Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

export ederken hata alıyorum

omer_irfan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba illistrator a yeni başladım. bir logoyo 5*5 metre çapında büyütmem gerekiyordu çizdim hiçbir problem yok ama onu jpeg olarak almak için file - export - kayıt türü jpeg sonra quality seçiyorum 10 olarak 300 dpi ayarlıyorum diğerlerini ellemiyorum ve ok dediğimde "the file could not be written due to an error" uyarısını alıyorum ramim 2 gb başka hiçbirşey çalıştırmıyorum. ama düzeltemedim yardımcı olursanız sevinirim.

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Programın kendi içinden o derecede 300 dpi ve 5x5 metre ebatlarında JPG yapamzasınız. JPG Yapmak istediğinizde genel ayarları görmek ve üzerinde uygulama yapmak için File > save for web seçeneğini kullanmaya çalışın.

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
ebat çok büyük olduğu için sorun alıyorsun anladığım kadarıyla. tavsiyem jpg yerine çalışmayı pdf olarak çıkartman. 500x500 cm yerine 10da 1 ebatında yani 50x50 cm pdf olarak kaydet. tabii bu kayıt işlemini yaparken en yüksek çözünürlükte resim kullanırsan sorun olmaz. pdfi de photoshopa at oraya çıkarırken ebatlarıyla oynayabilirsin. 10 kat büyütüp çıkar. 5x5 metre işi dijital baskı yaptıracaksın herhalde o yüzden 100 dpi yeterli 300 dpi da yapsan öyle de çıkarsan o makinelerde basamazlar o yüzden 100e düşüreceklerdir zaten. o yüzden 100 dpi çıkartman yeterli.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ebat çok büyük olduğu için sorun alıyorsun anladığım kadarıyla. tavsiyem jpg yerine çalışmayı pdf olarak çıkartman. 500x500 cm yerine 10da 1 ebatında yani 50x50 cm pdf olarak kaydet. tabii bu kayıt işlemini yaparken en yüksek çözünürlükte resim kullanırsan sorun olmaz. pdfi de photoshopa at oraya çıkarırken ebatlarıyla oynayabilirsin. 10 kat büyütüp çıkar. 5x5 metre işi dijital baskı yaptıracaksın herhalde o yüzden 100 dpi yeterli 300 dpi da yapsan öyle de çıkarsan o makinelerde basamazlar o yüzden 100e düşüreceklerdir zaten. o yüzden 100 dpi çıkartman yeterli.

50x50 küçülttükten sonra ne farkeder eps olması pdf olması?

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
50x50 küçülttükten sonra ne farkeder eps olması pdf olması?

bunu ne amaçla söylediğini anlayamadım. ama birşey fark etmez. benim alışkanlığım olduğu için pdf çıkartıyorum. oraya da öyle yazdım. ama sen eps çıkartırsın başkası başka birşey. hatta hiç çıkartma başka formata ai kaydet onu da pse attığında pdf gibi muamele yapıyor.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bunu ne amaçla söylediğini anlayamadım. ama birşey fark etmez. benim alışkanlığım olduğu için pdf çıkartıyorum. oraya da öyle yazdım. ama sen eps çıkartırsın başkası başka birşey. hatta hiç çıkartma başka formata ai kaydet onu da pse attığında pdf gibi muamele yapıyor.

Şu amaçtan dolayı söyledim:)
merhaba illistrator a yeni başladım. bir logoyo 5*5 metre çapında büyütmem gerekiyordu çizdim hiçbir problem yok ama onu jpeg olarak almak için file - export - kayıt türü jpeg sonra quality seçiyorum 10 olarak 300 dpi ayarlıyorum diğerlerini ellemiyorum ve ok dediğimde "the file could not be written due to an error" uyarısını alıyorum ramim 2 gb başka hiçbirşey çalıştırmıyorum. ama düzeltemedim yardımcı olursanız sevinirim.

Yani Soru 5mx5m ebatlarında bir jpg yapma sorunu. Yani ebat küçültme değil.

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
tamam da ben de (dahi anlamındakiler peşpeşe pek hoş durmuyormuş fark ettim ama hoşgör:) ) programdan 5x5 metre en kolay nasıl çıkartılırı anlatmaya çalışmıştım:) tamam sadece o programı kullanmadım ama olsun en çabuk en hızlı böyle çıkacağı için dedimdi.

alonewolf33

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yada tif yada psd olarak kayt et ps de aç sava as de oda bir yöntem :) ;)

omer_irfan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
direk aktarmak yerine Aİ de yaptığım çizimleri kopyaladım ve PS de yeni belge açıp yapıştırdım ve istediğim sonucu aldım ancak aktarmayı jpg olarak yapacağım için 150 dpi üstüne geçemedim. yardımlarınız için teşekkürler..iyi çalışmalar