Neler yeni

Flash çizim mantığı.

murathan-01

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba, şu sıralar Flash öğreniyorum. Bilgisayara ilgim var bir süredir fakat kodlama kısmında bilgim. Grafik olarak fazla birşey bilmiyorum. Çalıştığım eğitim setinde temel konuları geçtim artık yavaş yavaş animasyon oluşturmaya geliyorum. Ama temelde öğrendiğim araçlarla nasıl çizim oluşturabilirim. Daha doğrusu bunun için teknikler nelerdir. İnternette bildiğiniz kaynaklar varsa paylaşırsanız sevinirim.(Videolu derslerde Türkçe olup olmaması farketmez).

Benzer konular

murathan-01

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim siir-delisi. Burada çizim araçlarının kullanımı var ben bunları öğrendim zaten, benim aradığım bu araçları kullanarak örnek çizimler yapan mesela bir ev, araba, hayvan vs. gibi bir eğitim materyali.

siir-delisi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam o zaman kendimin 1 ay önce keyfim yerindeyken ilgimi cekipte arastirip uyguladigim amatörce bir cizimi sunayim. Cizime fazla önem vermedim benim icin daha cok cizim ile yapilabilecek bir animasyon mantigiydi.
Bir flv film buldum, kestim , yada aviydi onu flv covert yaptim tam hatirlamiyorum ama sonucta bir flv film gerek.
-Onu bir layere yerlestirdim
-Ikinci layer olusturdum, üst layeri ve filmin ilginc bir yerinde üst layerde frame olusturup alt layeri kilitledim. Üst layerde filmin icindeki adami cizdim ve carpan ele kadar kabaca cizip sonra film layerini silip cizdigim bölümdeki layerlerin basindaki ve sonundaki bosluklari silip swf olarak disari attim.
Bu sekilde misal cok güzel bir araba resmini alt layere yerlestir kilitle, 2 layer olustur ve zahmetli olan bir calisma ile arabanin bütün konturlarini ciz, ince bir cizgi ile.
Simdi araban bütün kontrulari cizgi halindedir ve renk kapma (eydropper) tool ve gradient toll ile o arabayi bir cizime dönüstürebilirsin, gradient tool kullanirken cizdigin kesisen bölümlerin rengini arabanin orjinalindan eydropper renk kapma aletiyle en silak ve en dolgu rengini kapip gradient ile cevirerek döndürerek cizgi bölümlerine yerlestirebilirsin.
Cizgileri silince döküm gibi bir araba meydana gelir ve orjinal resme uyum saglayan renkleride becerebildinmi fistik gibi görünüm elde edersin.

Bu seferler tesvik ve heves olmadigi icin tamamen flashten uzaklastim.
Neyse sana ilk bahsettigim bir ay önce uygulamami sunayim, burada hatirlatayimda beni ayiplama ;) cizime önem vermedim, yada önem verseydim bile daha iyisini yapamazdim.:)
önemli olan o cizim mantigiydi.

https://s1.directupload.net/images/110517/ysvfp846.swf swf olarak sonuc

Ilgini cektiyse fla olarak yükledim, flash cs5, uygulamayi saatlerce anlatmaktansa bir flashe bak hersey anlasilir.
https://uploaded.to/file/kqina37i
Kolay gelsin.

Yavuz Mamaç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
resim ve desen eğitimi almanı öneririm.. elinin de yatkın olması gerekiyor... araçları kullanmak değil bence önemli olan... şöyle de düşünebilirsin, diyelim ki elinde envai çeşit boya var, fırça var, kalem var... kocaman da bir tuvalin var... hayalinde de bir sahne var...ne yapacaksın? nasıl çizeceksin, boyayacaksın ve yapacaksın? önemli olan bu... bir kursa gidebilirsin güzel sanatlar hazırlık kursu falan.. kendi kendime öğrenebilirim kursa gerek yok dersen, karakalem desen çizimiyle ilgili kitapları, ışık ve gölge ile ilgili kitapları okuyabilirsin...

Son düzenleme: