Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Evlenme Teklifi. Sorun teklifte mi yoksa bayan da mı?

mavi gül

🌟Usta Tasarımcı🌟
bence erkekte ilk baştan yanlış konuşmuş ayrılığı ima eden sözler kullanmış:)

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Evet bencede sorun erkekte çünkü böyle anlayışsız ve sürü psikolojisiyle hareket eden bir bayanla evlenmeyi düşünmüş... Hatta düşünmekle kalmamış resmen uygulamaya girişmiş... çok sorunlu bir erkek çokkk...

gulsuna

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet bencede sorun erkekte çünkü böyle anlayışsız ve sürü psikolojisiyle hareket eden bir bayanla evlenmeyi düşünmüş... Hatta düşünmekle kalmamış resmen uygulamaya girişmiş... çok sorunlu bir erkek çokkk...

:Dsen de sorunu erkekte bulmuşsun ama farklı bir açıdan yaklaşmışsın yeteri kadar objektif baktığına inanıyormusun :D

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
"objektif bakma" derken hangi açıdan bakınca objektif bakma oluyor?... yani herkes bu hayatta doğuyor, büyüyor, gelişiyor ve sonuçta ölüyor.... Bu yaşam içinde herkes bir şekilde büyürken bir kişilik kazanıyor... Ve herkesin bakış açısı kendine göre objektiftir. Hani bir şarkı vadı ya "ooooooo senden çok var" diye... İşte öyküde geçen bayanda o "çok var" olanlardan... Bunu derken o "çok var" olanları yermiyorum yada küçümsemiyorum... Ancak bir insan (Dikkat edersen insan diyorum, bayan veya erkek demiyorum) belli bir yaşa gelip ekonomik özgürlüğünü eline aldığında artık annesinin dizleri dibinde oturmasının bir anlamı yoktur... Kendi ayakları üzerinde durmasını, erkeğinin veya kadınının yanında olmasını bilmelidir... Hem evlilik öncesi bir arada yaşamanın burda sayamayacağım kadar çok faydası vardır... Çünkü insanlar evlenene kadar olan süreçte (biz buna halk dilinde "flört" diyoruz), partnerine karşı doğal davranmıyor. Bambaşka bir kişilik, bambaşka bir fizyolojik ve bambaşka bir dış görünüşle kendini en hafif deyimle pazarlıyor. Bakın ben ne hoşum, nasılda makyaj yapmışım, nasılda aman aman kibarım, nasılda kusursuzum, nasılda anlayışlıyım vs. vs... Ancak iş bir arada yaşama gelince her iki tarafta birbirinin gerçek halini daha yakından görüyor, tanık oluyor... dolayısıyla işte o doğallığı kabul ediyorsan ve o doğallıkla bir ömür geçirmeyi içine sindiriyorsan evleniyorsun... Aksi takdirde iki tarafta birbirinin gerçek (doğal) halini görmeden evlenme kararı alıyor ve bir süre sonra "aman yarabbim ben ne yaptım, nasıl böyle bir hataya düştüm" triplerine giriyor... Ve bir çok evlilik bunun için ya yıkılıyor yada en amiyane tabirle mecburi birliktelik bir ömür boyu sürüyor... Velhasıl bu konu çok uzun... Evet öykümüzde var olan hata varsa o da erkektedir çünkü evlilik teklif etmek için kasılmaktan ziyade "hadi gel birbirimizi doğal yaşam alanlarımızda tanıyalım" diyebilirdi...

eydartgrafik

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.eydart.com
sorun açık ve net.. erkek çok zeki esprili ve romantik.. değişik bi evlenme teklifi sunuyo..

kadın bunu göremeyecek kadar aptal, önyargılı hatta bencil.. bayanların bir kısmında en büyük sorun budur.. lafın sonu gelmeden herşeyi biliyomuş gibi lafın nereye gideceğini biliyomuş gibi kestirip atmak.. herşeyi yanlış anlamak..

hata erkekte elbette.. bu kadına nasıl katlanıyo evlendiğinde nasıl katlanmayı düşünüyo.. böyle bi kadınla hayat çekilmez bi hal alır..

gülümse_61

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabiki sorun erkekte! insan heyecanlanır anlatamaz anlarım ama bu baya bi saçmalamış bence.giriş cümlesile bitirmiş ilişkiyi zaten :D

mavi gül

🌟Usta Tasarımcı🌟
sorun açık ve net.. erkek çok zeki esprili ve romantik.. değişik bi evlenme teklifi sunuyo..

kadın bunu göremeyecek kadar aptal, önyargılı hatta bencil.. bayanların bir kısmında en büyük sorun budur.. lafın sonu gelmeden herşeyi biliyomuş gibi lafın nereye gideceğini biliyomuş gibi kestirip atmak.. herşeyi yanlış anlamak..

hata erkekte elbette.. bu kadına nasıl katlanıyo evlendiğinde nasıl katlanmayı düşünüyo.. böyle bi kadınla hayat çekilmez bi hal alır..

kusura bakmayın sizinde romantik anlayışınız da çok ilginçmiş bu romantiklikse romantizim hakkında hiç birşey bilmiyoruz demektir. ve kadına hakaret etme konusunda üstünüze yok maşallah.

MehmetBaran

🌟Usta Tasarımcı🌟
"objektif bakma" derken hangi açıdan bakınca objektif bakma oluyor?... yani herkes bu hayatta doğuyor, büyüyor, gelişiyor ve sonuçta ölüyor.... Bu yaşam içinde herkes bir şekilde büyürken bir kişilik kazanıyor... Ve herkesin bakış açısı kendine göre objektiftir. Hani bir şarkı vadı ya "ooooooo senden çok var" diye... İşte öyküde geçen bayanda o "çok var" olanlardan... Bunu derken o "çok var" olanları yermiyorum yada küçümsemiyorum... Ancak bir insan (Dikkat edersen insan diyorum, bayan veya erkek demiyorum) belli bir yaşa gelip ekonomik özgürlüğünü eline aldığında artık annesinin dizleri dibinde oturmasının bir anlamı yoktur... Kendi ayakları üzerinde durmasını, erkeğinin veya kadınının yanında olmasını bilmelidir... Hem evlilik öncesi bir arada yaşamanın burda sayamayacağım kadar çok faydası vardır... Çünkü insanlar evlenene kadar olan süreçte (biz buna halk dilinde "flört" diyoruz), partnerine karşı doğal davranmıyor. Bambaşka bir kişilik, bambaşka bir fizyolojik ve bambaşka bir dış görünüşle kendini en hafif deyimle pazarlıyor. Bakın ben ne hoşum, nasılda makyaj yapmışım, nasılda aman aman kibarım, nasılda kusursuzum, nasılda anlayışlıyım vs. vs... Ancak iş bir arada yaşama gelince her iki tarafta birbirinin gerçek halini daha yakından görüyor, tanık oluyor... dolayısıyla işte o doğallığı kabul ediyorsan ve o doğallıkla bir ömür geçirmeyi içine sindiriyorsan evleniyorsun... Aksi takdirde iki tarafta birbirinin gerçek (doğal) halini görmeden evlenme kararı alıyor ve bir süre sonra "aman yarabbim ben ne yaptım, nasıl böyle bir hataya düştüm" triplerine giriyor... Ve bir çok evlilik bunun için ya yıkılıyor yada en amiyane tabirle mecburi birliktelik bir ömür boyu sürüyor... Velhasıl bu konu çok uzun... Evet öykümüzde var olan hata varsa o da erkektedir çünkü evlilik teklif etmek için kasılmaktan ziyade "hadi gel birbirimizi doğal yaşam alanlarımızda tanıyalım" diyebilirdi...

şiddetle katılıyorum... doğru bir analiz yapmışsınız...

Ama şunu da unutmamak gerekir ki evrendeki tek sorun erkektir... ama kadınların buna da mutlaka itirazı olacaktır... zira kabullenememek gibi bir sıkıntıları var sanırım...

...

s_ser

🌱Yeni Üye🌱
Böyle evlenme teklifi mi olur. Sorun tamamen erkekte :D

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
farklı bir açıdan bakarsak sorun her iki tarafta bence.ama şöyle düşünün empati kurun aynı şeyi kız arkadaşınız size yapsa sizde öyle düşünürzünüz eminim bir çok kişi ben öyle düşünmem dicek bunada şaşırmicam.madem romantik espirili ozaman nie böyle salakça bir yolseçer evlenme teklifi için.madem bukadar yaratıcı bundan daha iyi bir romantik teklif planımı bulamamışmı.bence resmen erkek kızla dalga geçmiş.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Sorun kesinlikle bende değil, bunu bilmek bile rahatlatıcı... Sorunun kimde olduğundan çok, iyi ki bunlar evlenmemiş; başaramamışlar diye düşündem ben... biri Japonca öbürü İspanyolca konuşsa yine de bir yol bulunurdu gerçekten uygun olsalardı...

mavi gül

🌟Usta Tasarımcı🌟
şiddetle katılıyorum... doğru bir analiz yapmışsınız...

Ama şunu da unutmamak gerekir ki evrendeki tek sorun erkektir... ama kadınların buna da mutlaka itirazı olacaktır... zira kabullenememek gibi bir sıkıntıları var sanırım...

...

ben de şiddetle sizi kınıyorum gücünüz ancak kadınlara yetiyor siz kadınlarla uğraşacağınıza kendi hem cinslerinizle uğraşın zira onlardandır en büyük sorun. duygusuz bencil olmakta üstlerine yoktur. istisnalar kaydeyi bozmuyor malesef...

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
iyi güzel kınamışsında bari şiddetle değilde esefle kınasaydın... Adam bişe dememişki zaten "evrendeki tek sorun erkektir" demiş... bunu niye şiddetle kınıyorsun ki...

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
sorunun %75i erkekte çünkü olayı sona düzgün bir şekilde bağlayamadı bazen bende buna benzer kelime oyunları yaparım ama her zaman mutlu sona bağlarım zamanlama çok önemli

mavi gül

🌟Usta Tasarımcı🌟
iyi güzel kınamışsında bari şiddetle değilde esefle kınasaydın... Adam bişe dememişki zaten "evrendeki tek sorun erkektir" demiş... bunu niye şiddetle kınıyorsun ki...

sözlerindeki alayı farketmemek mümkün deyil. yani biz kadınlar için tek sorun siz erkekler deyil. aslında çok yanılıyorsunuz... siz erkekler için tek sorun bizleriz ama bizsizde yapamazsınız....

özzlemm

♾️Grafik Gurusu♾️
sorun tamamen erkekte :) o ne öylee lafı dolandırıp durmuş kızda yanlış anlamış :D

betuya

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Bencede çok haklısın.. Birisiyle evlenmek için onu her haliyle görüp tanımalısın... Bu kadın içinde erkek içinde çok önemlidir. Çünkü bi insanı ev ortamında görmeden gerçek yüzüyle karşılaşamıyorsun maalesef... Aynı ortamda bi müddet yaşadığında; davranış ve tutumlarını, kişiliğini, hatta onun için ne kadar önem taşıdığını, hatta ve hatta aile yapısını bile bu sayede çok iyi tanıyıp, anlayabiliyorsun. Bunları yaşadıktan sonra evlenmek en mantıklısı ama tabiki de ülkemiz şartları buna pek elverişli değil ne yazıkki..

Bu evlilik teklifi yorumuna gelince... Sorun her ikisinde de var bence... Tamam erkek romantik davranmaya çalışmış ama cümlelerini yanlış seçmiş. Bu yanlış cümlelere karşılık kızın kafası karışmış ve anlayışsız bi tavır takınmış bence..Yorum yapacağına tam olarak erkeğin ne anlatmaya çalıştığını anlamaya çalışıp, sonuna kadar dinlemeliydi. Eee kız böyle anlayışsız davranınca da erkek dayanamayıp sinirlenmiş ve bi çuval inciri beraberce berbat etmişler... Erkeğin yerinde ben olsam bende sinirlenip böle tepkiler verirdim çünkü erkek konuşmanın yarısına kadar kızı ayrılmak istemediğine başka bişey ima ettiğine inandırmaya çalışmış (yanlış cümleler kurmuş orası ayrı...her erkek mantıklı olacak diye birşey yok...her kadında olduğu gibi).... Kızın yerinde olsaydım da sakin davranmaya çalışıp sonuna kadar dinlerdim..Elbette kadının kendinden emin ve bilgili olanı çekicidir ama herşeyi kendi bilir tavrına takınan bi kadın tiplemesi iticidir..

Nese çok uzattım galiba.. Paylaşım için teşekkürler arkadaşım... Her ne kadar tartışmalı ve karmaşık bir durum olsada eğlenceliydi =>

antitasarim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bayan sorunluymuş... hiç susmamış ki zaten. Direk teklif eder adam yıllar geçer "çok basit bir evlenme teklifi etmiştin bana "der kadın, başka yoldan anlatmaya çalışır kadın böyle yanlış anlar. Aşağı tükürsen sakal yukarı bıyık. En iyisi ne sakal ne bıyık.

berglakin

♾️Grafik Gurusu♾️
erkek zeki bi sekilde duygularını dile getirmis ama bayan anlayamamıs her zaman kı gıbı:D
kesinlikle bayanda....

Gülsüm ÖZER

🏆Pro Tasarımcı🏆
Seninle çıkmaktan bıktım. Artık buna bir son verelim...
Cümlesini duyan her bayan aynı şeyi düşünür. Bence sorun erkekte...