Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Farklı Bir Cep Takvimi

ertancn

🌱Yeni Üye🌱
Kendi Pizza Restoranım için tasarladığım takvim...Görüldüğü gibi üstteki takvim bilindik cep takvimleri gibi deil...Bu takvimin yapısını Flickr sitesinde yaptığım bi araştırma sayesinde keşfettim...Ve yapmaya karar verdim.Ancak takvimin dağıtımını daha çok lise ve üniversite civarında yapmam gerektiğine inanınıyorum...:>

Takvim ilk başta karışık duruyor ancak anladığınızda gerçekten kullanışlı bence...Bir tane örnek vermek adına 9 Mayıs Cuma gününü seçtim..Bu örnekte GÖZÜN HAREKETİ ile nasıl rahatça bulunduğunu görüceksiniz...Aynı zamanda hafta sonlarını küçük harfle yazarak hafta sonlarının bulunmasıda kolaylaştı...Kırmızı renk ile yazılan aylar "30" ve "29" çeken ayları gösteriyor.Aynı şekilde 30 ve 29 rakamlarıda kırmızı..Böylece hangi ayın kaç çektiğide hemen görülüyor...:peace1:

Takvim fikri bana ait deil ancak hem ön tasarım hemde takvim için görüşlerinizi bekliyorum...
takvimillafb8.jpg

aysgl

🌟Usta Tasarımcı🌟
baya karışık ama ii bi düşünce bence fontu en azından biraz daha estetik bir font seçebilirsin böyle sanki yazılar birbiriyle çok iç içe gibi olmuş ama eline sağlık

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
bence hiç kullanışlı bir fikir değil. çünkü cep takviminin amacı önemli tarihleri işaretlemek ve gelecek bir zamanda yapacağın işlerin ne güne geldiğini belirlemektir. burda ben haziranda 21 işaretlersem temmuzda 21 i nasıl işaretleyecem?

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
bu takvimin yanına bir de kullanım klavuzu lazım...

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
ben ne takvimden neden ön taraflardan bir şey anlamadım pizza ile ilgili hiç bir çey yok ilk tasarımdaki çiçeği pizza yapsaydın bari :)

ertancn

🌱Yeni Üye🌱
günümüzde artık insanlar önemli günleri ve benzeri şeyleri cep telefonundaki takvimden işaretliyor :) ve bana göre artık cep takvimlerinde sadece arada bir takvime bakmak ve görseli ilede taşınabilir olmasını sağlamak gerekli...

Aynı zamanda ön görselde bir kaç pizza fotoğrafı koymak işi çok fazla basitleştirecekti bu nedenle pizzanın genç nüfusa seslenen bi yiyecek olduğunu unutmadan genç iişi bi şeyler yapmak lazımdı...

normal bi takvim herkesin cep telefonunda ve cüzdanında olduğu için farklı bir takvim taşımak için bir neden olacaktı..Ve sadece logoyu insanlara tanıtmak için bile yeterli olacaktır...Bu nedenle günümüzde işlevini yitirdi yitirecek olan cep takvimlerini görsel bir showa dönüştürmek ve taşınabilir kağıt parçaları yapabilmek için yeni fikirler gereklidir...

saygılarımla...

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
bence cep takvimi devrimi bitti.
önemli günleri ve benzeri şeyleri cep telefonundaki takvimden işaretleyenler takvimede cep telefonundan bakar diye tahmin ediyorum ki hangimizde bir cep takvimi var?
bu tür zahmetleri çekmeye gerek yok diye düşünüyorum.
müşterinin isteği ise daha farklı promosyonlara yönlendirmeni öneririm.
ama illada cep takvimi olucak diyorsa emek etmişsin ellerine sağlık.
tasarımda pizzacı ile alakasız illüstrasyonlar kullanmışsın bence.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kendi Pizza Restoranım için tasarladığım takvim...Görüldüğü gibi üstteki takvim bilindik cep takvimleri gibi deil...Bu takvimin yapısını Flickr sitesinde yaptığım bi araştırma sayesinde keşfettim...Ve yapmaya karar verdim.Ancak takvimin dağıtımını daha çok lise ve üniversite civarında yapmam gerektiğine inanınıyorum...:>

Takvim ilk başta karışık duruyor ancak anladığınızda gerçekten kullanışlı bence...Bir tane örnek vermek adına 9 Mayıs Cuma gününü seçtim..Bu örnekte GÖZÜN HAREKETİ ile nasıl rahatça bulunduğunu görüceksiniz...Aynı zamanda hafta sonlarını küçük harfle yazarak hafta sonlarının bulunmasıda kolaylaştı...Kırmızı renk ile yazılan aylar "30" ve "29" çeken ayları gösteriyor.Aynı şekilde 30 ve 29 rakamlarıda kırmızı..Böylece hangi ayın kaç çektiğide hemen görülüyor...:peace1:

Takvim fikri bana ait deil ancak hem ön tasarım hemde takvim için görüşlerinizi bekliyorum...
takvimillafb8.jpg

benim hoşuma gitti.....

yani tembelleşen beyinlerimiz için iyi bir jimnastik. bakınca görmeyi öğretiyor. öğrenciler için de bu çok önemli tek bir bakışta soruyu anlamak. bu çok zaman kazandırır.

ana normal bir vatandaş için pek kullanışlı olmaz tabiki bu bir gerçek.

ben bu tarz puzzle mantığı ile yapılan işleri çok seviyorum....

güzel bi raslantı olmus dostum eline sağlık....
umarım müsterin beğenmiştir.

ultraslan****

🌱Yeni Üye🌱
amaaa biraz modern olun arkadaslar sizde tmm karısık olabilir buna katılıyorum ama orada kullandığı imgeseller harika ne gibi derseniz bence herkez kendi ruh haline göre yada arkadasına o anki hosuna giden imgeseli almakta isteyecektir ve bunun üzerinede adı bulunan firmanın da ünü artacatır yada duyulacaktır.... ammaaa gerçekten karışıkk... yinede ellerine ve yüreğine sağlık.... bizimle paylastığın için kardeşim... saygı ve sevgilerimle...

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
hemen belirteyim ben restorantinin ismini hala cozemedim

ultraslan****

🌱Yeni Üye🌱
arkadasın benim kanaatimce sanırsam VİLLA yada İLLA olması lazım....

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet ikisinden biri ancak hangisi tahminim illa

kahin23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tahminim 6 yapraktır bu iş o zaman bi 6 yaprak daha vardır o da bulmaca eki :D yanında ısrarla isteyiniz tüm matbacılarda diyebiliriz değilmi?

memoli_68

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence mükemmel bir şey yapılan olumsuz eleştiriler yersiz

ertancn

🌱Yeni Üye🌱
marka "illa pizza" arkadaşlar...restoranın markası kendi markam aynı zamanda..kendi takvimini kendin yap öğretisinden hareketle yaptım :)

ama dediğim gibi bence günümüzde cep takvimleri önemini yitirdi..Yani bilirsiniz artık cep telefonları var...Bu nedenle bana göre cep takvimleri birazda görsel ağırlıklı olmalı...Ürünlerin fotoğrafları yada restorının fotoğrafı deilde...Hani insanlar takvim kısmını kullanmasa bile önündeki görselleri böle kitaplığına falan yapıştırmalı :) :) çok mu idealist bi düşünce oldu acaba...bu kadarı işin şakası tabi ama şurası bir gerçek ki takvimler bayaaa bi farklı oldu :)

Bu arada takvimlerin son hali biraz daha derli toplu...ve baskıda şu anda..hepsi bitince tekrar göndericem...yorum yapan herkesin yüreğine, diline ve eline sağlık...

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sıradanlıktan uzak ve üzerinde konuşturuyor olması bana göre iyi, sadece logo firma ismi karmaşasını çözersen kusursuz olur .

Şunu da belirtmek istiyorum. Güzel bir noktaya değinmişsiniz. BİLİNİRLİLİK. Bir çok firma sahibi tarafından anlaşılamıyor. İyi yada kötü logonuz ne kadar göz önünde olursa olsun isminiz insanlar tarafından daha kolay hatırlanacaktır. İyi çalışmalar...

koder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
birde kullanma klavuzu

güzel ama bide yanında kullanma klavuzu vermek lazım