Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Flash ta swf çağırma

asit

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.hamzaerbay.com
Elimde benim yapmadığım bir template site(yaklaşık 7 swfden oluşuıyo) var buna giriş için kullanıcı adı parola eklememi istediler

flashımda kullanıcı adı ve şifre eğer doğruysa loadMovie ile swf yi çağırıyorum fakat sorun şu swf yi çağırıyorum, çağırdığım swfnin preloading ekranı geliyor ama yüklenmiyor tahminim template içinde loading sonucunda yüklenmeleri _root şeklinde vermişler ben kendi flashıma yüklediğim için _root diizini benim flash oluyor aklıma başka yöntem gelmedi çağırmak için ne yapabilirim

Benzer konular

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Swf çağırmanın bir çok yolu vardır.
Sorunuzu tam anlamadım fakat flashta swf çağırmak için;

_root yönetmini denediniz fakat olmadı sanırım birde butonlara koyma yönetimiyle deneyin.

_root' a bir değişken koyma yöntemi:
Kod:
var aktif_swf: String="bos";

Butonun tıklama işlemine
Kod:
_root.aktif_swf="buton";
bu işlemden sonra yeni tıklama işlemine;
Kod:
if(_root.aktif_swf!=="buton"){
loadMovie("buton.swf", _root.anasayfa);
}
yani butondaki sonuç kodu;

Kod:
on (release) {
if(_root.aktif_swf!=="buton"){
_root.aktif_swf="buton";
loadMovie("buton.swf",_root.anasayfa);
}
}
Diğer bir yöntem:

Önce sayfana içi boş bir movie clip koyup ve movie clip'in instance name'ini vereceksiniz.(örneğin 1.swf)

Ctrl+Alt+I ile nesnenin x ve y koordinatlarını, enini boyutlarını alınız.

Bir buton yapıp action(f9) kısmını açın.

Load movie komutunu seçip sağ tarafta URL yazan yere diğer .swf dosyasının adını yazacaksınız swflerininz aynı klsösörde ve aynı konumda olursa sorun yaşamazsınız.Ve target ve x y koordinatlarını movie veya botun yapacagınız işleme göre ayarlayınız.

Sanırım böyle..Umarım çözersiniz biran önce.

Kolay gelsin.

asit

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.hamzaerbay.com
başka bir swf nin içinde kaldığı için buda çözmedi load etmem gerekiyr ama çağırdığım swf nin içinde root a yönelik işlemler var haliyle ben bi swf tarafından bu template i çağırdığım zaman rootta ana swf oluyor onun alt kısmında kalıyor çağrılan :S

zozz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
başka bir swf nin içinde kaldığı için buda çözmedi load etmem gerekiyr ama çağırdığım swf nin içinde root a yönelik işlemler var haliyle ben bi swf tarafından bu template i çağırdığım zaman rootta ana swf oluyor onun alt kısmında kalıyor çağrılan :S

çağırdıgın swf deki roota dönük işlemler nelerdir?? bir de loader ı degistirmeyi denedinmi acılısta?

asit

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.hamzaerbay.com
çağırdıgın swf deki roota dönük işlemler nelerdir?? bir de loader ı degistirmeyi denedinmi acılısta?

7 parça swf hepsi loaderle ayrı yerlerde load ediyor 1 2 tanesini buldum fakat at mc lerde hep roota yönelik işlemler galeri vs var

zozz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
root yerine _parent denedinmi?

my_oner

🌱Yeni Üye🌱
ya bu kodu nereye ve nasıl bi şekilde yazıcam