Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Fiyatlandırma

Grafix_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar 3D olayına yeni gireceğim ve açıkcası piyasa değerleri konusunda pek bi fikrim yok. Dış cephe giydirme yaptırmak isteyen bir müşterim var hazırda mesela nasıl bir fiyat politikası izlemeliyim?

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
"Piyasa değeri" derken siz çizimi yapacaksınız başkası cephe kaplama işini mi yapacak? Biz çalışmadan sonraki son halini 3D olarak müşteriye gösteriyoruz ve bunun için ayrı bir ücret talep etmiyoruz, tanıdığım diğer firmalar da talep etmiyor. Çıkaracağınız fiyat cephe kaplamasının fiyatı olmalı bence (tabii ki siz kaplayacaksanız) ...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar 3D olayına yeni gireceğim ve açıkcası piyasa değerleri konusunda pek bi fikrim yok. Dış cephe giydirme yaptırmak isteyen bir müşterim var hazırda mesela nasıl bir fiyat politikası izlemeliyim?

Bilmediğiniz bir sektöre gireceğinize göre bulunduğunuz ildeki fiyatlandrmaları araştırmanız daha mantıklıdır. emeğinizin karşılığı, ticari kazanç marjınızı ve piyasayı düşürmeyecek kalitedeki işlerinizin bedelini bu şekilde belirleyebilirsiniz.

Bu işi 10 TL den yapan kişide var, 10.000 TL den de..Siz hangisi olacaksınız?

"Piyasa değeri" derken siz çizimi yapacaksınız başkası cephe kaplama işini mi yapacak? Biz çalışmadan sonraki son halini 3D olarak müşteriye gösteriyoruz ve bunun için ayrı bir ücret talep etmiyoruz, tanıdığım diğer firmalar da talep etmiyor. Çıkaracağınız fiyat cephe kaplamasının fiyatı olmalı bence (tabii ki siz kaplayacaksanız) ...

Yani saatlerce emek verip, ücret almıyorsunuz. Sadece kendinizi bu kadar kullandırmanızdan dolayı üzüldüm. Sözleşme yapmalı ve müşterinize iş kabul edilsede, edilmese de çalışma ücretinizi sözleşmeniz karşılığında almalısınız.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Aslında tam olarak kullandırmak değil, müşteri ne istediğini bilmiyor cephenin fotoğrafını çekip tasarımları üzerine yerleştiriyoruz, değişik renk ve malzeme seçeneklerini gösteriyoruz beğenirse iş geliyor beğenmezse "zaten bir şey yapmadınız ki" oluyor. Cephe üzerinde 1,5 yıllık zaman içinde 9-10 çeşit çizim yaptık fiyatta anlaşamadılar başka yere yaptırdılar konu çizim ücretine gelince "ne yaptınız ki?" dedi biz bu parayı alamadık ben alabilirim diyorsanız gelin alın yarı yarıya paylaşalım ...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Aslında tam olarak kullandırmak değil, müşteri ne istediğini bilmiyor cephenin fotoğrafını çekip tasarımları üzerine yerleştiriyoruz, değişik renk ve malzeme seçeneklerini gösteriyoruz beğenirse iş geliyor beğenmezse "zaten bir şey yapmadınız ki" oluyor. Cephe üzerinde 1,5 yıllık zaman içinde 9-10 çeşit çizim yaptık fiyatta anlaşamadılar başka yere yaptırdılar konu çizim ücretine gelince "ne yaptınız ki?" dedi biz bu parayı alamadık ben alabilirim diyorsanız gelin alın yarı yarıya paylaşalım ...

1.5 yıl muhatap olup ta, iş yolla gelsin, görsün, oldu mu olmadı mı stresiyle boğuşup ücret almamanız sizin hatanız. Ben o adamın parasını almam, o adar iş sonrasında başkasına işi yaptırırsa yakalarsam döverim çünkü :)

Hatanın neresinden dönerseniz oradan kar olmasa bile kazanç elde edersiniz. Müşterileriniz ile görüşmeleriniz de sözleşmeyi ön plana çıkarmalısınız.

Çalışma prensibi, ne olsa yaparım abiden ziyade;

* Sözleşme şartı: ''işe başlama bedeli'' ile kapora alır ve işe başlar;
* İşin çalışma / eskiz kısmı bittiğinde %50 sini alır;
* İşin teslimi / Cd- DVD veya link olarak teslim öncesi Kalan meblağ + KDV alınır.

Sözleşme ile bu şekilde işlerken siz firmanızı müşteri gibi görünen dolandırıcılardan korumuş olursunuz.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
* Sözleşme şartı:

Sözleşme konusunda söyledikleriniz doğru, biz de sözleşme yapıyoruz ama sorun, anlattıklarım sözleşme öncesi olan olaylar. Müşteri ne istediğini bilmiyor neye göre sözleşme yapılacak? Örnek çalışmaları göstermek zorunda kalıyoruz göstermek için de çizmek zorundayız.

Grafix_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar sanırım konu yanlış anlaşıldı. Şöyle düşünün. Bir fotoğraf geliyor bir bina düşünün. 4 katlı bir ev. Bu evin dışı kaplama olacak strafor köpük vs. neyse malzemesi artık. Bunu adam yapmadan önce müşteriye 3 boyutlu olarak ışığıydı gölgesiydi vs. herşeyiyle göstermek istiyor. Ben sadece sanal ortamda adamların yapacağı kaplamayı yapacağım. Şu anda Ankara'da 100-150 TL arasında değişen fiyatla yaptırıyorlarmış. Ama tabiki arada 285 km. var ve ellerinin altında başında oturarak göre göre bir şeyler yaptırmak istiyorlar. Sıkıntı burda başlıyor programa yeni başlamışım ve başımda bekleyen müşteri ile çalışacağız. Çok ikileme düşüyorum :) Bu kadar sıkıntı çektiğime değsin 150 TL'den devam edelim diyorum. Bi taraftanda daha amatörsün 50 TL'den başla sen diyorum. Açıkcası TR geneli fiyatlandırma nasıl yapılıyor bu yüzden merak ediyorum...

Örnek tasarım
osmnbey-evleri-05-300x230.jpg

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Konu yanlış anlaşılmadı, dediğim gibi kaplama işini de siz yapsaydınız tasarım ücretini alamazdınız ya da işi alamazdınız piyasa böyle. Sadece tasarımı yapacaksınız hem acemisiniz hem müşteri başınızda bekleyecek uğraşmaya değmez, çok fazla baş ağrısı çekersiniz, tasarımı yapacaksanız da siz değil O'nlar sizin bulunduğunuz yere gelsin ve çalışma zamanına göre fiyatı belirleyin mesela saati 50 TL olarak belirlersiniz kaç saat çalışırsanız ona göre ücret alırsınız. Tasarımda her şeyi görmek isteyen müşteriye bırakırsanız işin içinden çıkamayabilirsiniz, misal bir müşteriye zemin ne renk yazılar ne renk olsun diye sordum "bütün renkleri bütün renkler üzerinde görmek istiyorum" dedi :D ...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

Yanınızda oturarak render sonucunu almak istemeleri sanırım bir ilk. Tebrik ediyorum zihniyeti.

Umarım kullandığınız bilgisayar iyi bir modeldir ve bilumum çekirdek sayısı, şahane ekran kartı ve geniş RAM vardır...