Evet tam bana göre bir konu açmışsınız. Şİmdi size Corel maceramı anlatacağım ama biraz sabır istiyorum sizden, sabırla okuyun derim. Ben Türkçe öğretmeniyim. Branşımız gereği çalıştığımız okullarda dergi, bülten, yarışma afişleri gibi alanlarda hep koordinatör olarak görev verilir bize. Öğrenciden materyalleri toplamak ayrı bir derttir tabii... Bu işlemden sonra bir de işin tasrım ve dizgi bölümü vardır ki o da bizi epey meşgul eden bir iş. Diğer öğretmenler mesai bitiminde evine giderken ben de matbaanın yolunu tutardım. Bu beni em yoruyordu hem de istediğim gibi bir tasarım çıkmyordu. Sonra bu işi ben evde yapsam acab ne olur dedim, acaba becerebilir miyim diye düşündüm. Önce yardım istedim tabi bilgisayarcı ve grafiker arkadaşlardan ama öyle kimse kolay kolay size bu tür programları öğretmeye yanaşmıyor. Hatta birisi bir arkadaştan 1000 TL para istemişti. Neyse ben öncelikle kendime iyi bir bilgisayar aldım, Corel'i kurdum ve yavaş yavaş öğrenmeye başladım. Bu sitenin de epey yardımı dokundu bana. Bir gün kırtasiyede gezerken Corel Draw eğitim cd'si ve kitabı gördüm hemen aldım tabi. Bu iki materyalin ilk sayfasından sonuna kadar akşamalrı evde çalıştım ve uyguladım. Önce renkli yazıcıdan aldıklarımı sınıfıma astım tabi... Okul dergisi tasarımına başlladım. Bittikten sonra flaşbellekle matbaaya çalışmayı götürdüm. Grafiker arkadaş "Hocam sen ne yapmışsın öyle?" dedi ve beni azarladı. "Ne yapmışım ki?" dedim. CMYK kodunun dışında ne kadar renk kodu varsa bütün sayfalarda o renkleri kullanmışım. Allah'tan arkadaş hepsini CMYK yaptı. Ve o gün baskıda renk kodunun CMYK olması gerektiğini öğrendim. Ünlü Simyacı romanında yazar şöyle der: "Bir insan bir işi yapmaya azmederse kainat onun önüne kolaylıklar çıkarır." Evet siz öğrenmeye azmederseniz Allah(cc) önünüze birçok fırsatlar çıkarır. Sonuç: Şu an home ofis tarzında iş yapıyorum ve üç beş kuruşta buradan kazanıyorum. Allah'a şükürler olsun.