Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkaşlar ben bir animasyon yapmak istedim top yukarıdan aşağıya inecek ve altındaki gölge aynı şekilde büyüyüp küçülecek ayrı layerlarda çalıştım ma yapamadım
topu movie clip'e çevirip, filter'den drop shadow efekti vermen lazım. derecesini değiştirerek gölgenin nerede görüneceğini, boyutunu, parlaklığını falan ayarlayabilirsin. böylece top küçüldükçe gölge de küçülecek, büyüdükçe gölge de büyüyecektir.
topu movie clip'e çevirip, filter'den drop shadow efekti vermen lazım. derecesini değiştirerek gölgenin nerede görüneceğini, boyutunu, parlaklığını falan ayarlayabilirsin. böylece top küçüldükçe gölge de küçülecek, büyüdükçe gölge de büyüyecektir.
Baska bir yöntem -bir MovieClip olustur buna Tween uygula. -Yeni Layer uygulayip önceki uyguladigimizi oraya kopyala. -Bunu tiklayip oklar ile assagiya cek ve üstüne tikladiginda Colorda Alphasini degistir, görünürlük az olsun. Filter bölümde blur ile bulaniklikta ayarlayabilirsin