, Freehan, Corel Draw bu programlardan birini kullanmalısınız. benim önerim Adobe illistratör olacaktır. tecrübeme dayanarak söliyorum. İllistratör vektör çalıstığı için pixel kırılmalar yaşanmaz ve çözünürlülük kalitesi daha güzel çıkar. buda filimden net görüntü alıp empirme baskı için kalıp hazırlamadada sıkıntılar yaşanmaz. Tramlarına gelince vektörden verdiğiniz tramlar asla kırılma yapmaz. Bu yüzden bu programa yönelinirse daha temiz bir çalışma çıkarabilirsiniz. Bu programla işiniz bittiğinde büyük ihtimalle işinize yarıyacak programlardan biride Adobe Photoshop CS olmasıdır. bu programda desen konusunda çok büyük rol oynar. Freehand programını önerdim ancak bu bahsettiğim programda sıkıntı yaşaya bilirsiniz. Ancak işiniz düşebilir. çünkü bazen müşterilerimizden frehand formatında çalışmalar geldiğide oluyor bu yüzden ordan alıp başka programa atmakta sıkıntılar olur. Export etmekte zorlanabilirsiniz.
Bu işi yapacak arkadaşlara en büyük önerim programların kısa yollarını ezberleğin. Bardan alacağınız çalıştırıcının kısa yollarını ezberinizde tutarsanız. işinizde hem seri olursunuz hem daha profesyonel hissedersiniz kendinizi. buda sizi başarıya sürükler. Örneğin: photoshopta sürükleme aracı kısa yolu V harfidir Crop yapmanın kısa yolu C harfidir bunları ezberlerseniz TAB tuşu ile bar ve layer panellerini kapatıp önünüzde daha geniş bir çerçeve olur çalışma alanınız açılır ayrıntıları daha iyi yakalayabilirsiniz. Bu yüzden kısa yolları ezberlemeniz tercihimdir...
Saygılarımla__: DAYDESEN Genel Müdür: Kenan DAY


kendisi daha önceden calısma arkadasımdır aynen dediği gibi direk kısayollarla calısır:) zamanında aynı tavsiyeleri bana da vermiştir ve faydalı da olmuştur. kesinlikle kısayolları bilmek zamandan tasarruftur. cok daha hızlı iş cıkarırsınız. söylediklerini uygulamış ve uygulayan biri olarak kesinlikle katılıyorum :)
Sevil İlhan
 
Üst