Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Eskihisar-Yalova Feribot Seferinden Manzaralar

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar merhabalar...
Çok severim feribot yolculuklarını ve tabiki fotoğraf çekmeyi...
Yine bir seferinde yakaladığım enstantaneleri paylaşıyorum.
Buraya eklerken daha sıkı inceleyip eleme fırsatı bulduğum bu fotoğraflarda Altın Kural ihlalleri yaptığımı farkettim...
Lütfen sizde güzel yorumlarınızın yanında teknik açıdan irdelemelerinizi de esirgemeyin...
Her bir yorum benim için çok kıymetli...
Şimdiden teşekkür ediyorum...

pict0103.jpg

pict0018m.jpg

pict0083p.jpg

pict0090.jpg

pict0093tth.jpg

Benzer konular Forum Tarih
M Fotoğraf - Resim 2 1K

Benzer konular

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
çok güzel fotoğraflar .. altında tarih yazmasaydı daha da güzel olurdu.

eline sağlık

Tarih konusunda kesinlikle haklısınız; kapatmayı unutmuşum :S
Zaten o tarihlerde yanlış :p
Yorum için teşekkürler
Saygılar

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Güzel kareler yakalamışsın canım eline sağlık..

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Güzel ve doğal görüntüler çok güzel
Eline sağlık tatlım

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
güzel kareler,eline sağlık canım

greenblue

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok güzel kareler, teşekkürler

ALOR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok güzel fotoğraflar,çok güzel doğal görüntüler,ellerinize sağlık.

arasyas

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhabalar, ilk önce emeğine sağlık güzel kareler çekmişsin. Tabiki dikkat etmediğin bir kaç husus olmuş bu karelerde; ilk önce fotoğrafın açısına dikkat etmemişsin, buradaki tüm fotoların görüldüğü gibi sağ tarafa eyimli çıkmışlar. Kareyi tam düz çekmen belki herzaman kolay olmayabilir ama croplayıp düzeltmende yarar var. bir diğer konu çektiğin karelerde mutlak bir model ve kompozisyon yaratmaya özen göstermelisin. Mesela ikinci karedeki martılar; gün batımı, martı ve gemi... bu üçlü bi şekilde aynı kadraja kesin girerler ve sen zamanlamanı iyi yapıp böyle bir çekim gerçekleştirebilirdin. üçüncü husus fotoğraflarına tarih ekleme, zaten *exif bilgilerinde çekim tarihi mevcut birde foto üzerinde olmasın. (*exif; fotoğrafın çekim esnasındaki tüm teknik verilerini gösteren bir menüdür, fotoğraf/özellikler/özet/gelişmiş sırası ile exif bilgilerine ulaşılır.) Neticesinde altın kesim kuralından önce birkaç hususu daha kavramalısın diye düşünmekteyim. İnşallah kafan karışmamıştır :) bol fotoğraflı günler dilerim.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
güzel kareler ellerinize sağlık :)

Çok teşekkür ediyorum :)

Merhabalar, ilk önce emeğine sağlık güzel kareler çekmişsin. Tabiki dikkat etmediğin bir kaç husus olmuş bu karelerde; ilk önce fotoğrafın açısına dikkat etmemişsin, buradaki tüm fotoların görüldüğü gibi sağ tarafa eyimli çıkmışlar. Kareyi tam düz çekmen belki herzaman kolay olmayabilir ama croplayıp düzeltmende yarar var. bir diğer konu çektiğin karelerde mutlak bir model ve kompozisyon yaratmaya özen göstermelisin. Mesela ikinci karedeki martılar; gün batımı, martı ve gemi... bu üçlü bi şekilde aynı kadraja kesin girerler ve sen zamanlamanı iyi yapıp böyle bir çekim gerçekleştirebilirdin. üçüncü husus fotoğraflarına tarih ekleme, zaten *exif bilgilerinde çekim tarihi mevcut birde foto üzerinde olmasın. (*exif; fotoğrafın çekim esnasındaki tüm teknik verilerini gösteren bir menüdür, fotoğraf/özellikler/özet/gelişmiş sırası ile exif bilgilerine ulaşılır.) Neticesinde altın kesim kuralından önce birkaç hususu daha kavramalısın diye düşünmekteyim. İnşallah kafan karışmamıştır :) bol fotoğraflı günler dilerim.

Öncelikle bu kadar vakit ayırıp bu güzel uslubunuzla yorum yaptığınız için çok teşekkür ediyorum...
Gerçekten minnettarım...
Kesinlikle kafam karışmadı :)
Ayrıca hatalarımı 3.bir göz sayesinde öğrenmem çok iyi oldu.Yani bir daha unutmam mümkün değil :)
Aslına bakarsanız bu anlattıklarınızın çoğunu zaten biliyorum ama iş uygulamaya gelince fotoğraf çekmenin heyecanına kapıldığım da yada aceleye getirdiğim de hatalarım oluşuyor... :)
Örneğin tarih görünmesi; bende hiç sevmiyorum ama emanet makineyle çekim yapmaya çalışınca bazen gözden kaçabiliyor; ki çekerken farketmemiştim :p
Umarım bütün hatalarım zamanla hallolacaklar :p
Diğer fotoğraflarımıda yorumlarsanız minnettar kalacağım...
Tekrar tekrar teşekkürler...
Saygılar
Sevgiler

emre-mac

🌱Yeni Üye🌱
Fotoğraflarda tarih kullanmanız hiç hoş durmamış :S

Son düzenleme:

yaver88

🌱Yeni Üye🌱
Fotograflar güzel .Ancak manzara fotograflarında birinci kural ufuk çizgisinin paralelliği.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Fotograflar güzel .Ancak manzara fotograflarında birinci kural ufuk çizgisinin paralelliği.

Yorumunuz için çok teşekkürler...
kesinlikle haklısınız; :wink:
bundan sonra daha dikkatli olacağım...
Saygılar