Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Etiket tasarım hakkında

Elifsel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar. Yeni üretime girecek bir şirket için (reçel, salam sucuk vs.) etiket tasarımı hazırlamam gerekiyor. Etiket ölçüsü : 9 x 15 diye belirtilmiş. Ben illustratorde vektörel olarak çizip efektleri photoshopda vermeyi planlıyorum. Daha önce birim ölçü ile çalışmadığım için tam bilemiyorum. Nasıl bu ölçüde hazırlayabilirim acaba?

Benzer konular

Elifsel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Birde bu konuya ek olarak aynı soruda yazmam gerekiyordu unutmuşum. Elimde fontlar var klasör halinde ama çok fazla olduğu için windowsa yüklemeden sadece o fontu seçip text olarak o görsele eklemek istiyorum birtanesini. Bunu nasıl yapabilirim?

ramosoft

🌱Yeni Üye🌱
o zaman sadece kullanacağınız yazı fontunu denetim masasından yazı tipleri kısmına yapıştırın işiniz bitincede geri silin

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Birde bu konuya ek olarak aynı soruda yazmam gerekiyordu unutmuşum. Elimde fontlar var klasör halinde ama çok fazla olduğu için windowsa yüklemeden sadece o fontu seçip text olarak o görsele eklemek istiyorum birtanesini. Bunu nasıl yapabilirim?

Adobe Programları için gecerli olan :

C:\Program Files\Common Files\Adobe\ Fonts (yok ise oluşturun)

fontlarınızı bunun içirsine atarsanız adobe programları bu fotları görür sisteminize yüklemenize gerek yoktur ve böylece sisteminiz kasmaz sizde rahatlarsınız

yada;

Adobe - Corel - AutoCad - Office ..vs için

NexusFont (ücretsiz ) programını kullanabilirisiz

Program çalışır durumda iken sisteminizde yüklü olmayıp kullanmak
istediğiniz font veya fontları bir klasör içine alıp, bu klasörü programda akitifleştirdikten sonra office prog.dahil tüm programlarda kullanabilirsiniz Nexus programını kapattığınızda ise her şey eski haline geri döner. Sisteminiz daha hızlı ve font çöplüğüne dönmeden kullanabilirsiniz

Elifsel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok teşekkür ediyorum emeğinize sağlık işime çok yarar bu bilgi sağolun...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Merhaba arkadaşlar. Yeni üretime girecek bir şirket için (reçel, salam sucuk vs.) etiket tasarımı hazırlamam gerekiyor. Etiket ölçüsü : 9 x 15 diye belirtilmiş. Ben illustratorde vektörel olarak çizip efektleri photoshopda vermeyi planlıyorum. Daha önce birim ölçü ile çalışmadığım için tam bilemiyorum. Nasıl bu ölçüde hazırlayabilirim acaba?

Etikette de taşmalı çalışmalısınız... 15x21 açarsanız dökümanınızı dört yönden taşmalı olur...tabii bunu eski sürümler için söylüyorum yeni sürümlerde aynı ölçüde açıp bleed (taşma payı belirtebiliyorsunuz İnDesign gibi...)

Elifsel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Etikette de taşmalı çalışmalısınız... 15x21 açarsanız dökümanınızı dört yönden taşmalı olur...tabii bunu eski sürümler için söylüyorum yeni sürümlerde aynı ölçüde açıp bleed (taşma payı belirtebiliyorsunuz İnDesign gibi...)

Teşekkür ediyorum. Taşma payı illustratorde artboard'ı açarken yapsam, istenilen etiket boyunda olur mu acaba?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
9 x 15 cm sanıyorum... ayarınız mm olsun...
15 yükselik ise height: 150 mm
9 genişlik ise width: 90 mm

bleed ayarlarına ise 3 verin...

çalışmanızı yaparken açılan dökümandaki kırmızı çizgiler taşma payını, siyah çerçeve ise çalışma alanınızı verecek... taşma payını da tasarımınıza eklemeyi unutmayın kolay gelsin....

Elifsel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
9 x 15 cm sanıyorum... ayarınız mm olsun...
15 yükselik ise height: 150 mm
9 genişlik ise width: 90 mm

bleed ayarlarına ise 3 verin...

çalışmanızı yaparken açılan dökümandaki kırmızı çizgiler taşma payını, siyah çerçeve ise çalışma alanınızı verecek... taşma payını da tasarımınıza eklemeyi unutmayın kolay gelsin....

ya çok teşekkür ederim gerçekten vakit ayırdınız yardımcı oldunuz çok incesiniz. İşime çok yaradı şuan bu ölçülere göre düzenleme yapacağım. Size de kolay gelsin tekrar teşekkürler :)